Pasvališkius nugalėjęs „Žalgiris“ užsitikrino pirmą vietą reguliariajame sezone
Photo: BNS/LKL.lt

Pasvališkius nugalėjęs „Žalgiris“ užsitikrino pirmą vietą reguliariajame sezone

Author: LKL.lt
2021-04-30

Kauno „Žalgiris“ (29/3) pasiekė eilinę pergalę Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) ir taip galutinai įsitvirtino pirmoje turnyro lentelės vietoje.

Martino Schillerio auklėtiniai namie 107:83 (24:26, 23:17, 37:13, 23:27) sutriuškino Pasvalio „Pieno žvaigždes“ (12/21).

„Žalgiriui“ šįkart nepadėjo Paulius Jankūnas, o pasvališkiams – Danielis Amigo, Tomas Lekūnas ir Arvydas Šikšnius.

Pasvališkiai dabar pergalėmis ir pralaimėjimais visiškai susilygino su aštuntoje vietoje buvusiu Klaipėdos „Neptūnu“. Tiesa, tarpusavio pranašumas – klaipėdiečių sąskaitoje.

Šis susitikimas žalgiriečiams – antras rezultatyviausias sezone, iki „Betsafe-LKL“ sezono rekordo, kuris priklausė taip pat kauniečiams, trūko taško (108 taškai).

Mačo pradžioje pasvaliečiai nesiruošė paleisti į priekį šeimininkų (7:7), žengė lygiai, o abi ekipos keitėsi tolimais metimais. Prabėgus 7 minutėms svečiai jau spėjo smeigti 5 tolimus metimus (3 iš jų – Branko Mirkovičius, 2 – Yannickas Franke), tiesa, Lukas Lekavičius su Augustine’u Rubitu skirtumą mažino. B.Mirkovičius dar sugebėjo smeigti tolimą šūvį su kėlinio sirena, leisdamas savo komandai pirmauti 26:24.

Vis tik greitai „Žalgiris“ perėmė varžovų ginklus ir šovė į priekį (40:37), o po didžiosios pertraukos galiausiai ėmė visiškai dominuoti.

Persvara tapo dviženklė (59:48), tuo tarpu Pasvalio ekipos puolimas buvo sustingęs labiau. Galiausiai žalgiriečiai ėmė triuškinti varžovus ir tapo nesustabdomi (77:53), į aikštę žengė ir Marekas Blaževičius, o prieš paskutinį ketvirtį šeimininkai pirmavo 84:56.Paskutinės 10 minučių tebuvo formalumas, kuriame „Žalgiris“ įtvirtino pergalę.

Pasvalio ekipa iš viso pataikė 15 tritaškių iš 30, o žalgiriečiai – 19 iš 34.

„Žalgiris“: Nigelas Hayesas 18 (15 min.), Karolis Lukošiūnas 12 (4/7 trit.), Marius Grigonis (3/4 trit.) ir Rokas Jokubaitis (3/5 trit.) – po 11, Lukas Lekavičius 10, Thomasas Walkupas, Augustine’as Rubitas ir Steve’as Vasturia (5 atk. kam.) – po 8.

„Pieno žvaigždės“: Yannickas Franke 16, Branko Mirkovičius 15 (5/7 trit.), Edgaras Želionis 14 (6 atk. kam., 5 rez. perd.), Paulius Petrilevičius 11, Laurynas Balkūnas ir Jahennsas Manigat – po 7.

„Žaidėme gerą trečią kėlinį. Gynyboje iki tol nebuvome stabilūs, per pertrauką reikėjo padaryti korekcijų. Kalbėjomės apie gynybą, šiek tiek taktinius dalykus, bet labiausiai – apie koncentraciją. Linkiu sėkmės Pasvalio komandai, kovojant dėl vietos atkrintamosiose“, – po rungtynių kalbėjo M.Schilleris.

„Pirmoje pusėje neblogai pataikėme, jautėme laisvumą, jautėme ir „Žalgirio“ atsipalaidavimą. Trečiame kėlinyje žinojome, kad „Žalgiris ims agresyviai gintis – taip ir nutiko. Suprantame, kokia sudėtimi žaidėme, noriu tik padėkoti, kad neišsigandome, ypač pirmoje pusėje, buvo gražus akiai krepšinis, su daug perdavimų ir taiklių metimų“, – pozityvo įžvelgė „Pieno žvaigždžių“ strategas Gediminas Petrauskas.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Medical partner
Broadcasting partner
Technical partner