Antrajame kėlinyje pabėgęs „Žalgiris“ reguliarųjį sezoną uždarė susitvarkydamas su „Rytu“
LKL/BNS nuotr.

Antrajame kėlinyje pabėgęs „Žalgiris“ reguliarųjį sezoną uždarė susitvarkydamas su „Rytu“

Author: H. Augustynas
2019-05-12

Paskutinėse „Betsafe–LKL“ reguliaraus sezono rungtynėse principinių varžovų dvikovą užtikrintai laimėjo geriausias sezono rungtynes sužaidusio Brandono Davieso vedamas Kauno „Žalgiris“ (32/4).

Po krepšiais karaliavę kauniečiai  91:75 (21:17, 32:13, 18:25, 20:20) susitvarkė su Vilniaus „Rytui“ (26/10) ir atkrintamąsias varžybas pasitiks su penkių iš eilės pergalių serija. „Žalgiris“ reguliariajame sezone vilniečius įveikė visus keturis kartus ir tai padarė vidutiniškai 14,5 taškų skirtumu.

Vilniečių siaubu tapęs B. Daviesas pelnė 19 taškų ir surinko 28 naudingumo balus. Pastarasis rodiklis – geriausias amerikiečio pasiekimas šį sezoną „Betsafe–LKL“ pirmenybėse.

Vienas geriausių sezono rungtynių sužaidė ir vilniečių vidurio puolėjas. Rungtynes ant atsarginių žaidėjų suolelio pradėjęs Martynas Echodas pelnė 18 taškų ir surinko 29 naudingumo balus.

Kauniečiai vien per pirmąjį kėlinį sugebėjo atkovoti 10 kamuolių po „Ryto“ krepšiu ir po pirmojo ketvirčio turėjo keturių taškų persvarą (21:17).

Aikštės šeimininkai antrajame kėlinyje surengė spurtą 16:3 nutolo nuo svečių – 37:22. Apsukų nemažinę kauniečiai antrąjį ketvirtį laimėjo net 32:13 ir į ilgąją pertrauką išėjo turint 23 taškų pranašumą (53:30).

Po ilgosios pertraukos vilniečiai savo atsilikimą buvo sumažinę ir iki 13 taškų (51:64). Nesuglumęs „Žalgiris“ į tai atsakė septyniais taškais iš eilės ir susigrąžino 20 taškų persvarą (71:51).

Lemiamo ketvirčio metu „Žalgirio“ pranašumas ir vėl buvo ištirpdytas iki 13 taškų (73:60). Kauniečiai per daug neatsipalaidavo ir šį kartą, pelnė aštuonis taškus iš eilės ir nutolo iki 21 taško – 81:60. Likusios penkios minutės buvo tik formalumas, kurių metu vilniečiams pavyko sumažinti savo deficitą ir išvengti sutriuškinimo.

Kauniečiai šiose rungtynėse kovą dėl atšokusių kamuolių laimėjo beveik dvigubai – 44:23. „Žalgiriečiai“ vieno po varžovų krepšiu atkovojo 19 kamuolių. Tuo metu „Rytas“ po aikštės šeimininkų lenta nusiėmė daugiau kamuolių (12) negu po savo (11).

„Kova dėl kamuolių turbūt buvo pagrindinis akcentas, nes labai dominavome, – po pergalės kalbėjo Šarūnas Jasikevičius. – Bet per trečiąjį kėlinį, kurį pralaimėjome septyniais taškais, jie po mūsų krepšiu atkovojo septynis kamuolius. Tada rungtynėse pasikreipė nemalonia linkme.“

„Manau, kad viskas yra labai paprasta. Žaidžiant su „Žalgiriu“ viskas sukasi aplink lengvus taškus, – teigė Dainius Adomaitis. – Pirmoje pusėje jie dominavo po lentomis ir varžovais antraisiais šansais pelnė 20 taškų. Tokioje situacijoje juos labai sunku sustabdyti. Tai yra per dideli skaičiai.“

Š. Jasikevičius antrajame kėlinyje prarado čiurną susižeidusį Artūrą Milaknį. Nors snaiperis aikštę paliko be jokios pagalbos, jis ant parketo nebesugrįžo. Tuo metu D. Adomaitis buvo priverstas visas rungtynes verstis be traumuoto D.J. Seeley.

„Žalgiris“ savo ketvirtfinalio seriją pradės antradienį ir serijoje iki dviejų pergalių kovos su Alytaus „Dzūkija“. Tuo metu „Rytas“ ketvirtfinalio serijoje iki dviejų pergalių kovos su Utenos „Juventus“ ir atkrintamąsias pradės trečiadienį.

„Žalgiris“: Brandonas Daviesas 19 (7/9 dvit., 3 blk., 28 n.b.), Edgaras Ulanovas 14 (8 atk. kam., 23 n.b.), Nate‘as Woltersas 11 (5/6 dvit.), Leo Westermannas 9, Antanas Kavaliauskas 8.

„Rytas“: Martynas Echodas 18 (8/11 baud., 9 atk. kam., 29 n.b.), Derekas Needhamas 16, Arciomas Parachouskis 12, Arnas Butkevičius 9, Mindaugas Girdžiūnas ir Rokas Stipčevičius po 6.  

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Medical partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner