Socialiniame tinkle „Instagram“ – „Žalgirio“ atstovų dominavimas
LKL / BNS nuotr.

Socialiniame tinkle „Instagram“ – „Žalgirio“ atstovų dominavimas

Author: L. Jonaitytė (LKL akademija)
2019-11-26

Socialiniai tinklai plačiau pravėrė duris į sporto pasaulį – galimybė gyvai sekti rezultatus, komunikuoti su mėgiamais sportininkais, matyti jų asmeninio gyvenimo akimirkas tapo įdomu net ir mažiau sportu besidomintiems asmenims.

Pastaraisiais metais išpopuliarėjęs socialinis tinklas „Instagram“ populiarus ir tarp „Betsafe–LKL“ rungtyniaujančių krepšininkų.

LKL.lt kviečia pasižvalgyti krepšininkų profiliuose ir pamatyti, kurie iš jų yra populiariausi.

POPULIARIAUSI – ŽALGIRIEČIAI

Pirmajame krepšininkų dešimtuke – devyni Kauno „Žalgirio“ atstovai. Lietuvos čempionai pirmauja ne tik turnyrinėje lentelėje, bet turi sukaupę ir didžiausią būrį sekėjų.

TOP 15 populiariausių „Betsafe–LKL“ krepšininkų „Instagram“ tinkle
Vieta Žaidėjas Klubas Sekėjai
1. Nigel Hayes „Žalgiris“ ~67,3 tūkst.
2. K. C. Rivers „Žalgiris“ ~47 tūkst.
3. Lukas Lekavičius „Žalgiris“ ~33,2 tūkst.
4. Paulius Jankūnas „Žalgiris“ ~27,5 tūkst
5. Marius Grigonis „Žalgiris“ ~20,2 tūkst.
6. Jock Landale „Žalgiris“ ~19,7 tūkst
7. Zach LeDay „Žalgiris“ ~18,3 tūkst
8. Edgaras Ulanovas „Žalgiris“ ~15,5 tūkst.
9. Thomas Walkup „Žalgiris“ ~15,4 tūkst.
10. Francisco Cruz „Rytas“ ~13,2 tūkst.
11. Tu Holloway „Rytas“ ~11,7 tūkst.
12. John Gillon „Pieno žvaigždės“ ~11,5 tūkst.
13. Gabe DeVoe „Sintek–Dzūkija“ ~10,4 tūkst.
14. Rokas Gustys „Šiauliai“ ~10 tūkst.
15. Georgios Kalaitzakis „Nevėžis“ ~9,6 tūkst.

Populiariausias „Betsafe–LKL“ lygos krepšininkas – „Žalgirio“ naujokas Nigelas Hayesas. Lietuviškai vis dažniau prabylantis krepšininkas turi subūręs kiek didesnę nei 67 tūkstančių sekėjų armiją.

Pirmajame penketuke puikuojasi trys lietuviai – iš Graikijos grįžęs Lukas Lekavičius (apie 33 tūkst.), „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas (apie 27 tūkst.) ir šio sezono kauniečių lyderis Marius Grigonis (apie 20 tūkst.).

Analogišką suvestinę LKL.lt darė ir praėjusių metų lapkritį. Įdomu tai, kad prieš metus P. Jankūnas buvo populiariausias iš lietuvių, dabar šį vaidmenį perėmė L. Lekavičius.

Be to, įspūdingą šuolį atliko M. Grigonis. Prieš metus turėjęs kiek mažiau nei 8 tūkst. sekėjų, „Žalgirio“ lyderiu tapęs gynėjas pasiekė 20 tūkst. sekėjų ribą.

Dešimtuke vietą išsikovojęs tik vienas kitos komandos atstovas – Vilniaus „Ryto“ žaidėjas Pako Cruzas turi daugiau nei 13 tūkstančių sekėjų.

PER METUS – PERGALĖS IR PRARADIMAI

Lyginant praėjusio ir šio sezono duomenis matyti, kad didžiosios dalies krepšininkų sekėjų skaičius augo. Didžiausias pokytis – M. Grigonio paskyroje. Puikus žaidimas jau antrą sezoną, vaizdai iš šeimyninio gyvenimo greitai užaugino sekėjų gretas.

Kiti žymūs pokyčiai aplankė Thomaso Walkupo, Edgaro Ulanovo ir Roko Jokubaičio paskyras. E. Ulanovas gerbėjų ratą per metus padidino 5 tūkst. sekėjų, Th. Walkupas – beveik 6 tūkst., o R. Jokubaitis padvigubino – nuo 3 tūkst. iki 7,1 tūkst. sekėjų.

Be „Žalgirio“ žaidėjų, likusių LKL po praėjusio sezono, įspūdingiausią šuolį atliko „Ryto“ talentas Deividas Sirvydis – per metus jo gerbėjų ratas „Instagram“ tinkle padidėjo nuo 2,1 tūkst. iki 5,2 tūkst.

„Betsafe–LKL“ komandų lyderiai pagal sekėjų skaičių
Žaidėjas Klubas Sekėjai
Nigel Hayes „Žalgiris“ ~67,3 tūkst.
Francisco Cruz „Rytas“ ~13,2 tūkst.
John Gillon „Pieno žvaigždės" ~11,5 tūkst.
Gabe DeVoe „Sintek–Dzūkija“ ~11,4 tūkst.
Rokas Gustys „Šiauliai“ ~10 tūkst.
Georgios Kalaitzakis „Nevėžis“ ~9,5 tūkst.
Tadas Sedekerskis „Neptūnas“ ~8,6 tūkst.
Paulius Valinskas „Lietkabelis“ ~6,9 tūkst.
Arnas Velička „CBet“ ~4,9 tūkst.
Bryant Crawford „Juventus“ ~4 tūkst.

Ryškų augimą per metus turėjo Klaipėdos „Neptūno“ puolėjas Gytis Masiulis (paaugo apie 1,3 tūkst.), į „Žalgirį“ persikėlęs Martinas Gebenas (1,4 tūkst.), rinktinei vasarą atstovavęs Arnas Butkevičius (1,1 tūkst.) bei iš „Žalgirio“ į Prienų „CBet“ persikėlęs Lukas Uleckas (1,1 tūkst.).

Tačiau ne visi žaidėjai sulaukė didesnio dėmesio. Kai kurių žaidėjų paskyrose sekėjų liko mažiau, o įdomiausia tai, kad dažniausiai kito tarpsezoniu komandas pakeitusių krepšininkų skaičiai. 

Daugiausiai sekėjų neteko Regimantas Miniotas, iš Kėdainių „Nevėžio“ persikėlęs į Prienų „CBet“. Jo sekėjų „sąskaita“ sumažėjo 500 žmonių (iki 2,4 tūkst.).

300 sekėjų neteko ir Vytenis Lipkevičius, Prienų komandą išmainęs į Panevėžio „Lietkabelį“.

TARP TRENERIŲ – AIŠKI LYDERYSTĖ

Strategų tarpe „Instagram“ populiarumas auga. Septyni iš dešimties vyriausiųjų trenerių naudoja šią platformą, tačiau atskirtis tarp jų – milžiniška.

Aiškus lyderis – čempionų treneris Šarūnas Jasikevičius. Per metus jo paskyra pasipildė beveik 22 tūkst. sekėjų (nuo 62,9 iki 84,9 tūkst.). Kauno „Žalgirio“ treneris kiek anksčiau sakė, kad viena iš priežasčių susikurti paskyrą šiame socialiniame tinkle – plakatas Kaune, prašantis jo pasilikti.

Antroje vietoje – Vilniaus „Ryto“ vairininkas Dainius Adomaitis. Per metus šio trenerio paskyra pasipildė tūkstančiu sekėjų ir dabar D. Adomaitis turi beveik 8 tūkst. gerbėjų. Beje, „Ryto“ treneris šiame socialiniame tinkle yra aktyviausias iš visų „Betsafe–LKL“ strategų.

Likę penki treneriai, turintys paskyras socialiniame tinkle „Instagram“, dar nėra perkopę tūkstančio sekėjų ribos. Tai Gediminas Petrauskas, Antanas Sireika, Valdemaras Chomičius, Nenadas Čanakas ir lygos naujokas Marius Kiltinavičius.

„Betsafe–LKL“ komandos lyderės pagal sekėjų skaičių
Vieta Klubas Sekėjai
1. „Žalgiris“ ~97,2 tūkst.
2. „CBet“ ~32,4 tūkst.
3. „Rytas" ~11,7 tūkst.
4. „Lietkabelis“ ~6 tūkst.
5. „Neptūnas“ ~6 tūkst.
6. „Šiauliai“ ~2,9 tūkst.
7. „Juventus“ ~2,7 tūkst.
8. „Sintek–Dzūkija“ ~1,7 tūkst.
9. „Nevėžis“ ~1,5 tūkst.
10. „Pieno žvaigždės“ ~1,1 tūkst.

KLUBŲ SĄRAŠE DOMINUOJA „ŽALGIRIS“

„Betsafe–LKL“ klubų paskyros turi kardinaliai skirtingus skaičius. Ir čia situacija panaši kaip ir tarp žaidėjų – „Žalgirio“ paskyra dominuoja.

Šalies čempionai greitu metu pasieks 100 tūkst. sekėjų ribą.

Artimiausias „varžovas“ – Prienų „CBet“ klubas, turintis maždaug 32,5 tūkst. sekėjų. Prienų komanda buvo pirmoji, kuri „Instagram“ pasiekė 100 tūkst. gerbėjų ratą – tai įvyko, kai ekipai atstovavo broliai Ballai. Jiems išvykus Prienų klubo sekėjų skaičius „Instagram“ tinkle sumažėjo, tačiau lieka antru didžiausiu tarp „Betsafe–LKL“ klubų.

Iš likusių aštuonių lygos komandų tik Vilniaus „Rytas“ peržengęs 10 tūkst. sekėjų ribą.

„Žalgirio“ klubo paskyra sutraukusi daugiau sirgalių nei likusių devynių „Betsafe–LKL“ komandų kartu sudėjus.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Medical partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner