Prieš trečiadienio akistatą – „Betsafe“ prognozė ir L. Lekavičiaus mintys
Photo: LKL/BNS

Prieš trečiadienio akistatą – „Betsafe“ prognozė ir L. Lekavičiaus mintys

Author: LKL.lt
2019-09-25

Trečiadienį tęsiasi antrasis „Betsafe–LKL“ turas, o centrinės jo rungtynės bus žaidžiamos Kaune, kur savo namų sezoną atidarys šalies čempionų titulą ginantis „Žalgiris“. Žalgiriečiai priims svečius iš Pasvalio – „Pieno žvaigždes“.

Rungtynes nuo 18.30 val. tiesiogiai bus galima stebėti BTV kanalu, LKL.lt ir Fanseat.com (užsienyje).

Į trečiadienio dvikovą komandos žengia skirtingomis nuotaikomis. Kauniečiai sezono atidarymo mače išvykoje nesunkiai 94:63 susitvarkė su „Šiauliais“.

Šiose rungtynėse 8 taškais ir 6 rezultatyviais perdavimais pasižymėjo po dviejų sezonų pertraukos į komandą grįžęs Lukas Lekavičius. Gynėjas kalbėjo, jog šioje sezono dalyje dar yra taisytinų dalykų, tačiau svarbiausia yra komandos rodoma energija. 

„Manau, kad pirmosios mūsų rungtynės susiklostė gerai. Aišku, buvo klaidelių, bet dar esame pasiruošimo stadijoje. Svarbiausia, kad yra gera energija, visi agresyviai žaidžia, su didžiuliu noru. Tas yra esminis faktorius, o visi taktiniai dalykai ateis vėliau. Nors ir taktiškai viską atlikome neblogai“, – LKL.lt pasakojo krepšininkas.

L. Lekavičius, kaip ir dar keli kiti „Žalgirio“ nariai, prie komandos prisijungė vos po kelių dienų atostogų pasibaigus FIBA pasaulio taurės turnyrui. Ar laiko poilsiui pakako?

„Manau, kad tikrai užteko. Penkios dienos yra didelis laiko tarpas išsivalyti galvas nuo krepšinio, pats jau buvau pasiilgęs tų treniruočių su „Žalgiriu“, tai jaučiamės gerai, pailsėję“, – aiškino žaidėjas.

Jei žalgiriečiai sezono starte startavo pergalingai, tai jų varžovai iš Pasvalio tuo pasigirti negali.

Gedimino Petrausko auklėtiniai sezono atidarymo mače du kėlinius išvykoje rimtai kibo į atlapus Vilniaus „Rytui“, tačiau po pertraukos varžovus paleido ir pralaimėjo rungtynes 84:95.

Tačiau, kaip LKL.lt pasakojo Pasvalio ekipos naujokas Arvydas Šikšnius, Vilniuje pasižymėjęs 12 taškų ir 4 atkovotais kamuoliais, jo komandos žaidime buvo galima išvysti ir pozityvių dalykų.

„Momentais nesusikalbėjome gynyboje. Atrodė, laikėmės neblogai, tas atstumas nebuvo labai didelis, bet įkrito keletas tritaškių ir rungtynės tada išsisprendė, – sakė A. Šikšnius. – Nėra negatyvaus požiūrio po tų rungtynių, nes buvo ir tikrai gerų momentų. Manau, kad per keletą rungtynių susižaidus, bus geriau.“

Dažnai galima išgirsti, kad rungtynėse prieš tokio kalibro komandas kaip „Žalgiris“, žaidėjams atsiranda ir papildomos motyvacijos.

Su tuo sutiko A. Šikšnius, teigdamas, kad tokie mačai duoda daug naudingos patirties.

„Manau, kad visiems yra papildoma motyvacija. Aišku, į kiekvienas rungtynes eini norėdamas laimėti ir atiduodi visas jėgas, bet pats požiūris į „Žalgirį“ yra kitoks – žiūri juos per televizorių Eurolygoje ir vėliau gali su jais sužaisti keturis mačus, o kartais ir daugiau, per sezoną. Labai gera patirtis, jie žaidžia Eurolygos lygio krepšinį“, – pasakojo A. Šikšnius.

31-erių krepšininkas į kovą su žalgiriečiais pirmą kartą stos kaip „Pieno žvaigždžių“ narys – šią komandą jis papildė vasarą, po dviejų sezonų Utenos „Juventus“ klube.

Kaip teigė pats krepšininkas – prisitaikymui naujoje vietoje daug laiko nereikėjo.

„Apsiprasti tikrai nebuvo sunku, viskas labai paprasta, viskas šalia. Treneris pažįstamas, kai kurie žaidėjai pažįstami. Tačiau vis tiek dar esame tokiame etape, kur dar reikia labiau susižaisti, pajausti vieniems kitus puolime ir gynyboje“, – su LKL.lt įspūdžiais naujoje komandoje dalijosi krepšininkas.

„Betsafe“ prognozuoja, kad po šių rungtynių žalgiriečiai išliks nepralaimėję, o Pasvalio komandai pirmosios pergalės dar reikės palaukti – Šarūno Jasikevičiaus komandos galimybės laimėti vertinamos 92,1 proc., tuo metu pasvaliečių šansai kuklesni – 7,9 proc.

Tokiu pat metu Šiauliuose startuos dar vienas mačas, kuriame ietis surems dvi komandos, vis dar ieškančios pirmosios pergalės – „Šiauliai“ savo arenoje priims Žydrūno Urbono treniruojamą Utenos „Juventus“. Šiose rungtynės neryškiais favoritais laikomi svečiai – jų galimybės laimėti vertinamos 54,2 proc., tuo tarpu geltonųjų – 45,8 proc.

Rungtynės startuos 18.30, jas tiesiogiai stebėti galėsite LKL.lt ir Fanseat.com (užsienyje).

Kitoje vakaro akistatoje susitiks dar nepralaimėjusios komandos – Klaipėdoje „Neptūnas“ priims Alytaus „Dzūkiją“. Ryškiais favoritais čia yra laikomi klaipėdiečiai – jų šansus „Betsafe“ vertina 85,4 proc., alytiškių galimybės namo grįžti su pergale siekia 14,6 proc.

Susitikimą nuo 19.30 tiesiogiai transliuos LKL.lt ir Fanseat.com.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Medical partner
Technical partner