Prieš „Neptūną“ karaliavę „Šiauliai“ pasiekė didžiausią sezono pergalę
Photo: BNS/LKL.lt

Prieš „Neptūną“ karaliavę „Šiauliai“ pasiekė didžiausią sezono pergalę

Author: LKL.lt
2021-03-21

Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) sekmadienį vyko vienintelis mačas, kuriame didesnės intrigos žiūrovai nesulaukė.

„Šiaulių“ (7/18) ekipa namuose 99:68 (22:18, 27:10, 26:15, 24:25) sutriuškino Klaipėdos „Neptūną“ (8/17).

„Šiauliams“ tai yra didžiausia sezono pergalė.

„Šiaulių“ komanda situaciją kontroliavo nuo pat antrojo kėlinio. Andy Van Vlietas ir Justas Furmanavičius skirtumą vertė vis didesniu, o po Mindaugo Lukauskio metimo komandas skyrė jau daugiau nei 20 taškų – 48:27.

Po didžiosios pertraukos situacija nepakito. „Šiauliai“ startavo septyniais taškais be atsako, pranašumą vertė jau dvigubu (70:34), o prieš paskutinį ketvirtį jautėsi jau labai ramiai. „Neptūno“ puolimas taip ir neužsikūrė, tad stebuklo sukurti nepavyko. Maža to, Žygimantui Janavičiui rungtynės baigėsi likus dar 4 minutėms, kadangi iš pradžių jis užsidirbo techninę, o vėliau – nesportinę pražangą.

Kelias minutes pažaisti gavo Jonas Paukštė (2.34 min.) ir Paulius Danusevičius (3.48 min.)

Arminas Urbutis pelnė 18 taškų, atkovojo 11 kamuolių bei surinko 29 naudingumo balus. Jam tai – efektyviausias sezono mačas „Betsafe-LKL“, iki karjeros rekordo pritrūko 3 efektyvumo balų.

„Šiauliai“: Arminas Urbutis (11 atk. kam.) ir Elvaras Fridrikssonas (7 rez. perd.) – po 18, Andy Van Vlietas 14, Eimantas Stankevičius 12, Martynas Varnas ir Kasparas Bėrzinis – po 6.

„Neptūnas“: Matas Jogėla 16 (4/7 trit.), Džiugas Slavinskas 11, Evaldas Šaulys 10, Norbertas Giga 9 (3/6 trit., 6 atk. kam.), Žygimantas Janavičius 7.

Antanas Sireika po susitikimo džiaugėsi savo komandos parodyta gynyba.

„Džiaugiuosi, kad vyrai suprato, kad visos rungtynės yra sezono rungtynės. Šiandien pasakiau užtikrintai, jie tai suprato. Pergalės prasideda nuo gynybos. Mes kreipėme dėmesį, kas yra svarbesni, kas įmes taškus, todėl rimtai pažiūrėjome, pavojingiausi varžovų žmonės taškų nemetė“, – sakė A.Sireika.  

„Neptūno“ strategas Tomas Gaidamavičius buvo nusivylęs: „Atrodėme beviltiškai. Esame žiaurioje psichologinėje duobėje. Atrodo, pirmą kėlinį sužaidėme apylygiai, bet įkritome į duobę, neišsikapstėme, atrodo, dreba rankos, sunku tai paaiškinti“.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Medical partner