Citadele KMT titulo gynybą „Žalgiris“ pradėjo pergale Pasvalyje
LKL / BNS nuotr.

Citadele KMT titulo gynybą „Žalgiris“ pradėjo pergale Pasvalyje

Author: LKL.lt
2021-01-05

Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) trofėjaus gynybą Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pradėjo pergalingai.

Ketvirtfinalio seriją Martino Schillerio auklėtiniai pradėjo užtikrinta pergale 98:82 (25:26, 28:24, 23:17, 22:15) prieš namuose žaidusią Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ekipą.

Atsakomasis šių komandų mačas bus žaidžiamas sausio 18-ąją Kaune. Į Panevėžyje vyksiančias Citadele KMT finalo ketverto kovas pateks geresnį įmestų-praleistų taškų santykį po dvejų rungtynių turinti ekipa.

Kauno ekipoje didžiausią indėlį į pergalė įdėjo Joffrey Lauvergne'as, pelnęs 22 taškus. Augustine'as Rubitas aikštę paliko su 15, Marius Grigonis pridėjo 14, Paulius Jankūnas – 13, Artūras Milaknis – 11.

Pasvaliečiai rungtyniavo išretėjusiomis gretomis – be Edgaro Želionio ir Arvydo Šikšniaus. „Pieno žvaigždėse“ labiausiai išsiskyrė Paulius Petrilevičius bei Andreja Milutinovičius, pelnę po 18 taškų.

Šeimininkai rungtynes pradėjo kiek sėkmingiau – pirmojo ketvirčio viduryje pirmavo 18:10. Tokią pradžią lėmė puikus A. Milutinovičiaus žaidimas puolime. Visgi kauniečiai greitai išlygino rezultatą ir po dešimties minučių švieslentėje degė 26:25 „Pieno žvaigždžių“ naudai. Svarbus žalgiriečių laimėjimas buvo ir keturios Danielio Amigo susirinktos pražangos jau pirmajame kėlinyje.

Antrojo ketvirčio pradžioje rungtynės ir toliau vyko taškas į tašką, kol M. Grigonis truktelėjo savo ekipą į priekį – 39:33. Pasvaliečiai ir vėl rado atsaką ir neleido kauniečiams į rūbinę išeiti ramiems. Po dviejų kėlinių „Žalgirio“ persvara buvo trapi – 53:50.

Nors žalgiriečiai spaudė savo priešininkus, iki ilgosios pertraukos šlubavo abiejų komandų gynyba, o Pasvalio krepšininkams pavyko realizuoti visus 13 mestų dvitaškių.

Po pertraukos svečiai ant parketo sugrįžo nenusiteikę juokauti – surengė spurtą 7:0 bei išprovokavo ketvirtąją Karolio Giedraičio asmeninę pražangą. Nepaisant dviejų Tomo Lekūno tritaškių, kauniečiai ir toliau didino apsukas ir kėlinio viduryje nutolo 74:58, o ant iškritimo ribos atsidūrė taip pat keturias nuobaudas susirinkęs T. Lekūnas. Kėlinio pabaigoje Kauno ekipos pranašumas kiek aptirpo – 76:67.

Lemiamo ketvirčio pradžioje „Žalgiris“ padidino savo pranašumą iki 17 taškų – 88:71, o T. Lekūnas baigė savo pasirodymą. Per likusį rungtynių laiką sukurti stebuklo „Pieno žvaigždėms“ nepavyko – į atsakomąjį mačą kauniečiai nusinešė 16 taškų pranašumą (98:82).

„Tai buvo puiki kova abiejose aikštės pusės. Nebuvome patenkinti savo gynyba pirmojoje pusėje, bet ji pagerėjo po pertraukos, tai buvo raktas į pergalę“, – po pergalės sakė M. Schilleris.

„Po pralaimėtų rungtynių sunku kažkuo džiaugtis, nes tu žaidi tam, kad laimėtum. Jei išeisi galvodamas, kad nori kuo mažesniu skirtumu prieš „Žalgirį“ pralaimėti, tu iškart pralaimėjai“, – spaudos konferencijoje kalbėjo G. Petrauskas.

„Pieno žvaigždės“: A. Milutinovičius (4/4 dvit., 18 naud. bal.) ir P. Petrilevičius (7/8 dvit., 8 atk. kam., 6 kld., 19 naud. bal.) po 18, T. Lekūnas 15 (5 asm. praž.), D. Amigo 14.

„Žalgiris“: J. Lauvergne'as 22 (10/18 dvit., 20 naud. bal.), A. Rubitas 15 (5/5 dvit., 20 naud. bal.), M. Grigonis 14 (4/5 trit., 9 rez. perd., 8 išpr. praž., 25 naud. bal.), P. Jankūnas 13, A. Milaknis 11, L. Lekavičius 10.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Medical partner