„Betsafe-LKL“ čempionate dirbs 17 teisėjų
Photo: LKL/BNS

„Betsafe-LKL“ čempionate dirbs 17 teisėjų

Author: LKL.lt
2019-09-04

2019–2020 m. sezono „Betsafe–LKL“ čempionato rungtynėse teisėjaus 17 arbitrų, jiems prieš sezoną surengtas kasmetinis teisėjų seminaras.

Birštone vykusiame seminare dalyvavo beveik trisdešimt žmonių, tarp kurių buvo ne tik „Betsafe–LKL“ čempionate dirbsiantys teisėjai, bet ir Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) atstovai bei lygos inspektoriai.

Dalyviai tobulinosi klausydami pranešimų, analizuodami realias situacijas ir diskutuodami grupėse.

„Kadangi didelių taisyklių pakeitimų pastaruoju metu nebuvo, turėjome progą labiau pasigilinti į tam tikrus teisėjavimo aspektus, – teigė lygos teisėjų direktorius Algimantas Pavilonis. – Kalbėjome apie aktualiausius dalykus.

Visų pirma, tai yra nesportinių pražangų traktavimas, judėjimo laisvės interpretavimas, nešvarūs veiksmai prilaikant varžovą, metančiojo žaidėjo apsauga. Taip pat diskutavome apie skubios vaizdo peržiūros sistemą, teisėjų komunikaciją su žaidėjais bei treneriais.“

Pastarąja tema arbitrai turėjo progą padiskutuoti plačiau – seminare lankėsi Panevėžio „Lietkabelio“ treneris Nenadas Čanakas.

Serbų specialistas pasidalino kitose lygose kaupta patirtimi bei pastebėjimais, taip pat ir praėjusį sezoną treneriams dažniausiai kildavusias klausimais.

Dar vienu seminaro akcentu tapo dėmesys pačių teisėjų sveikatai. Apie tai, kaip arbitrai galėtų išvengti traumų, jiems pasakojo patyręs kineziterapeutas Petras Mikučionis.

„Tai teisėjams buvo naudinga bei aktuali informacija. Praėjusio sezono pradžioje keturi mūsų teisėjai susidūrė su traumomis ir dėl to turėjo sunkumų, tad kalbėjome, kokia yra prevencija bei kaip tinkamai reabilituotis“, – sakė A. Pavilonis.

Kitą sezoną „Betsafe–LKL“ teisėjų skaičius nesikeis – jų ir toliau bus 17. Šanso sulauks ir jaunesnieji teisėjai, kurie užims vietą rezerve bei sezono metu turės galimybių pasirodyti.

Čempionate taip pat dirbs šeši inspektoriai. Visą teisėjų ir inspektorių sąrašą galite rasti paspaudę čia.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Medical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner