„Dzūkija“ Citadele KMT kovose startavo parklupdydama šiauliečius
Photo: BNS/LKL.lt

„Dzūkija“ Citadele KMT kovose startavo parklupdydama šiauliečius

Author: LKL.lt
2021-09-30

Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) pirmajame etape kovas pradėjo jau visos 8 komandos.

Pirmąją pergalę B grupėje įsirašė Alytaus „Dzūkija“ (1/0), kuri namie 96:91 (20:23, 32:20, 25:21, 19:27) įveikė „Šiaulius-7bet“ (0/1).

Nors dzūkai ilgą laiką pirmavo, intriga, likus 3 minutėms, buvo aukštame lygyje – 82:87. Vis tik Mindaugas Lukauskis pataikė iš toli, Jonathanas Elmore’as įmetė vieną baudą, o Joshua Newkirkas pelnė dar du svarbius taškus – 92:83. Minutės pertraukėlė „Šiauliams-7bet“ davė naudos ir Giedrius Staniulis buvo taiklus, bet laikas seko, prasidėjo paskutinė minutė. J.Elmore’as mažino skirtumą (89:84), bet baudomis atsakė Dylanas Frye’us, taip kone tvirtindamas savo komandos pergalę.

Alytiškių gretose labiausiai išsiskyrė J.Newkirkas, kuris pelnė 22 taškus, atkovojo 7 kamuolius ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus per 29 minutes. Tuo tarpu vyriausio „Betsafe-LKL“ žaidėjo Mindaugo Lukauskio sąskaitoje – 23 taškai (3/5 trit.) ir 6 atkovoti kamuoliai per tiek pat laiko.

Šiauliečių gretose išsiskyrė 24 taškus (3/5 trit.) surinkęs Martynas Varnas.

Primename, kad pirmojoje tarpusavio „Betsafe-LKL“ akistatoje dzūkai taip pat buvo nugalėję šiauliečius – 75:66.

Šeimininkų startas buvo kiek geresnis (16:8), bet „Šiauliai-7bet“, kuriuos į priekį labiausiai vedė M.Varnas, greitai nusikratė deficito nuo pečių – 23:20. J.Newkirkas rengė solo pasirodymą, kai pelnė 8 taškus paeiliui, o „Dzūkija“ surengė atkarpą 16:6, po kurios pirmavo jau 36:29. Iki didžiosios pertraukos skirtumas tik dar labiau išaugo (52:43). J.Elmore’o, M.Varno ir Donato Sabeckio trys tritaškiai iš eilės keitė situaciją (52:58), tačiau J.Newkirko ir Vaido Čepukaičio tandemas atstatė turėtą „Dzūkijos“ dviženklę persvarą – 77:64.

Kitas Citadele KMT susitikimas šiauliečių laukia spalio 6 dieną prieš Utenos „Juventus“, o dzūkai diena vėliau kausis su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“.

„Dzūkija“: Mindaugas Lukauskis 23 (6 atk. kam.), Joshua Newkirkas 22 (7 atk. kam., 4 rez. perd., 3 kld.), Vaidas Čepukaitis 11 (6 atk. kam., 5/5 dvit.), Justas Furmanavičius, Dylanas Frye’us (6 rez. perd.) ir Aleksandras Aranitovičius – po 10.

„Šiauliai-7bet“: Martynas Varnas 24, Jonathanas Elmore’as 20 (6 atk. kam.), Giedrius Staniulis 19 (7 atk. kam.), Ernestas Jonkus bei Donatas Sabeckis (7 rez. perd.) – po 11.

„Nuotaikos geros, laukėme nelengvos kovos, nes žinome, jog šiauliečiai neturės kelių žaidėjų. Taktika nesikeitė, bet jie kai kur buvo greitesni. Kontroliavome žaidimą, rungtynės gavosi labiau orientuotos į puolimą, su geru pataikymu, greitu puolimu“, – po susitikimo kalbėjo „Dzūkijos“ treneris Ramūnas Cvirka.

„Sveikinu varžovus ir savo komandą už kovingumą, kad nenuleido rankų. Išskirtinis sveikinimas Lukauskiui, kuris žaidė pasakiškai. Vyrai dirbo, nežiūrėdami rezultato, o Mindaugas įmetė paskutinę sekundę. Dievas jo pusėje“, – sakė Antanas Sireika.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Medical partner
Technical partner