„Žalgiris“ užregistravo M.Rubštavičių

„Žalgiris“ užregistravo M.Rubštavičių

Author: zalgiris.lt
2021-10-29

Pasirengimą sezonui kartu su Kauno „Žalgirio“ pagrindine komanda pradėjęs ir rugsėjo pradžioje traumą patyręs Mantas Rubštavičius pamažu grįžta į rikiuotę.

19-metis gynėjas buvo patempęs kelio raiščius ir be krepšinio praleido beveik du mėnesius, tačiau  jau yra pasiruošęs vėl belstis į pagrindinės komandos duris.

Jaunasis žalgirietis šią savaitę jau pradėjo sportuoti su Kauno „Žalgirio“ dublerių ekipa, o artimiausiu metu paaiškės, kada krepšininkui bus uždegta žalia šviesa žengti į aikštę per rungtynes.

Visai kaip ir praėjusiame sezone M.Rubštavičius vėl turės dvigubą licenciją ir žais ne tik Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) pirmenybėse, bet rungtyniaus ir „Betsafe–LKL“ čempionate.

Jaunuolis taip pat turės galimybę vėl pasirodyti Eurolygoje – Lietuvos čempionų klubas nusprendė talentingą žaidėją registruoti ir senojo žemyno turnyro kovoms.

Eurolygoje M.Rubštavičius spėjo debiutuoti praėjusiame sezone, kai dvikovoje su Atėnų „Panathinaikos“ klubu aikštėje praleido dvi minutes ir pelnė du taškus.

Praėjusiame sezone žalgirietis su pagrindinės komandos marškinėliais pasirodė aštuoniuose „Betsafe–LKL“ susitikimuose, per kuriuos aikštėje vidutiniškai praleisdavo po aštuonias minutes ir pelnydavo po beveik tris taškus.

NKL pirmenybėse gynėjas buvo vienas iš „Žalgirio“ dublerių lyderių – antroje pagal pajėgumą šalies lygoje jis rinko po vidutiniškai 11,7 taško ir atkovodavo po 3 kamuolius per rungtynes. 

Gerai M.Rubštavičius atrodė ir pasaulio U-19 krepšinio čempionate, kuriame vilkėdamas Lietuvos jaunimo rinktinės marškinėlius rinko po 10,7 taško ir po 3,9 atkovoto kamuolio per vidutiniškai 21 minutę praleistą aikštėje.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Technical partner
Medical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner