Lengvas pasivaikščiojimas: „Žalgiris“ sutriuškino Prienų ekipą
Photo: BNS/LKL.lt

Lengvas pasivaikščiojimas: „Žalgiris“ sutriuškino Prienų ekipą

Author: LKL.lt
2020-11-08

Kauno „Žalgirio“ (6/1) komanda neturėjo problemų „Betsafe-LKL“ išvykos mače ir svečiuose 96:72 (28:9, 18:22, 30:25, 20:16) nušlavė Prienų „CBet“ (4/5) klubą.

„Žalgirio“ klubas atitrūko jau nuo rungtynių pradžios ir po Luko Lekavičiaus solo pasirodymo pirmavo 22:9. Žalgiriečiai naudojosi dažnomis šeimininkų klaidomis, o situaciją Prienų klubui džiuginti galėjo nebent keli gražūs epizodai, kuomet dėjimais smaginosi komandos puolėjai.

Įdomu tai, kad po pirmo kėlinio bendras Prienų komandos naudingumas siekė -1 balą.

Vis tik skirtumas tarp komandų tapo vis labiau triuškinantis, o tritaškius smaigstė Thomasas Walkupas, Steve’as Vasturia ir Marius Grigonis. Jų galinga atkarpa leido pirmauti jau 56:76, tad paskutinis kėlinys teliko formalumu.

„Žalgirio“ komandoje progą pasireikšti daugiau turėjo Marekas Blaževičius, kuris per 12 minučių pelnė 6 taškus (3/5 dvit., 0/1 baud.), atkovojo 4 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, 3 kartus suklydo, blokavo metimą, išprovokavo pražangą ir sykį pažeidė taisykles.

Lukas Lekavičius per 19 minučių pelnė 22 taškus, atakuodamas puikiai – 7 iš 8 dvitaškių, 2 iš 2 tritaškių ir 2 iš 2 baudų. Jo sąskaitoje – 28 naudingumo balai.  

Paulius Jankūnas buvo produktyvus ir pelnė 6 taškus, atkovojo 8 kamuolius bei surinko 13 naudingumo balų per 15 minučių.

Artūrui Milakniui buvo juoda diena – jis prametė visus 6 tritaškius ir surinko -7 naudingumo balus.

„Žalgiris“: Lukas Lekavičius 22, Martinas Gebenas 12 (8 atk. kam.), Steve’as Vasturia 11, Marius Grigonis 10, Nigelas Hayesas 9, Thomasas Walkupas (5 rez. perd.) ir Karolis Lukošiūnas – po 8.

„Cbet“: Regimantas Miniotas 20 (7 atk. kam.), Dominykas Domarkas ir Tomas Digbeu – po 12, Marquisas Wrightas 8 (2/10 dvit., 7 rez. perd.).

Martinas Schilleris ir pagyrė oponentus už kovą, ir pasidžiaugė, kad daugiau minučių gavo Marekas Blaževičius ir Karolis Lukošiūnas.

„Esame patenkinti pergale ir tuo, kaip pavyko padalinti minutes tarp visų žaidėjų. Varžovai žaidė kietai. Jiems nėra lengva, kadangi buvo praradę svarbų žaidėją Sušinską, tad suprantu tą. Jie gerai bėgo ir surengė spurtą, artėjo. Manau, kad jie pasirodė gerai.

Svarbu ne tik rezultatas, o kas vyksta tų minučių metu, stengiantis analizuoti atakas ir būti geresniais. Mes žiūrėsime įrašą, stengsimės kažką išmokyti. Mums buvo svarbu, kad Marekas gavo daugiau minučių, taip pat ir Karolis, nes vertiname šių jaunų žaidėjų progresą. Jiems reikia suteikti laiko“, – sakė „Žalgirio“ strategas.

Tuo tarpu „CBet“ treneris Mantas Šernius pretenzijų komandai daug neturėjo.

„Tikrai nenorėjome būti „Žalgirio vaistas po pralaimėjimo prieš Madrido „Real“. Taip dažnai būna po tokių rungtynių, komanda užsiveda – tai jautėme ir jie mus agresyviai griebė. Džiaugiuosi už tokias rungtynes, kad mus taip gerbė, nes jaunimui buvo Eurolygos komandos krikštas. Tas jautėsi, kamuolys krito lygioje vietoje. Bet kai pirminis jaudulys nuėjo, komanda ėmė žaisti krepšinį“, – teigė jis.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Medical partner
Broadcasting partner