„Betsafe–LKL“ trenerių seminare – pasikeitimų taisyklėse aptarimas

„Betsafe–LKL“ trenerių seminare – pasikeitimų taisyklėse aptarimas

Author: LKL.lt
2020-09-14

Artėjant naujam „Betsafe–LKL“ sezonui Kaune įvyko oficialus trenerių seminaras.

Šiame seminare buvo aptariami daugiausiai klausimų keliantys taisyklių aspektai, interpretacijos ir naujai taikomi pasikeitimai.

Jau ne pirmą kartą rengiamam susitikimui vadovavo „Betsafe–LKL“ teisėjų ekspertas Kęstutis Pilipauskas.

„Tiek mes, tiek kitos lygos tokius susitikimus daro. Kam to reikia? Visų pirma, apžvelgiame praeitą sezoną. Pasižiūrime, kurie dalykai kėlė daugiausiai klausimų teisėjavime. Parodome tai treneriams, paklausiame jų nuomonės.

Toliau kalbamės dėl naujojo sezono. Yra tam tikri taisyklių pakeitimai bei jų interpretacijos. Pasižiūrime, kurios iš naujų taisyklių yra aktualiausios ir kuo tai gali pasireikšti“, – sakė K. Pilipauskas.

Pasak „Betsafe–LKL“ teisėjų direktoriaus Algimanto Pavilonio, šiemet oficialiose taisyklėse svarbiausi yra keli pokyčiai.

„Kalbant apie nesportines pražangas greitų atakų metu, anksčiau žaidėjui, perimant kamuolį ir jį pasimušant į priekį tuo pačiu išprovokuojant pražangą, tai buvo traktuojama kaip kito žaidėjo pražanga puolime, kadangi nebuvo spėta užvaldyti kamuolio. Dėl to net nebuvo metami baudų metimai. Dabar, jei žaidėjas turi laisvą kelią iki krepšio ir prieš jį prasižengiama, turi būti skiriama nesportinė pražanga gynyboje.

Kitas momentas – tiksliau paaiškintas pražangų prieš metantį žaidėją aspektas. Aiškiau, kada atliekamas tikras metimas, nes žaidėjai pradėjo imituoti, kad atliks metimą vos pamatę prasižengti besiruošiantį žaidėją.

Anksčiau buvo apibrėžtas tik besiginančio žaidėjo cilindras, kuriame gynėjas gali legaliai gintis. Dabar yra apibrėžtas ir puolėjo cilindras. Kai gynėjas bando išmušti kamuolį, o puolėjas pavojingai mojuoja alkūnėmis, bus žvelgiama į šį cilindrą ir nustatoma, kuris iš jų yra neteisus. Tai labiau teorinis pakeitimas, bet praktinė jo reikšmė yra svarbi.

Apkalbėjome ir skubios peržiūros sistemos taikymą, treneriai turėjo savo klausimų dėl žingsnių traktavimo. Pastebėjome, kad šioje vietoje trūksta apibrėžtumo. Bus griežčiau vertinami žingsniai, ypač žaidėjui perstatant, patraukiant kojas ir taip susikuriant pranašumą“, – svarbiausius pasikeitimus naujosiose taisyklėse pakomentavo A. Pavilonis.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Medical partner
Broadcasting partner