Paskutiniame kėlinyje pasismaginęs „Žalgiris“ sutriuškino Prienų klubą
Photo: BNS/LKL.lt

Paskutiniame kėlinyje pasismaginęs „Žalgiris“ sutriuškino Prienų klubą

Author: LKL.lt
2021-04-16

Kauno „Žalgirio“ (23/3) komanda Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) turėjo paplušėti tris kėlinius, tačiau galiausiai parodė jėgą ir užtikrintai namuose 90:62 (25:14, 17:15, 21:23, 27:10) susitvarkė su Prienų „CBet“ (11/18).

Šioms komandoms tai trečia tarpusavio akistata ir trečiąkart čia triumfuoja „Žalgiris“.

„Žalgiriui“ vis dar nepadėjo Patricio Garino ir Nigelas Hayesas, taip pat – Artūras Milaknis, bet ant parketo grįžo nugaros problemų turėjęs Joffrey Lauvergne’as. Jis per 10 minučių pelnė 7 taškus

Kauno komanda nuo rungtynių pradžios ėmė kontrolę į savo rankas, o prieniškiams kurį laiką taškus rinko tik Mindaugas Sušinskas. Skirtumas tapo dviženklis (25:14), o jį tokį žalgiriečiai saugojo ir iki didžiosios pertraukos. Tiesa, po jos „CBet“ parodė kitokį veidą.

Nors po dviejų kėlinių komandas skyrė 13 taškų, prieniškiai surengė spurtą ir taip atsiliko vos 6 taškais (36:42), tiesa, tai buvo vienintelis jų ryškesnis pasispardymas. Rokas Jokubaitis parodė dėjimų, Marius Grigonis pataikė iš toli, o „Žalgiris“ greitai atstatinėjo dviženklę persvarą – 63:52.

Paskutiniame ketvirtyje situaciją kontroliavę žalgiriečiai pergalės nepaleido ir ėmė triuškinti varžovus jau didžiuliu skirtumu.

Thomasas Walkupas surinko antrą sezono dvigubą dublį (10 tšk., 11 atk. kam.),  o 28 naudingumo balai jam pakartotas karjeros rekordas „Betsafe-LKL“.

Rokui Jokubaičiui, kuris pelnė 17 taškų (4/6 dvit., 3/5 trit.) tai yra pakartotas rezultatyviausias ir naudingiausias (22) sezono mačas.

„Žalgiris“: Rokas Jokubaitis 17, Lukas Lekavičius 16, Marius Grigonis 13 (1/7 trit.), Thomasas Walkupas 10 (11 rez. perd., 5 per. kam.), Martinas Gebenas 9 (5 atk. kam.).

„CBet“: Mindaugas Sušinskas 18 (8 atk. kam.), Emmanuelis Lecomte’as 9, Tomas Digbeu 8, Martynas Pacevičius 7 (7 atk. kam.).

„Tai buvo gynybinės rungtynės, gynyba nepatenkintas buvau tik trečiojo kėlinio pradžioje, bet vėliau vaikinai padarė gerą darbą, tad sveikinu savo komandą su pergale.

Kalbant apie nežaidžiančius, dėl Artūro neaišku, Patricio laukia, kol baigsis karantinas, o Nigelas šiandien pirmą dieną galėjo išeini iš namų, turime palaukti, kol jis galės grįžti“, – sakė Martinas Schilleris.

„CBet“ treneris Mantas Šernius pasidžiaugė, kad nesulaukė atsipalaidavimo iš žalgiriečių.

„Ėjome su tikslais, o „Žalgiris“ mus gerbė ir žaidė su dviguba energija. Džiaugiuosi, kad kiek žaidėme su jais, mūsų komanda galėjo pajusti, kas yra Eurolyga, kokiu intensyvumu reikia gintis ir pulti, kad uždirbtumei lengvesnį tašką. Tokios rungtynės komandai yra svarbiau nei 2 savaitės treniruočių“, – sakė treneris.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Medical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner