Ch. Collinso rekordai neišgelbėjo dzūkų: Citadele KMT finalo ketvertą dramatiškai pasiekė „Neptūnas“
LKL/BNS nuotr.

Ch. Collinso rekordai neišgelbėjo dzūkų: Citadele KMT finalo ketvertą dramatiškai pasiekė „Neptūnas“

Author: LKL.LT
2020-02-11

Chauncey Collinsas gerino Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) rekordus, tačiau Klaipėdos „Neptūnas“ prieš juos atsilaikė.

Antrajame KMT ketvirtfinalio mače Juricos Žužos auklėtiniai 73:72 (23:24, 13:17, 20:11, 17:20) išgyveno dramatišką kovą prieš Alytaus „Sintek–Dzūkiją“.

Po pirmojo tarpusavio mačo „Neptūnas“ turėjo 3 taškų pranašumą (92:89).

„Neptūno“ sirgaliai pirmąkart savoje arenoje išvys taurės turnyro finalo ketverte rungtyniaujančią savo ekipą.

Ch. Collinso pataikyti 9 tolimi metimai iš 13 yra naujas KMT tritaškių rekordas. Anksčiau po 6 yra pataikę Martynas Gecevičius, Gytis Masiulis, Kendrickas Brownas ir tas pats Ch. Collinsas.

36 pelnyti legionieriaus taškai taip pat yra naujasis visų laikų KMT rekordas. Ankstesnis (35 taškai) priklausė Laurynui Biručiui.

Ch. Collinsas pirmoje rungtynių dalyje buvo „Sintek–Dzūkijos“ vedlys, pataikęs daugiau tolimų metimų nei visa Klaipėdos komanda: legionieriaus sąskaitoje buvo 4 tritaškiai iš 6, „Neptūno“ – 3 iš 15.

Po ilgosios pertraukos „Neptūnas“ pabandė perimti iniciatyvą į savo rankas, penkių netaiklių tritaškių seriją nutraukė Deividas Gailius, o Osvaldas Olisevičius tęsė sėkmingą pasirodymą, tad tai leido po trečio kėlinio pirmauti 56:52.

„Sintek–Dzūkijai“ išlyginus rezultatą (56:56), svarbiais tapo Simo Galdiko ir Deivido Gailiaus metimai, didinę atotrūkį – 63:56. Vis tik taiklumą rodęs Ch. Collinsas išlaikė svečių viltį gyvą, o A. Jomantas lygino rezultatą, likus 42 sekundėms – 72:72.

Kamuolį turėjo „Sintek–Dzūkija“, tačiau išsimesti jo per 5 sekundes svečiai nespėjo, tad teko imtis pražangų. A. Williamsono baudos užteko „Neptūno“ pergalei.

„Neptūnui“ 24 taškus pelnė O. Olisevičius (4/9 trit.), 13 pridėjo M. Mažeika, 10 – D. Gailius.

Svečių komandoje be Ch. Collinso taip pat pasižymėjo 13 taškų surinkęs A. Jomantas, 11 – Gabe’as DeVoe, 8 – Petaras Rakičevičius.

„Neptūno“ strategas J. Žuža pripažino, kad panašios kovos ir tikėjosi bei dėl to įspėjo savo auklėtinius.

„Sveikinu savo komandą, kuri šiandien buvo nuostabi, kovojusi iki pačios pabaigos. To aš ir noriu iš vyrų ateityje. Prieš rungtynes pasakiau, kad kova nebus lengva. Žinojome, kad turime 3 taškų pranašumą, bet jį reikėjo užmiršti, nes bus sunku – taip ir nutiko. Varžovai čia neatvyko atsipalaidavę, kad tiesiog sužaistų.

Ačiū Dievui, kad patekome į finalo ketvertą, kurį žaisime savo sirgalių akistatoje. Pusfinalyje negaliu žadėti nieko, išskyrus tai, kad darysime viską, jog žaistume finale“, – sakė jis.

Valdemaras Chomičius kritikos savo auklėtiniams nereiškė – priešingai, taip pat juos pagyrė už tai, ką nuveikė Klaipėdoje.

„Neturiu jokių priekaištų, išskyrus tai, kad daug prametėme iš po krepšio, prametėme svarbias baudas ir padarėme 15 klaidų. Čia jau mūsų meistriškumo stoka. Žaidėme gerai, turėjome šansą patekti į kitą etapą.

Kada nesiseka kitiems įmesti iš po krepšio, stengiamės Chauncey palikti vienas prieš vieną. Krepšinis toks žaidimas: tu pataikai – laimi, nepataikai – ne. Jei būtume pataikę geriau, sumetę baudas, būtų galima tikėtis kito rezultato“, – pripažino jis.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Medical partner
Technical partner
Broadcasting partner