Traumą patyręs S. Vasturia nerungtyniaus mažiausiai du mėnesius
LKL / BNS nuotr.

Traumą patyręs S. Vasturia nerungtyniaus mažiausiai du mėnesius

Author: zalgiris.lt
2020-12-08

Kauno „Žalgirio“ klubas kurį laiką bus priverstas rungtyniauti be savaitgalio rungtynėse traumą patyrusio amerikiečio Steve‘o Vasturios.

Dvikovoje su Vilniaus „Ryto“ komanda žalgirietis po susidūrimo su Martynu Echodu dar pirmojo kėlinio viduryje pasiprašė keitimo ir į aikštę nebegrįžo.

Tiesa, Lietuvos čempionai „Žalgirio“ arenoje ir be S.Vasturios sostinės komandą įveikė rekordiniu skirtumu – 92:45.

Atlikus tyrimus tapo aišku, kad gynėjui dalinai įplyšo šoninis kelio sąnario raištis, o traumos rimtumas paaiškės tik kitą savaitę atslūgus tynimui. Iš naujo įvertinus kelio būklę, bus sprendžiama, ar 25-erių žaidėjui prireiks operacijos.

Nepriklausomai nuo to, geriausiu atveju S.Vasturia į aikštę sugrįžti galės tik po maždaug dviejų mėnesių.

„Betsafe–LKL“ čempionate S.Vasturia šiemet vidutiniškai renka po 7,3 taško, atkovoja po 2,8 kamuolio ir atlieka po 1,8 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes.

S.Vasturios vietą dalyje Kauno „Žalgirio“ treniruočių užims du jauni krepšininkai iš „Žalgiris-2“ komandos. Prie pagrindinės komandos treniruočių procese prisijungs Paulius Murauskas ir Mantas Rubštavičius.

18-metis gynėjas M.Rubštavičius šiame sezone yra viena svarbiausių „Žalgirio“ dublerių figūrų. Krepšininkas per rungtynes vidutiniškai pelno po 11,6 taško, atkovoja po 3,4 kamuolio ir atlieka po 1,8 rezultatyvaus perdavimo.

Geriausiu 2020-ųjų jaunuoju Lietuvos U-16 krepšininku išrinktas 16-metis puolėjas P.Murauskas NKL pirmenybėse fiksuoja panašius skaičius. Jaunasis žalgirietis vidutiniškai pelno po 11,2 taško, atkovoja po 4,5 kamuolio ir atlieka po 1,7 rezultatyvaus perdavimo.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Medical partner
Broadcasting partner
Technical partner