Pakiliai žaidžiantis „Neptūnas“ sieks nutraukti „Žalgirio“ pergalių seriją čempionate („Betsafe–LKL“ prognozė)
LKL/BNS nuotr.

Pakiliai žaidžiantis „Neptūnas“ sieks nutraukti „Žalgirio“ pergalių seriją čempionate („Betsafe–LKL“ prognozė)

Author: LKL.lt
2019-11-30

Savaitgalį Lietuvos arenose vėl virs „Betsafe–LKL“ čempionato kovos, o centrinis turo mačas vyks sekmadienį Kaune, kur šalies čempionas „Žalgiris“ priims Klaipėdos „Neptūną“.

Tiesioginę dvikovos transliaciją nuo 17 valandos kviečiame stebėti BTV kanalu ir per LKL.lt.

Kauniečiai vis dar išlieka vienintele pralaimėjimo kartėlio lygoje nepatyrusia komanda ir yra iškovoję visas 11 pergalių bei užtikrintai pirmauja čempionate, tuo tarpu uostamiesčio komanda laimėjo 7 kartus, patyrė 4 nesėkmes ir rikiuojasi ketvirtoje lentelės pozicijoje.

Pirmojo rato dvikovą Klaipėdoje žalgiriečiai laimėjo 80:73.

Kalbėdamas su LKL.lt klaipėdiečių krašto puolėjas Gytis Masiulis teigė, jog dvikovos su pajėgiausiais šalies klubais jam yra itin svarbios.

„Aišku, visos rungtynės prieš pajėgiausias komandas, kaip „Rytas“ ar „Žalgiris“, visada yra kitokios emociškai, ten siekiu dar labiau išsikrauti ir parodyti, ką galiu. „Žalgiris“ yra stipriausia Lietuvos komanda ir jiems įkąsti visada norisi“, – teigė vienas Klaipėdos ekipos lyderių.

G. Masiulis įspūdingai užsiautė savaitės viduryje vykusiose Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalio rungtynėse su Alytaus „Sintek–Dzūkija“, kai surinko 32 taškus ir sukaupė net 31 naudingumo balą.

Pats žaidėjas sakė, jog įtaką tokiam jo pasirodymui padarė alytiškių rizikos bei savalaikiai komandos draugų perdavimai.

„Iš pradžių jie ties manimi rizikavo, paliko mane laisvą ties tritaškiu, pataikiau savo metimus, o paskui jau tiesiog komanda pradėjo manęs ieškoti ir esu labai jiems dėkingas už tai, kad manęs ieškojo, kai buvau „karštas“. Smagu, kad pataikiau savo metimus – teigė po 14,8 naudingumo balo šiame sezone renkantis krepšininkas.

prognozes-1128
Lietuvos krepšinio lygoje klaipėdiečiai dabar jau yra laimėję penkis kartus paeiliui ir po sunkaus sezono starto pamažu skinasi kelią aukštyn, o tuo pasidžiaugė ir G. Masiulis.

„Turėjome sezono pradžioje duobelę, labai džiugu, kad po jos nepalūžome, padarėme išvadas, pradėjome geriau pataikyti. Tiesiog lengviau žaisti, kai esi ant bangos“, – aiškino žaidėjas.

Tiesa, artimiausią mėnesį „Neptūno“ laukia įtemptas grafikas, į kurį įeina net trys išvykos FIBA čempionų lygos varžybose.

Komandos treneris Tomas Rinkevičius minėjo, jog rungtynės kas kelias dienas palieka savo žymę ir žaidėjai gali jausti fizinį nuovargį, tačiau G. Masiulis, kalbėdamas konkrečiai apie save, turėjo kitą nuomonę.

„Nuovargio jokio tikrai nėra, man dar tik 21-eri metai, jaučiuosi pilnas energijos, tad to fizinio nuovargio tikrai nėra. Tiesiog kitą mėnesį bus trys išvykos Čempionų lygoje, reikės su tuo kažkaip susitvarkyti ir matysime, kaip tai mums pavyks“, – LKL.lt kalbėjo žaidėjas.

Nepaisant sėkmingos uostamiesčio komandos serijos, „Betsafe“ ekspertai ryškiais favoritais laiko žalgiriečius ir skiria jiems 89,1 procento laimėjimo galimybę.

Sekmadienį laukia ir dar viena įdomi akistata – Prienuose vietos „CBet“ su debiutuosiančiu Donatu Sebeckiu priims kol kas stabilaus žaidimo nedemonstruojančia Utenos „Juventus“ ekipa.

Šiose rungtynėse pranašumas suteikiamas prieniškiams – jų galimybės vertinamos 60,7 procento. Rungtynių transliacija – nuo 16 valandos per LKL.lt.

Dvejos rungtynės bus žaidžiamos ir šeštadienį.

Kėdainių „Nevėžis“ priims Alytaus „Sintek–Dzūkiją“, kuriai dėl asmeninių priežasčių negalės vadovauti komandos treneris Valdemaras Chomičius, tad komandai nuo šoninės linijos diriguos jo asistentas Nikola Vasilevas.

Rungtynes nuo 16.30 galėsite tiesiogiai stebėti per LKL.lt. Čia favoritais įvardinami Kėdainių krepšininkai – jų galimybės laimėti prilygintos 60,7 procento.

Savaitės viduryje Vilniaus „Rytą“ parbloškęs Panevėžio „Lietkabelis“ vyks į Pasvalį, kur susitiks su kol kas buksuojančiomis „Pieno žvaigždėmis“.

Nenado Čanako kariauna yra laikoma dvikovos favorite (60,7 proc.), o rungtynių transliaciją nuo 17 valandos bus galima stebėti BTV kanalu ir per LKL.lt.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Medical partner
Broadcasting partner