Įpusėjus reguliariajam sezonui: kritika užsieniečiams, padidėjusi konkurencija ir netikėtumas turnyro lentelėje
LKL / BNS nuotr.

Įpusėjus reguliariajam sezonui: kritika užsieniečiams, padidėjusi konkurencija ir netikėtumas turnyro lentelėje

Author: LKL.lt
2020-01-13

Kauno „Žalgirio“ galingumas nekelia abejonių, tačiau dėl likusių vietų antroje „Betsafe–LKL“ sezono dalyje vyks įnirtingi mūšiai, įsitikinę Lietuvos krepšinio lygos ekspertai.

Virginijus Šeškus ir Rūtenis Paulauskas LKL svetainei internete įvertino pirmuosius du čempionato ratus.

Konkurencija lentelės viduryje

„Žalgiris“ sezoną pradėjo 16 pergalių paeiliui, o per pirmą ratą laimėjo 17 rungtynių.

Vis dėlto R. Paulauskas įsitikinęs, kad praėjusį sezoną kauniečiai buvo galingesni.

„Pernai komanda irgi pralaimėdavo ir net ne kartą, – tris nesėkmes „Neptūnui“ praėjusį sezoną atsiminė R. Paulauskas. – Bet jei lygintume komandas ir pagal rezultatus Eurolygoje, ir pagal formą, pernai „Žalgiris“ buvo pajėgesnis.

Kitas klausimas – šiemet padidėjęs atotrūkis, galbūt sumažėjo likusių komandų meistriškumas. Tačiau tai padidino konkurenciją. Vis dėlto likusios komandos, lyginant su pernai, turi mažiau potencialo žaisdamos prieš „Žalgirį“.

V. Šeškus nesureikšmino vienintelio „Žalgirio“ patirto pralaimėjimo prieš „Lietkabelį“.

„Manau, kad „Žalgiris“ žino, jog laimės reguliarųjį sezoną, – įsitikinęs V. Šeškus. – Jie sprendžia savo problemas, galbūt rengiasi Eurolygoje, nori suteikti laiko kitiems žaidėjams.“

„Mano galva, „Žalgiris“ įveikiamas tik pavieniais atvejais, – svarstė R. Paulauskas. – Ir gaila, kad nėra antros komandos, galinčios mesti rimtą iššūkį „Žalgiriui“.

Netikėta komanda lentelės dugne

Labiausiai V. Šeškų per pirmą sezono pusę nustebino Pasvalio „Pieno žvaigždės“ ir jų prastas pasirodymas.

Pernai buvę penkti, šiemet pasvaliečiai laimėjo vos 5 kartus per 18 susitikimų ir rikiuojasi lentelės dugne.

„Pagal komplektaciją tikėjau, kad kartu su „Juventus“ jie bus pretendentai į ketvertuką“, – sakė V. Šeškus.

R. Paulauskas įsitikinęs, kad „Pieno žvaigždėms“ koją pakišo prasta komplektacija.

„Komandos koncepcija paprasta – arba kvietiesi lietuvį, kuris šiek tiek daugiau apmokamas, nors vidutiniokas, arba užsienietį, kuris nežino, kas yra LKL, Pasvalys, – „Pieno žvaigždžių“ situaciją įvertino R. Paulauskas. – Bandai rizikuoti ir tarsi pataikai, bet pabuvęs Pasvalyje ilgiau krepšininkas pakeičia požiūrį: nėra ką veikti, nelabai be krepšinio turi kuo užsiimti, ir dažnai profesionalumo pritrūksta, kad galėtų pasinerti į krepšinį. Taigi taip nustoja būti motyvuotas.“

Klausimų kelia užsieniečių pasirinkimas

R. Paulauskas išskyrė prastus „Betsafe–LKL“ klubų pasirinkimus kviečiant užsieniečius.

„Tai tinka ir „Rytui“, ir „Pieno žvaigždėms“, ir Alytaus „Sintek–Dzūkijai“, – teigė R. Palauskas. – Bet tai diktuoja ekonominės sąlygos. Lietuvoje pragyvenimo lygis didėja, visi nori uždirbti daugiau, krepšininkai darosi brangesni. Kai kurių komandų galimybės ribotos. Kartais ambicijas riboja pinigai.“

Dalyvaudamas „Norfos studijoje“ kritikos legionieriams pažėrė ir „Ryto“ direktorius Rolandas Jarutis, teigęs, kad lietuviai yra kantrūs laukdami įsivažiuojančių užsieniečių.

Vis dėlto R. Paulauskas įsitikinęs, kad pakeisti užsienietį nėra taip paprasta, kaip gali atrodyti.

„Legionieriai yra žaidėjai, turi kontraktus ir atvažiuoja dirbti, – sakė LKL ekspertas. – Legionierius nėra antrarūšis, kurį galima kaitalioti greičiau nei vietinį. Be abejo, jei neatitinka norimo lygio, yra sąlygos ir priemonės jį pakeisti, bet išsiskirti turi civilizuotai ir tam reikia lėšų.“

Ketvertuke pokyčių nemato

„Lietkabelis“ ir „Rytas“ su 12 pergalių dalijasi antra vieta, „Neptūnas“ ir „Juventus“ su 10 laimėjimų užima 4-5 pozicijas.

Vis dėlto V. Šeškus įsitikinęs, kad pakeitimų po reguliariojo sezono lyginant su pernai nebus – pirmajame ketvertuke išliks „Žalgiris“, „Rytas“, „Neptūnas“ ir „Lietkabelis“.

„Prieš sezoną sakiau, kad „Juventus“ gali nustebint, bet jų pradžia buvo bloga, – įsitikinęs V. Šeškus. – Dabar „Rytas“, „Lietkabelis“ ir „Neptūnas“ eina labai arti viena kitos. Po trejų ar ketverių rungtynių tos trys komandos gali susikeisti vietomis.

Manau, kad toks ketvertukas liks iki čempionato galo, o „Juventus“ liks penktas, nors ir gali įsimaišyti į kovą.“

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Medical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner