Svarbius ramsčius taupęs „Rytas“ sukomplikavo dzūkų atkrintamųjų viltis
LKL/BNS nuotr.

Svarbius ramsčius taupęs „Rytas“ sukomplikavo dzūkų atkrintamųjų viltis

Author: LKL.lt
2021-05-06

Vilniaus „Rytas“ (27/7) tęsia užtikrintą finišą „Betsafe-LKL“ reguliariajame sezone. Sostinės klubas namuose 92:79 (24:17, 15:24, 24:16, 29:22) nugalėjo Alytaus „Dzūkiją“ (11/24).

Šeimininkai jau anksčiau buvo garantuoti dėl antrosios pozicijos turnyrinėje lentelėje, o aukščiau kilti negali.

Vilniečiai ketvirtadienį leido pailsėti Ivanui Buvai ir Mindaugui Girdžiūnui. Jie rungtynėms nebuvo registruoti, o nuo suolo nepakilo ir Lukas Uleckas su Gyčiu Radzevičiumi. Tiesa, išaugo jaunųjų Arno Adomavičiaus ir Ado Šimonio žaidimo laikas.

Pirmasis žaidė 25 minutes ir pelnė 13 taškų, o A. Šimonis per 14 minučių surinko 8 taškus.

„Rytą“ į pergalę nutempė Andrew Goudelockas ir Martynas Echodas. Jų duetas surinko net 41 tašką.

„Dzūkijai“ liko vienerios rungtynės prieš „Lietkabelį“, o atsilikimas nuo 7-8 pozicijoje esančių „Pieno žvaigždžių“ (12/23) ir „Šiaulių“ (12/22) išlieka vieno laimėjimo.

Dzūkai turi tarpusavio pranašumą prieš „Šiaulius“, tad tikėsis pastarųjų kluptelėjimo likusiose dvejose rungtynėse. Bent viena „Šiaulių“ pergalė užvertų kelią į atkrintamąsias dzūkams.

„Rytas“ startavo užtikrintai ir pirmavo 24:17, tačiau svečiai nebuvo linkę paleisti savo likimo iš rankų.

Giedrius Staniulis per pirmąją pusę suvertė 13 taškų, atkovojo 9 kamuolius, visa komanda sugriebė 7 kamuolius puolime.

Tai leido dzūkams į rūbinę išsinešti nedidelį pranašumą (39:41).

Po pertraukos dzūkai išliko arti, bet tada darbo ėmėsi Andrew Goudelockas ir Martynas Echodas. Šis duetas inicijavo spurtą 9:0, po kurio „Rytas“ susigrąžino pranašumą (56:50).

Giedriaus Staniulio vedama „Dzūkija“ surengė šturmą ketvirtajame kėlinyje ir priartėjo iki vieno metimo atstumo (71:68).

„Rytas“ į tai atsakė Arno Adomavičiaus ir Andrew Goudelocko tritaškiais (77:68). Galiausiai už ginčus su teisėjais technine pražanga nubaustas „Dzūkijos“ įžaidėjas Paulius Danisevičius, o dviženklį pranašumą įgijęs „Rytas“ triumfavo ketvirtąkart paeiliui.

„Pagrindinis tikslas buvo iš patyrusių žaidėjų neatsipalaiduoti, užduoti tonusą, o iš jaunimo labai prašėme energijos. Jie pozityvo tikrai įnešė, visų pirma gynyboje. Kai jie taip dirba, kamuolys juos pasiekia ir puolime. Didžiuojuosi vyrais, nes nėra lengva žaisti tokias rungtynes“, – kalbėjo „Ryto“ strategas Giedrius Žibėnas.

„Skirtingos emocijos. Sveikiname vilniečius su pergale. Darėme daug klaidų gynyboje komunikuodami. Pirmoje pusėje mūsų puolimas buvo logiškas, bet išėję iš rūbinės pametėme ritmą“, – sakė dzūkų vyr. treneris Nikola Vasiljevas.

„Rytas“: Andrew Goudelockas 21, Martynas Echodas 20 (10 atk. kam., 34 naud. bal.), Arnas Adomavičius 13 (4/7 trit.), Arnas Butkevičius 12 taškų.

„Dzūkija“: Giedrius Staniulis 21 (13 atk. kam.), Simas Jasaitis 17, Matas Jucikas 11, Paolo Marinelli 10 taškų.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Technical partner
Medical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner