Į savo areną alytiškiai grįžo įspūdingai patiesdami „Šiaulius“
LKL/BNS nuotr.

Į savo areną alytiškiai grįžo įspūdingai patiesdami „Šiaulius“

Author: LKL.LT
2019-11-02

Alytaus „Sintek–Dzūkijos“ (2-5) krepšininkai su griausmu grįžo į savo areną. Pirmą kartą nuo spalio 12-osios Alytuje žaidę Valdemaro Chomičiaus auklėtiniai sužaidė puikias rungtynes ir 87:61 (27:18, 27:14, 10:15, 23:14) sutriuškino „Šiaulių“ (2-5) ekipą.

Tai buvo pirmoji alytiškių pergalė lygoje po penkių nesėkmių serijos.

Verta paminėti, jog dėl Alytuje siautusio gaisro Dzūkijos ekipa savo arenoje negalėjo žaisti net dviejų suplanuotų rungtynių – vietinėse pirmenybėse teko nukelti dvikovą su Utenos „Juventus“, o Karaliaus Mindaugo taurės pirmojo etapo akistata su Tauragės krepšinio klubu buvo perkelta į Druskininkus.

Panašu, kad savo arenos lankų alytiškiai nepamiršo ir jau nuo pat pirmųjų dvikovos minučių pradėjo siųsti į svečių krepšį vieną metimą po kito.

Tuo tarpu šiauliečiai neleistinai ir grubiai klydo, taip suteikdami šeimininkams galimybes bėgti į greitas atakas. Dzūkai tą sėkmingai darė ir jau po pirmojo kėlinio, vedami iš kariškių žaidynių sugrįžusio Martyno Sušinško, pirmavo 27:18.

Persvarą šeimininkai galutinai įtvirtino antrajame kėlinyje – ir toliau mielai naudojęsi šiauliečių klaidomis jie dominavo puolime ir, laimėję antrą ketvirtį 27:14, į pertrauką išėjo turėdami daugiau nei solidų pranašumą (54:32).

Po pertraukos Antano Sireikos auklėtiniai kelis kartus buvo sumažinę atsilikimą, tačiau dvikovos pabaigoje alytiškiai dar kartą nutolo ir iškovojo didžiausią savo sezono pergalę.

Verta paminėti, jog tai buvo rezultatyviausios Alytaus komandos rungtynės šiame sezone – iki tol jų rezultatyvumo rekordas buvo 75 taškai.

Prie to ryškiai prisidėjo geras šeimininkų tritaškių pataikymas, mat tikslą pasiekė net 12 metimų iš 24 (50 proc.).

Ryškiai puolime blizgėjo rezultatyviausias karjeros rungtynes sužaidęs M. Sušinskas, kurio sąskaitoje – 19 taškų ir 25 naudingumo balai.

Geram rezultatui nesutrukdė ir nemažas alytiškių klaidų skaičius (18), tačiau šiauliečiai klydo dar daugiau (21).

Po pergalės alytiškių treneris Valdemaras Chomičius pasidžiaugė pergale, tačiau sakė, jog buvo ir taisytinų dalykų.

„Atėjo šventė ir į mūsų namus. Dėkoju vyrams, kad atidavė visas jėgas, širdį, kovojo iki galo. Po keitimo išėję rungtyniavo taip pat gerai ir nieko negadino. Kai laimi tokias rungtynes tarsi ir džiugu, bet, pažvelgus į statistiką galvoji, kad reikia ir toliau dirbti tokia pačia linkme.

Pavyzdžiui, atkovotų kamuolių procentas namuose galėtų būti geresnis, tačiau nesinori nieko sakyti, esu laimingas, kad vyrai buvo aukštumoje“, – kalbėjo V. Chomičius.

Tuo tarpu „Šiaulių“ strategui Antanui Sireikai teigė, jog prasti ženklai matėsi dar prieš rungtynes.

„Laimėjo komanda, kuri geriau žaidė. Vyrams pritrūko kovingumo, nusiteikimo, su kolegomis stebėjo ir matėme, kad kažko trūksta. Tarėmės, kaip gintis, tačiau kažko trūko. Nenoriu daryti skubių išvadų.

Signalas buvo dar per apšilimą, vyrai atrodė ne taip, nebuvo energijos, visi buvo tokie įsitempę. Pabandėme išjudinti, liepėme spausti po visą aikštelę, bet ne varžovus, o kažką kitą“, – aiškino šiauliečių treneris.

„Sintek–Dzūkija“: Adrianas Bowie 21, M. Sušinskas 19 (3/3 trit.), Chauncey Collinsas 12, Egidijus Dimša 10.

„Šiauliai“: Antanas Udras 10, Kevinas Hardy 9 (7 atk. kam., 6 rez. perd.), Rokas Gustys 8 (7 atk. kam.).

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Medical partner
Broadcasting partner