Antroje mačo pusėje pabudęs „Žalgiris“ įrodė pranašumą prieš „Dzūkiją“
LKL nuotr.

Antroje mačo pusėje pabudęs „Žalgiris“ įrodė pranašumą prieš „Dzūkiją“

Author: LKL.lt
2021-12-19

„Turime pasižiūrėti į veidrodį“, – po nesėkmingos pirmosios rungtynių pusės ištarė Edgaras Ulanovas, kurio vedamas Kauno „Žalgiris“ (12-1) užsikūrė trečiajame kėlinyje ir iškovojęs nelengvą pergalę sugrįžo į „Betsafe-LKL“ viršūnę.

Du kėlinius vangiai rungtyniavę, tačiau susitikimo eigą perlaužti sugebėję Jure Zdovco auklėtiniai savo žiūrovų akivaizdoje 78:70 (14:19, 18:15, 31:13, 15:23) įrodė pranašumą prieš Alytaus „Dzūkiją“ (5-7).

Nugalėtojų gretose rezultatyviausiai žaidęs E. Ulanovas pelnė 15 taškų ir atkovojo 7 kamuolius, o geriausiai jam talkino 13 taškų įmetęs Karolis Lukošiūnas. Pralaimėtojų gretose išsiskyrė 22 taškus įmetęs Joshua Newkirkas.

Iki pertraukos „Žalgiris“ buvo bedvasis ir žaidė neįkvepiančiai – vienu metu šeimininkai atsilikinėjo 11:19, o besibaigiant antrajam ketvirčiui jie atsilikinėjo 29:34.

Vis dėlto įpusėjus mačui kauniečiai išsibudino ir pradėjo diktuoti sąlygas nuo pirmųjų trečiojo kėlinio minučių – „Žalgiris“ spurtavo 14:4 bei persvėrė rezultatą savo naudai 49:40.

Dar trečiojo ketvirčio pabaigoje Kauno ekipa įgijo dviženklę persvarą 63:47, ir nors ketvirtajame kėlinyje Lietuvos čempionai savo pranašumo nebedidino, šansų varžovams išsigelbėti jie taip pat nebepaliko.

„Trūko ir energijos, ir nusiteikimo. Bet su tokia problema LKL rungtynėse susiduriame ne pirmą kartą. Pagrindinė problema yra tai, kad žaidėjai nėra susikoncentravę 100 procentų. Jie galvoja, kad galbūt čia jie pasitaupys, o už juos sužais kažkas kitas. Tokiose rungtynėse pasimato tikrieji žaidėjų charakteriai. Pasimato, ar žaidėjai supranta rungtynių svarbą ir gali kovoti“, – po mačo kalbėjo J. Zdovcas.

„Rungtynės nebuvo blogos. Mes neblogai gynėmės, bet to maža. Pirmoje mačo pusėje niekaip negalėjo atsitverti žmonių, o antroje pusėje blogai startavo trečiajame kėlinyje. Sakiau žaidėjams, kad jei laikysime lygų rezultatą, galime užsikabinti. Vis dėlto susidūrėme su problemomis puolime, kamuolys nevaikščiojo taip, kaip turėjo vaikščioti“, – spaudos konferencijoje sakė „Dzūkijos“ vairininkas Ramūnas Cvirka.

Kauno komanda žaidė be traumuotų Regimanto Minioto, Pauliaus Jankūno ir Joffrey Lauvergne'o, o ant parketo nepasirodė ir Janis Strelniekas.

Itin nesėkmingai rungtynės susiklostė Zoranui Dragičiui. Slovėnas per 7 minutes prametė visus 5 savo metimus ir surinko -5 naudingumo balus. Neblizgėjo ir Tai Websteris, kurio sąskaitoje – 5 taškai (2/7 metimai) ir 1 naudingumo balas per 15 minučių.

„Žalgiris“: Edgaras Ulanovas 15 (7 atk. kam.), Karolis Lukošiūnas 13, Tyleris Cavanaugh 12 (6 atk. kam.), Marekas Blaževičius ir Mantas Kalnietis (9 rez. perd.) po 7. 

„Dzūkija“: Joshua Newkirkas 22, Aleksandras Aranitovičius 16 (8 atk. kam.), Justas Furmanavičius 8, Mindaugas Lukauskis ir Martynas Zigmantavičius po 6.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Medical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner