E.Ulanovo karjeros rungtynėse „Žalgiris“ sulaukė rimto iššūkio, bet išvargo pergalę Šiauliuose
Photo: BNS/LKL.lt

E.Ulanovo karjeros rungtynėse „Žalgiris“ sulaukė rimto iššūkio, bet išvargo pergalę Šiauliuose

Author: LKL.lt
2022-01-07

Penktadienio vakarą Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) vyko labai intriguojantis mūšis tarp pirmojo ketverto komandų.

Tylerio Cavanaugh ir Edgaro Ulanovo vedamas Kauno „Žalgiris“ (15/1) turėjo sunkumų ir tik pačioje pabaigoje svečiuose 89:86 (20:23, 22:23, 18:14, 29:26) palaužė „Šiaulių-7bet“ (9/6) klubą.

Rungtynes praleido skrandžio problemų turėjęs Artūras Milaknis.

Šiame mače netrūko ryškių individualių pasirodymų: T.Cavanaugh pelnė 26 taškus, atkovojo 8 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus bei surinko 36 naudingumo balus.

Gimtadienį minėjęs E.Ulanovas buvo ne ką mažiau efektyvus: pelnė 21 tašką, atkovojo 6 kamuolius, surinko 34 naudingumo balus. Jiems abiems tai rezultatyviausios ir naudingiausios sezono rungtynės „Betsafe-LKL“, o E.Ulanovui, maža to, tai ir naudingiausias karjeros pasirodymas.

Tuo tarpu J.Elmore’o sąskaitoje – 32 taškai, 5 atkovoti kamuoliai, 7 rezultatyvūs perdavimai bei 34 naudingumo balai. Jam tai – taip pat sezono pasirodymas.

„Žalgiriui“ nebuvo lengva nuo pat rungtynių pradžios. Nors svečiai buvo atitrūkę 16:11, Martyno Varno ir Nemanjos Bezbradicos tritaškiai skirtumą mažino, o galiausiai „Šiauliai-7bet“ išsiveržė į priekį 23:20. Skirtumas svyravo, tačiau šiauliečiai atrodė šiek tiek užtikrinčiau (40:24), o „Žalgirio“ bandymai naikinti atsilikimą buvo labiau trumpalaikiai – 42:46.

Didžioji pertrauka pernelyg nekeitė situacijos, o „Šiauliai-7bet“ vėl šoko ant geresnės bangos (45:52), tiesa, Tyleris Cavanaugh skirtumą rėžė iki 2 taškų – 50:52. Nepaisant to, jog būtent šis legionierius minimaliai išvedė į priekį „Žalgirį“, du tritaškius paleido Jonathanas Elmore’as – 58:55. Įpykęs Jure Zdovcas rinko auklėtinius į minutės pertraukėlę, kuri davė vaisių – Nielsas Giffey iškart lygino rezultatą – 58:58.

Tokia pati lygi kova buvo ir paskutiniame ketvirtyje (69:69), tačiau T.Cavanaugh buvo esminis „Žalgirio“ žaidėjas puolime ir rinko svarbius taškus – 74:69. J.Elmore’as kitoje aikštės pusėje taip pat ėmėsi lyderio rolės (74:76), vis tik žudyti šeimininkus pabandė Janis Strelniekas – 79:74.

Laiko buvo pakankamai – 2 minutės, kurias J.Elmore’as išnaudojo pataikydamas dvitaškį, o D.Sabeckis pridėjo baudos metimus – 78:79. E.Ulanovas per pirmą mačo dalį pelnė 16 taškų, vėliau puolime tylėjo, tačiau galiausiai įmetė bene svarbiausią mačo metimą – 82:78. Sekė baudų serija, kuri leido pranašumą saugoti „Žalgiriui“ (89:84), tiesa, J.Elmore’o baudos metimai dar paliko intrigą paskutinėms 3 sekundėms – 86:89. Vis tik prasižengti šeimininkai nebespėjo ir šansus palaidojo.

„Šiauliai-7bet“: Jonathanas Elmore’as 32 (7 rez. perd.), Giedrius Staniulis 16, Martynas Varnas 11, Nemanja Bezbradica 10, Paulius Danusevičius 7 (6 atk. kam.).

„Žalgiris“: Tyleris Cavanaugh 26 (5/9 trit., 8 atk. kam., 5 rez. perd.), Edgaras Ulanovas 21, Janis Strelniekas 8, Tai’us Websteris 7, Karolis Lukošiūnas, Nielsas Giffey ir Joshas Nebo – po 6.

„Mūsų paskirtis – rodyti žiūrovams spektaklį, žaisti gražiai. Aišku, norėjome ir laimėti, bet nors vieną dalį įvykdėme. Vyrai ne pabaigoje pasivijo, o lygiai ėjo visas rungtynes. Ką susiplanavome, tą įvykdėme“, – džiaugėsi Antanas Sireika.  

„Nieko naujo. Atvykome nepasiruošę, tokių rungtynių ir laukiau. Nepradėjome gerai, bet po truputį kontroliavome rungtynes ir žinojome, kad „Šiauliai-7bet“ yra puolimo komanda, kai jie įgauna ritmą, sustabdyti juos sunku. Turėjome problemų gynyboje – buvome lėti, be energijos“, – apgailestavo Jure Zdovcas.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Medical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner