Koronaviruso nukamuotą „Neptūną“ palaužę „Šiauliai“ pasiekė pirmą sezono pergalę
Photo: BNS/LKL.lt

Koronaviruso nukamuotą „Neptūną“ palaužę „Šiauliai“ pasiekė pirmą sezono pergalę

Author: LKL.lt
2020-11-08

„Šiaulių“ (1/7) komandoje – šventė. Antano Sireikos auklėtiniai namuose vykusiame „Betsafe-LKL“ mače 93:88 (27:16, 29:26, 19:25, 18:21) palaužė Klaipėdos „Neptūną“ (2/5) ir taip pasiekė pirmą sezono pergalę.

Pastarąjį savo mačą koronaviruso kamuotas „Neptūnas“ žaidė dar spalio 17 dieną.

Klaipėdiečiai įsivėlė į problemas rungtynių pradžioje, kuomet leido varžovams surengti spurtą 15:0 ir taip atitrūkti 24:10. Elvaras Fridrikssonas vedė į priekį „Šiaulių“ ekipą ir jau po dviejų kėlinių buvo surinkęs dvigubą dublį (pelnė 12 taškų ir atliko 10 perdavimų), tad tai padėjo atitrūkti triuškinančiai – 51:32.

Po didžiosios pertraukos „Neptūnas“ grįžo į kovą. Martynas Mažeika, iki tol buvęs blankus ir nepelnęs taškų, surinko iš eilės 14 taškų ir taip mažino skirtumą iki 58:65. Keli reikalingi tolimi metimai leido „Neptūnui“ kvėpuoti šeimininkams į nugaras (76:77), o galiausiai M.Jogėla išvedė į priekį klaipėdiečius – 84:83. Vis tik jam atsakė Gediminas Orelikas, baudas pridėjo E.Fridrikssonas, bet atsaką paruošė ir M.Mažeika – 86:87.

Liko jau paskutinė minutė, kamuolį savo rankose turėjo svečiai, tačiau „Neptūno“ kapitonas prasižengė. Justas Furmanavičius realizavo abi baudas (89:86), vis tik kiek vėliau jų mesti stojo ir T.Pažėra – jo ranka sudrebėjo. M.Mažeika parodė pavyzdį ir išlaikė nervų išbandymą (88:89), G.Orelikas pridėjo vieną baudą, o netrukus dar dvi sumetė M.Lukauskis. Taip „Šiauliai“ užsitikrino pergalę.

Norbertas Giga iki tol per 6 mačus „Betsafe-LKL“ prametė vienintelį mestą tritaškį, o šįkart pataikė 2 iš 4.

Išretėjus „Neptūno“ gretoms progą debiutuoti „Betsafe-LKL“ gavo 19-mečiai Adomas Sidarevičius ir Nojus Mineikis. Pirmasis per 8 minutes prametė 2 dvitaškius, atliko rezultatyvų perdavimą, kartą suklydo ir surinko -2 naudingumo balus. Antrojo sąskaitoje – 9 taškai (3/7 trit.), 2 atkovoti kamuoliai, 2 rezultatyvūs perdavimai, klaida, 3 pražangos, 1 išprovokuota pražanga ir 4 naudingumo balai.

E.Fridrikssonas atliko 12 rezultatyvių perdavimų ir taip pagerino šio sezono „Betsafe-LKL“ rekordą, kuris prieš tai priklausė jam pačiam, Kristupui Žemaičiui, Vaidui Kariniauskui ir Mariui Runkauskui.

21 taškas ir 33 naudingumo balai yra jo asmeninis sezono rekordas.

„Šiauliai“: Elvaras Fridrikssonas 21 (5 atk. kam.), Andy Van Vlietas 18 (2/2 trit., 4/4 dvit.), Arminas Urbutis ir Gediminas Orelikas (3/5 trit.) – po 16, Eimantas Stankevičius 7.

„Neptūnas“: Martynas Mažeika 25 (3/4 trit.), Tadas Pažėra 14, Matas Jogėla 11 (1/6 trit., 9 atk. kam.), Norbertas Giga ir Nojus Mineikis – po 9.

Po šio susitikimo džiaugsmo neslėpė treneris Antanas Sireika.

„Sakiau prieš rungtynes, jog man svarbiausia, kad galėtume savo žaidimu pakelti emocijas. Rodėsi, žaisdavome 1–2 kėlinius neblogai, bet kai krisdavome, nebūdavo šansų to sustabdyti. Panašiai dabar, bet džiaugiuosi, kad atsirado jėgų, pakovojo, įtemptu metu daug lėmė ir individualūs veiksmai“, – sakė A.Sireika.

„Neptūną“ treniruojantis Tomas Gaidamavičius savo komandai neturėjo pretenzijų.

„Jiems kaip ir mums reikėjo pergalės. Įgyvendinome sistemas, prabudome antrame kėlinyje, grįžome į kovą. Noriu padėkoti vyrams, kurie stengėsi iš paskutiniųjų, ėjo keliais, mirė. Gale pritrūko dviejų šaltesnių sprendimų iš įžaidėjų“, – teigė jis.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Medical partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner