„Žalgiris“ – čempionas, dominavęs ir statistikos eilutėse
Photo: LKL/BNS

„Žalgiris“ – čempionas, dominavęs ir statistikos eilutėse

Author: LKL.lt
2021-07-30

LKL.lt komandų statistinėje apžvalgoje atėjo metas išnagrinėti paskutiniosios komandos – Kauno „Žalgirio“ – statistinius rodiklius.

Kauniečiai praėjusiame „Betsafe-LKL“ sezone eilinį kartą buvo dominuojanti jėga ir į savo turtingą istoriją įsirašė dar vieną, jau 11-ąjį iš eilės Lietuvos čempionų titulą.

Žaliai-balti per visą sezoną vietiniame fronte patyrė tik tris pralaimėjimus. Po kartą buvo nusileista kitoms didžiojo ketverto komandoms – Vilniaus „Rytui“, Panevėžio „Lietkabeliui“ ir Utenos „Juventus“.

Atkrintamosiose „Žalgiris“ jau nebebuvo nusiteikęs juokauti ir čempionų žiedus sau nusikalė aštuoniomis pergalėmis per tiek pat rungtynių.

Žvelgiant į statistiką, žalgiriečiai, kaip pridera čempionams, dominavo didžiojoje dalyje žaidimo komponentų.

Jie pelnydavo daugiausiai taškų (91,66) ir surengė rezultatyviausią sezono pasirodymą, kai rungtynėse su „Juventus“ į varžovų krepšį sukratė net 116 taškų. Iš viso šiame sezone Kauno komanda surinko 4033 taškus.

Taip pat kauniečiai buvo nepralenkiami pagal rezultatyvius perdavimus, kurių išdalindavo po 23,23 per mačą. Daugiausiai perdavimų „Betsafe-LKL“ pirmenybėse „Žalgiris“ išdalino rungtynėse su Kėdainių „Nevėžiu-Optibet“ – 32.

Kauno komanda tapo ir labiausiai branginančia kamuolį. Per rungtynes Martino Schillerio auklėtiniai suklysdavo vos po 11,73 karto.

Čempionai buvo be konkurencijos taikliausia lygos ekipa – pirmavo pagal dvitaškių, tritaškių ir baudų metimų pataikymą. Dviejų taškų vertės metimus žalgiriečiai realizuodavo 60,89 procentų taiklumu, iš toli atakavo 42,27 procentų tikslumu, o nuo baudų metimo linijos jų pataikymas siekė 81,09 procento.

Puikūs rezultatai didžiojoje dalyje statistikos rodiklių susidėjo į tai, kad „Žalgiris“ buvo ir naudingiausia „Betsafe-LKL“ ekipa – vidutiniškai visa komanda per rungtynes surinkdavo po 112,89 naudingumo balo.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Medical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner