R. Miniotas: „Pradėti galvoti, kad esi geras, yra pavojinga“
Photo: LKL/BNS

R. Miniotas: „Pradėti galvoti, kad esi geras, yra pavojinga“

Author: LKL.lt
2020-10-07

Vos prasidėjęs naujasis „Betsafe-LKL“ sezonas sirgaliams padovanojo šusnį malonių siurprizų. Viena didžiausių šio sezono staigmenų – įspūdingas ir kol kas varžovų neperprantamas Prienų „CBet“ centro Regimanto Minioto žaidimas.

24 metų 206 cm ūgio krepšininkas sezono starte fiksuoja žvėriškus skaičius – rungtynėse prieš „Šiaulių“ komandą R. Miniotas pelnė 28 taškų, sugriebė 14 kamuolių ir surinko 40 naudingumo balų. Tai naujas šio sezono naudingumo rekordas.

Bendrai per pirmąsias ketverias rungtynes aukštaūgis fiksuoja 20,8 taško ir 10,8 atkovoto kamuolio vidurkius – palyginimui, visos lygos vidurkiai atitinkamai siekia 7,5 ir 3.

Ir nors „Betsafe-LKL“ sezonas dar tik įsibėgėja, jau dabar panašu, kad varžovams įminti R. Minioto mįslę bus tikrai nelengva. Tiesa, pats krepšininkas kalbėdamas su LKL.lt buvo gana kuklus – pasak jo, gera pradžia tikrai suteikia pasitikėjimo savimi, tačiau tai toli gražu nereiškia, kad visas sezonas bus toks pat sėkmingas.

„Kiekvienos rungtynės bus skirtingos, o žiūrėti į naudingumo balus ir į pelnomus taškus yra kiek apgaulinga – dabar surinkau 40 balų, galbūt vieną dieną surinksiu penkis ir visi vėl „nurašys“, – šyptelėjo R. Miniotas.

Prienų klubo centras asmeninių pasiekimų nesivaiko – išgirdęs savo statistiką jis iškart rado ją lemiančių priežasčių, tokių, kaip gera komandos komplektacija ir pažįstamas treneris.

„Gali būti, kad prieš sezoną jaučiau, jog bus gerai. Neblogai susikomplektavo komanda, matėsi, kas bus pagrindiniai žaidėjai, tai pridėjo pasitikėjimo savimi. Daug suteikė ir žinojimas, kad čia dirbs tas pats treneris, bus ta pati sistema, kurią jau žinau. Kai viskas susideda į vieną, gaunasi neblogas rezultatas“, – LKL.lt sakė R. Miniotas.

Įdomu ir tai, kad pats krepšininkas šio straipsnio apie patį save turbūt neskaitys. Pasak jo, pradėti galvoti, kad esi geras, yra tiesiog pavojinga.

„Iš tikrųjų stengiuosi nežiūrėti, nes tas išmuša iš vėžių. Nenoriu galvoti, kad viskas čia labai gerai, nes sužaidėme tik kelias rungtynes. Norisi tokį tempą išlaikyti viso sezono metu, jis juk labai ilgas. Reikia negalvoti apie save labai gerai – aišku, malonu, kai žmonės kalba, kai pagiria, bet reikia išlaikyti šaltą protą, todėl stengiuosi atsiriboti nuo to“, – apie išaugusį dėmesį kalbėjo Prienų komandos centras.

„CBet“ komanda „Betsafe-LKL“ sezoną pradėjo dvejomis pergalėmis ir dviem pralaimėjimais. Paklaustas, ką jo komanda turi tokio, ko galbūt neturi kitos, R. Miniotas aspektus ėmė vardinti vieną po kito.

„Visi žaidžiame vienam tikslui. Nėra nė vieno žmogaus, kuris norėtų pakreipti reikalus į savo pusę. Turime puikius įžaidėjus, kurie yra visapusiški, turime gerus jaunus žaidėjus, kurie nori parodyti geriausią savo versiją.

Kiekvienose rungtynėse stengiamės kiek galime, atiduodame visą energiją, manau, tą pastebi ir žiūrovai – atrodo, kad viskas su komanda tikrai labai gerai. Tiek treneris mus gerai sustato, tiek mes patys žaidžiame su ugnele akyse“, – tvirtino R. Miniotas.

Bendrai vienas geriausių šio „Betsafe-LKL“ vidurio puolėjų žada itin intriguojantį sezoną. Krepšininkas netgi sako, kad šią akimirką tikrai nėra aišku, kurios komandos sezono pabaigoje išsirikiuos turnyrinės lentelės viršūnėje.

„Manau, kad labai įdomus sezonas. Komandos daugiau mažiau apylygės, panašu, kad daug rungtynių bus labai įdomių. Tiek mes, tiek visi, atrodo, galime žaisti prieš bet ką, todėl sensacijų šiemet turėtų netrūkti. Manau, kad nebus labai užtikrintos pirmos 4-5 lentelės pozicijos sezono pabaigoje. Aišku, svarbiausia, kad tas sezonas įvyktų iki pabaigos“, – kalbėjo R. Miniotas.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Medical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner