„Pieno žvaigždes“ nušlavęs „Žalgiris“ iškovojo didžiausią sezono pergalę
LKL/BNS nuotr.

„Pieno žvaigždes“ nušlavęs „Žalgiris“ iškovojo didžiausią sezono pergalę

Author: LKL.lt
2019-11-17

Kauno „Žalgirio“ (10/0) ekipa pademonstravo savo visą pajėgumą „Betsafe–LKL“ pirmenybėse ir be jokio gailesčio sutriuškino Pasvalio „Pieno žvaigždes“ (3/7).

Lietuvos čempionai 108:64 (31:12, 27:9, 30:18, 20:25) nepasigailėjo pasvaliečių ir iškovojo didžiausią sezono pergalę.

Iki šiol rekordas priklausė Klaipėdos „Neptūnui“, kuris 101:59 sutriuškino Prienų „CBet“.

„Žalgirio“ gretose puikias rungtynes sužaidė Zachas LeDay, kuris vos per 15 minučių surinko 21 tašką ir 31 naudingumo balą. Be amerikiečio, dar penki žalgiriečiai pasiekė dviženklę taškų ribą.

„Pieno žvaigždžių“ ekipoje rezultatyviausias buvo 12 taškų pelnęs ir 8 kamuolius atkovojęs Trevoras Thompsonas. Tiek pat taškų pridėjo ir Johnas Gillonas.

Nuo pat pirmųjų rungtynių minučių pradėję dominuoti žalgiriečiai jau po pirmojo ketvirčio pirmavo 31:12.

Dar iki ilgosios pertraukos „Žalgiris“ savo persvarą padidino net iki 37 taškų (58:21). „Pieno žvaigždžių“ krepšininkai per pirmuosius du kėlinius surinko -2 naudingumo balus, kai „Žalgirio“ krepšininkai – 92.

Apsukų nemažinę kauniečiai trečiajame kėlinyje pirmavo net ir puššimčiu taškų – 88:35.

„Žalgiris“ šiame susitikime iškovojo ne tik didžiausią sezono pergalę, tačiau taip pat pagerino ir sezono naudingumo balų rekordą. Utenos „Juventus“ buvo surinkusi 140 naudingumo balų, tačiau „Žalgiris“ Pasvalyje surinko net 154.

Kauniečiai taip pat buvo arti rezultatyvumo rekordo, kuris ir toliau priklauso uteniškiams (112).

„Žalgiris“ pasiekė rekordinę pergalę be vieno komandos lyderio Mariaus Grigonio, kuris jaučia čiurnos skausmus.

„Visumoje, tai tikrai turime būti patenkinti rungtynėmis. Pavyko rotuoti visus žaidėjus prieš sudėtingą savaitę, gavo pažaisti visi, kuriems to labiausiai reikia šiuo metu. Esu labai patenkintas šiuo vakaru“, – kalbėjo Šarūnas Jasikevičius.

„Mes negalime atsakyti „Žalgiriui“ nei fiziškumu, nei greičiu, nei sprendimais. Liūdina, kad per kelis mėnesius nepadarėme jokio žingsnio į priekį. Tai buvo žingsnis atgal ir tai liūdina labiausiai“, – nusivylimo neslėpė Gediminas Petrauskas.

„Pieno žvaigždės“: Trevoras Thompsonas (8 atk. kam.) ir Johnas Gillonas po 12, Edgaras Lasenbergis 10, Paulius Petrilevičius 9.

„Žalgiris“: Zachas LeDay 21 (8/10 dvit., 31 nad. bal.), Martinas Gebenas ir Paulius Jankūnas (24 naud. bal.) po 12, Karolis Lukošiūnas, Rokas Jokubaitis (6 atk. kam., 4 per. kam., 23 naud. bal.) ir Edaras Ulanovas po 11.

Rungtynių komentarai: 

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Technical partner
Medical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner