„Žalgiryje“ – Vokietijos čempionu tapęs N. Giffey
zalgiris.lt nuotr.

„Žalgiryje“ – Vokietijos čempionu tapęs N. Giffey

Author: zalgiris.lt
2021-06-18

Kauno „Žalgirio“ ekipa tęsia komandos komplektavimo darbus. Lietuvos čempionų garbę naujajame sezone gins puolėjas Nielsas Giffey. Su neseniai 30-metį atšventusiu 200 cm ūgio Vokietijos rinktinės krepšininku pasirašyta sutartis pagal formulę „1+1“.

„Esu sujaudintas galimybės prisijungti prie Kauno „Žalgirio“. Labai laukiu progos darbuotis su treneriu Martinu Schilleriu ir pasirodyti nuostabioje „Žalgirio“ arenoje. Bus malonu išvysti arenoje vėl susirinkusius žaliai baltus aistruolius, o mūsų lauks ypatinga jų sukuriama atmosfera. Iki greito pasimatymo!“, – trumpą žinutę „Žalgirio“ sirgaliams perdavė N.Giffey.

Pastaruosius 7 sezonus N.Giffey praleido Berlyno ALBA komandoje. Su šia ekipa jis praėjusį sekmadienį antrą kartą tapo Vokietijos čempionu, kai finalo serijoje berlyniečiai 3-1 palaužė Miuncheno „Bayern“ krepšininkus.

Vokietijos čempionate N.Giffey iš viso sužaidė 34 rungtynes. Vidutiniškai aikštelėje po 20 minučių praleisdavęs vokietis pelnydavo po 10,2 taško (57 proc. dvit., 40 proc. trit., 89 proc. baud.), atkovodavo po 3,6 kamuolio, atlikdavo po 1,3 rezultatyvaus perdavimo ir surinkdavo po 10,7 naudingumo balo.

Eurolygoje 24 rungtynes sužaidęs puolėjas rinkdavo po 8,1 taško, sugriebdavo po 2,9 kamuolio ir turėjo 8,3 naudingumo balo vidurkį.

Berlyne gimęs ir augęs N.Giffey 2010–2014 m. mokėsi ir žaidė Konektikuto universitete ir su juo net dukart tapo NCAA čempionu. Po ketverių metų praleistų NCAA pirmenybėse N.Giffey grįžo į Vokietiją ir septynerius metus rungtyniavo Berlyno ALBA gretose.

Šiuo metu N.Giffey su Vokietijos nacionaline rinktine ruošiasi Splito mieste Kroatijoje vyksiančiam olimpinės atrankos turnyrui, kuriame vokiečiai dėl kelialapio į Tokijo olimpines žaidynes kausis su Rusijos, Meksikos, Tuniso, Kroatijos ir Brazilijos komandomis.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Medical partner