V. Čeponio žvilgsnis į naują „Betsafe-LKL“ sezoną: didžiausi „Žalgirio“ konkurentai ir „Lietkabelio“ intriga
Photo: LKL/BNS

V. Čeponio žvilgsnis į naują „Betsafe-LKL“ sezoną: didžiausi „Žalgirio“ konkurentai ir „Lietkabelio“ intriga

Author: LKL.lt
2019-09-22

Ką tik startavo naujasis „Betsafe-LKL“ sezonas, kurį komandos pasitinka itin pasikeitusios. Apie tai, kas šįkart turi didžiausius šansus pasidabinti medaliais, mintimis pasidalino ir svarbiausius pasikeitimus komandose pagal lažybininkų prognozuojamas vietas šiame sezone apžvelgė „Betsafe-LKL“ kovas komentuosiantis Vaidas Čeponis.

Praėjusio sezono čempionas Kauno „Žalgiris“ šį sezoną sieks jau dešimtojo iš eilės čempionų titulo ir dvikovas pradės itin pasikeitęs. Po puikaus pasirodymo Eurolygoje kitos Senojo žemyno komandos išgraibstė kone svarbiausius komandos žaidėjus – Brandoną Daviesą, Aaroną White`ą, Nate`ą Woltersą, Leo Westermanną. Neliko komandoje ir Deono Thompsono.

Tačiau pamaina, anot V. Čeponio, išties nebloga. Rimtai atrodo puolėjas Nigelis Hayesas, kuris praėjusį sezoną Europos taurėje rinko po 15,7 taško, į Kauną iš Atėnų „Panathinaikos“ sugrįžo įžaidėjas Lukas Lekavičius, prisijungė gynėjas Alexas Perezas. Komandoje laukiami ir Jockas Landale`as bei Zachas LeDay Tokio pastiprinimo sulaukusiai Šarūno Jasikevičiaus kariaunai lažybų bendrovė „Betsafe“ sezono pabaigoje žada dar vieną čempionų titulą vertina net 91 proc. Tiesa, sezono pradžia gali būti nelengva.

„Kol naujokai prisitaikys prie Š. Jasikevičiaus sistemos, komanda gali buksuoti. Kauno ekipa sezono pradžioje blankokai atrodė ir pernai, o įsibėgėjusi šlavė ir galingiausius varžovus.

Tačiau gali kilti kitų problemų: J. Landale`as čia nežaidžia taip gerai, kaip B. Daviesas, tačiau, kita vertus, geriau meta tritaškius, Z. Leday yra labai atletiškas, tačiau jo silpnybė yra gynyba. A. Perezas yra labai techniškas, kūrybingas, spėju, kad pagrindiniu įžaidėju gali tapti ir visus lūkesčius Pasaulio čempionate pranokęs L. Lekavičius. Tad „Žalgiris“ pelnytai laikomas sezono favoritu“, – lažybininkų prognozėms pritaria V. Čeponis.

Didžiausią iššūkį kaip ir pernai, anot „Betsafe“ lažybų ekspertų, kauniečiams turėtų mesti Vilniaus „Ryto“ komanda – jos šansai nugalėti vertinami 9 proc. Šalies vicečempionai tarpsezoniu taip pat neišvengė pokyčių: Dainiaus Adomaičio ekipa atsisveikino su Roku Stipčevičiumi, Chrisu Krameriu, Margiriu Normantu, Aisčiu Pilausku ir Norbertu Giga. Kardinaliai neišbarstę sudėties vilniečiai pasistiprino įžaidėju Doviu Bičkauskiu, australu Cameronu Bairstow, atakuojančiu gynėju meksikiečiu Francisco Cruzu, įžaidėju Terrellu Tu Holloway. Tiesa, V. Čeponis jų galimybes vertina skeptiškai.

„Kauniečiai biudžetu ir sudėtimi akivaizdžiai pranoksta „Rytą“, tačiau vilniečiams teikia pozityvo, kad D. Adomaitis dabar galės daugiau dėmesio skirti klubui. Labai įdomus F. Cruzas, kuris yra panašaus meistriškumo kaip A. Perezas. C. Bairstow neatrodo, kad galėtų nuversti kalnus, bet galima tik spėlioti dėl jo. D. Bičkauskas turėtų būti atsarginis žaidėjas, nors ir patobulėjo per paskutinius kelerius metus. Žiūrint į kitas komandas, tiek „Neptūnas“, tiek „Lietkabelis“ subūrė geras sudėtis ir gali įkasti „Rytui“, – teigia pašnekovas.

Pasikeitę „Ryto“ konkurentai

Tiesa, uostamiesčio klubas taip pat gali susidurti su problemomis – Kazį Maksvytį trenerio poste pakeitė ilgametis jo asistentas Tomas Rinkevičius, o komanda neteko vieno komandos lyderių Jeray Granto. Iš džiugesnių žinių – ekipą sustiprino Čempionų lygoje spindėjęs Andre Williamsonas, į simbolinę „Betsafe–LKL“ komandą patekęs Žygimantas Janavičius ir trys jaunieji talentai – Džiugas Slavinskas, Gytis Masiulis ir Tadas Sedekerskis. Tiesa, pastarieji du – nuomos pagrindais.

„Nemaža rizika paskirti T. Rinkevičių treneriu, bet galbūt pasiseks. „Neptūno“ privalumas – išsaugotas komandos branduolys, o naujokai ekipą tik sustiprins. Tiesa, gali trūkti centimetrų po krepšiu, nes nebelikus J. Granto aukščiausias komandoje yra 2,07 metrų G. Masiulis“, – mano „Betsafe–LKL“ kovomis pradėsiantis gyventi V. Čeponis.

Skeptiškiau „Betsafe“ analitikai vertina Panevėžio „Lietkabelio“ galimybes užlipti ant prizininkų pakylos – Aukštaitijos sostinės atstovų galimybės triumfuoti nacionaliniame čempionate vertinamos 3 proc. Tačiau pašnekovas jų nenuvertina ir viena iš stiprybių laiko jų stabilumą. Praėjusiame sezone „Betsafe–LKL“ per žingsnį nuo medalių likusią komandą toliau treniruos Nenadas Čanakas.

Komandą paliko Žiga Dimecas ir Jamaras Wilsonas, tačiau naujų veidų netrūksta – Tomas Lekūnas, Tomas Dimša, Gabrielius Maldūnas, Margiris Normantas. Komandą papildė Lenkijoje žaidęs Martynas Sajus, kroatas Željko Šakičius, amerikietis Femi Olujobi. Puikiai Lietuvos krepšinio žinovams pažįstamas Kendrickas Brownas, kuris anksčiau rungtyniavęs Vilniaus „Lietuvos ryte“ ir Alytaus „Dzūkijoje“. Prieš palikdamas Lietuvą pernai K. Brownas buvo rezultatyviausias „Betsafe–LKL“ žaidėjas – pelnydavo po 14,2 taško.

„Prognozuočiau „Lietkabeliui“ trečią vietą, manau, kad gali komanda palypėti laipteliu aukščiau. Aišku, sezono pradžioje gali strigti, nes itin pasikeitė sudėtis. Labai patinka N. Čanako kūrybingumas, įdomių gynybos sistemų naudojimas, puolimo įvairovė. Be to, treneris yra patenkintas pasirinktais žaidėjais – K. Brownas yra reaktyvinis žaidėjas, M. Sajus patobulėjo, T. Lekūnas yra labai geras pirkinys, T. Dimšos galimybės labai didelės“, – mano krepšinio batalijas komentuosiantis krepšinio ekspertas.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Medical partner
Broadcasting partner
Technical partner