Citadele KMT starte „Neptūnas“ nepaliko vilčių Jonavos klubui
Photo: BNS/LKL.lt

Citadele KMT starte „Neptūnas“ nepaliko vilčių Jonavos klubui

Author: LKL.lt
2021-09-29

Citadele Karaliaus Mindaugo taurėje (KMT) Klaipėdos „Neptūnas“ (1/0) žengė pirmą tvirtą žingsnį. Dominuojant nuo pat pirmojo kėlinio namuose buvo 89:74 (32:16, 23:14, 18:16, 16:28) nugalėta Jonavos „CBet“ (0/1) ekipa.

7:0 tokiu spurtu rungtynes atidarė klaipėdiečiai, kurių pranašumas Juliaus Juciko ir Deivido Gailiaus dėka labai greitai augo – 16:9. „Neptūno“ puolimo svečiai visiškai neįstengė pažaboti, o antrajame ketvirtyje persvara tik dar labiau augo. Vienu metu šeimininkai buvo priekyje net 43:17.

Laimonas Kisielius griežė pirmais smuikais Jonavos ekipoje, tačiau jo indėlio nepakako. Skirtumas mažėjo, prisidėjo ir Kahlilas Thomasas, bet prieš paskutines 10 minučių „Neptūnas“ vis tiek pirmavo daugiau nei užtikrintai – 73:46.

Ketvirtas kėlinys „CBet“ prasidėjo kiek pozityviau: atkarpa 9:2 padėjo sušvelninti atsilikimą (55:78), o galiausiai rezultatas tapo ne toks triuškinamas. Tiesa, pernelyg daug vilčių tai neįžiebė – „CBet“ varžovų nepavijo ir iškovojo užtikrintą pergalę.

Beje, L.Kisielius turi nemažai patirties Citadele KMT turnyre, bet šios rungtynės jam – antros rezultatyviausios (19 tšk.). Jos nusileidžia tik 2016 m. vykusiam mačui prieš Kauno „Žalgirį“, kai jis pelnė 26 taškus.

„Neptūno“ komandoje Benas Griciūnas pasižymėjo dvigubu dubliu (17 tšk. 10 atk. kam.), o arti to buvo Julius Jucikas (16 tšk., 8 atk. kam.).

Martynas Mažeika dėl kojos piršto sutrenkimo praleido rungtynes. 

Kitas mačas klaipėdiečių laukia spalio 3 d. prieš Kėdainių „Nevėžį“, o jonaviečiai spalio 7 d. kausis su Virginijaus Šeškaus daug metų treniruota Prienų „Labas GAS“.

„Neptūnas“: Benas Griciūnas 17 (8 atk. kam.), Julius Jucikas 16 (10 atk. kam.), Devidas Gailius ir Matas Jogėla – po 13, Žygimantas Janavičius 11, Nojus Mineikis 7.

„CBet“: Laimonas Kisielius 19 (3.6 trit.), Justinas Ramanauskas 11, Kahlilas Thomasas 10 (6 atk. kam., 5 rez. perd.), Vitalijus Kozys ir Emmanuelis Lecomte’as – po 9.

„Labai ruošėmės šioms rungtynėms, nes vertiname „CBet“ ekipą, sužaidusią gerus du mačus „Betsafe-LKL“. Labai patiko koncentracija. Pergalė superinė, bet per 4 kėlinį padarėme 11 klaidų. Blogai, kad vyrai nemokėjo pasidžiaugti, bet, aišku, varžovai – gera komanda, kažkada turėjo grįžti į rungtynes“, – kalbėjo Tomas Gaidamavičius.

„Pirma pusė nesusiklostė, išėjome išvis nepasiruošę. Absoliučiai visi. Tai matėme ir gynyboje. Galbūt ir trenerių štabas padarėme klaidų, gal reikėjo statyti agresyvesnę gynybą. Iš kitos pusės, gal pralaimėjimas yra ir geras, nes, kaip treneriai sako, būna žaidėjai ima gerai apie save galvoti. Gal taip ir nebuvo“, – sakė Virginijus Šeškus.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Medical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner