Kauno „Žalgiris“ pratęsė sutartį su T.Walkupu
LKL/BNS nuotr.

Kauno „Žalgiris“ pratęsė sutartį su T.Walkupu

Author: zalgiris.lt
2019-11-27

Ateitį su Kauno „Žalgiriu“ susiejo gynėjas Thomasas Walkupas, kuris žaliai-baltas spalvas gins ir kitą sezoną. Lietuvos čempionų klubas pratęsė sutartį su T.Walkupu iki 2020–2021 m. sezono pabaigos.

Į Lietuvą 26-erių krepšininkas atvyko 2018 m. vasarą ir palaipsniui tapo svarbia komandos dalimi.

Debiutiniame savo sezone Eurolygoje T.Walkupas per 17 minučių rinkdavo po 5,2 taško, po 2,6 atkovoto kamuolio ir po 2,2 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes, o Lietuvoje ne tik tapo čempionu, bet ir pačių žaidėjų buvo pripažintas geriausiai besiginančiu varžovu lygoje.

Dar produktyviau žalgiriečiui prasidėjo šis sezonas. Per Eurolygos rungtynes amerikietis aikštėje praleidžia jau po 24 minutes, per kurias renka po 8,6 taško, po 3,6 atkovoto kamuolio ir net po 4,2 rezultatyvaus perdavimo.

Itin išaugusią savo auklėtinio rolę apžvelgė vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius. Specialistas teigė atrandantis vis naujų spalvų T.Walkupo žaidime ir džiaugėsi gynėjo sprendimu susieti ateitį su „Žalgirio“ komanda.

„Tai vienas iš tų žaidėjų, kuris į savo darbą žiūri labai profesionaliai ir atsakingai. Atvykęs į Kauną T.Walkupas iškart įsiliejo į kolektyvą ir per šį laiką jau tapo tikru žalgiriečiu. Jis yra vienas svarbiausių žmonių už aikštelės ribų ir yra 100 proc. atsidavęs komandai. Aikštelėje jis taip pat tobulėja ir auga kartu su mumis“, – gražių žodžių amerikiečiui negailėjo Š.Jasikevičius.

Prieš persikeldamas į Kauną T.Walkupas atstovavo Liudvigsburgo „MHP Riesen“ komandai iš Vokietijos.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Medical partner