„Žalgiris“ nugalėjo garbingai kovojusias „Pieno žvaigždes“
Photo: BNS/LKL.lt

„Žalgiris“ nugalėjo garbingai kovojusias „Pieno žvaigždes“

Author: LKL.lt
2021-10-03

Kauno „Žalgirio“ (4/0) komanda toliau lieka nesuklupusi Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) ir svečių arenoje 85:69 (22:10, 25:19, 19:23, 19:17) nugalėjo Pasvalio „Pieno žvaigždes“ (0/4).

„Žalgiriui“ šįkart nepadėjo Lukas Lekavičius, Janis Strelniekas ir Paulius Jankūnas.

Pasvalio ekipa lieka viena iš dviejų, dar nelaimėjusių šiame „Betsafe-LKL“ sezone – kita tokia yra Prienų „Labas GAS“ (0/2).

Rungtynės gerai prasidėjo „Žalgirio“ komandai, kadangi Tyleris Cavanaugh ir Karolis Lukošiūnas pelnė tritaškius – 11:3. Skirtumas tarp komandų tik augo (22:9), o po spurto 12:0 „Žalgiris“ jau buvo priekyje 34:12. Nors pasvališkiai buvo sumažinę deficitą (29:43), taškus akyviau rinko Marquesas Townesas, o tritaškius pataikė Arnas Beručka (38:53), „Žalgirio“ legionieriai vėl leido kauniečiams jaustis tvirčiau – 65:49.   

Trečiajame kėlinyje „Pieno žvaigždės“ neteko Žygimanto Skučo, kuris prieš tai užsidirbo nesportinę, po to – techninę pražangą, tad iškeliavo į rūbinę.

Šiek tiek laiko pasireikšti gavo ir Marekas Blaževičius, produktyviai jį išnaudojęs, o „Žalgiris“ toliau žingsniavo pergalės link. Pasvališkiai garbingai kovojo iki pabaigos ir nesileido triuškinami, bet turėjo pripažinti „Betsafe-LKL“ daugkartinių čempionų pranašumą.

Žalgiriečių gretose ilgiausiai žaidė Emmanuelis Mudiay’us (26 min.), bet pelnė tik 4 taškus bei atliko 8 perdavimus, Tyleris Cavanaugh rungtyniavo 25 minutes, likę – ne ilgiau 24.

M.Blaževičius per 11 minučių spėjo pelnyti 7 taškus ir atkovojo 4 kamuolius. Tiesa, rungtynėms einant į pabaigą jis spėjo gauti techninę pražangą už vaidybą.

Dviženklį rezultatyvumą nugalėtojų gretose fiksavo trys žmonės: T.Cavanaugh (14), Nielsas Giffey (13) ir Joshas Nebo (13).

Karolis Lukošiūnas rungtyniavo 22 minutes, per kurias pelnė 9 taškus, pataikė 3 tritaškius iš 5. Snaiperis žaidė ilgiausiai šiame sezone.

Kitas „Betsafe-LKL“ mačas „Žalgirio“ laukia spalio 10 dieną prieš Klaipėdos „Neptūną“, o pasvališkiai dieną vėliau kovos su Jonavos „CBet“.

„Žalgiris: T.Cavanaugh 14, Nielsas Giffey ir J.Nebo – po 13, K.Lukošiūnas ir E.Ulanovas – po 9, M.Blaževičius ir M.Kalnietis (7 rez. perd.) – po 7.

„Pieno žvaigždės“: S.Jarumbauskas 15 (7 atk. kam.), Ž.Skučas 14 (5 atk. kam.), M.Townesas 9, K.Guščikas 8 (7 atk. kam.), P.Danisevičius ir A.Beručka – po 7.

„Kai kurie komandos žaidėjai pirmąkart čiupinėjo „Žalgirį“, jiems tai buvo geras krikštas, pas kai kuriuos tai buvo psichologinė kova su savimi. Pradžioje jautėsi pasimetimas, „Žalgiris“ pabėgo į priekį ir turėjome grįžti į rungtynes. Manau, kad pergalės žalgiriečiai nusipelnė. Pozityvas toks, kad kovojome iki galo“, – po mačo sakė „Pieno žvaigždžių“ treneris Mantas Šernius.

„Manau, kad išėjome į aikštę su tinkamu nusiteikimu, turime traumų, nežaidė Lekavičius, Jankūnas, Strelniekas, bet vaikinai su tuo susitvarkė gerai. Lukas patyrė nugaros traumą Vilerbane, Janis ten pat susižeidė klubą“, – po mačo problemas vardino Martinas Schilleris.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Medical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner