„Teisėjo švilpukas“: ar teisingai įskaityti taškai ir fiksuotas 3 sek. taisyklės pažeidimas A. White'ui?
LKL / BNS nuotr.

„Teisėjo švilpukas“: ar teisingai įskaityti taškai ir fiksuotas 3 sek. taisyklės pažeidimas A. White'ui?

Author: LKL.lt
2019-03-15

Lietuvos krepšinio lyga, siekdama šviesti krepšinio visuomenę ir atidžiau sekti arbitrų darbą, vysto rubriką „Teisėjo švilpukas“ ir kiekvieną savaitę išskiria diskutuotinus momentus ir juos aiškina.

Šią savaitę rubrikoje „Teisėjo švilpukas“ analizuojami trys epizodai iš „Betsafe–LKL“ praėjusios savaitės kovų. Šį kartą atrinkti momentai, sukėlę krepšininkų ir trenerių diskusijų, įtrauktas ir vienas momentas, kuris nėra itin dažnas krepšinio aikštelėje – taip siekiama šviesti krepšinio visuomenę apie taisyklių traktavimus ir paaiškinti teisėjų sprendimus.

Visus epizodus atrenka ir juos aiškina LKL teisėjų direktorius Algimantas Pavilonis ir Krepšinio teisėjų asociacijos prezidentas Kęstutis Pilipauskas.

1 momentas: pražanga metimo metu ar ne? („Juventus“ – „Nevėžis“)

Žaidėjui Nr. 23 (M. Gebenui) perduotas kamuolys. Gynėjas Nr. 12 (G. Maldūnas) pastumia puolėją dar jam gaudant kamuolį ore. M. Gebenas kamuolį visgi sugauna, o nusileidęs ant žemės pradeda naują judesį ir meta kamuolį (tampa nebesvarbu, tai perdavimas ar metimas į krepšį). Teisėjai suklydo skirdami du baudos metimus, nes prasižengta ne metimo fazėje.

2 momentas: ar teisingai įskaityti du taškai? („Šiauliai“ – „Skycop“)

Žaidėjas Nr. 9 (G. Leonavičius), stabdydamas metantį į krepšį žaidėją Nr. 11 (C. Boweną), nespėja užsiimti legalios gynybinės pozicijos, nepasitinka varžovo, būdamas veidu į jį, ir palenda po juo – blokavimo pražanga. Tuo pačiu metu gynėjas Nr. 10 (V. Lipkevičius) bando blokuoti C. Boweno išmestą kamuolį, bet nepasiekęs užsikabina ranka už tinklelio ir jį timpteli.

Nuo spyruokliuojančio lanko atšokęs kamuolys skrieja į šoną. Toks V. Lipkevičiaus veiksmas – tai trukdymas įmetimui. Du įskaityti taškai ir dar paskirtas vienas baudos metimas (už G. Leonavičiaus pražangą) – teisingas arbitrų sprendimas. 

3 momentas: ar buvo pažeidimas? („Rytas“ – „Žalgiris“)

Po abipusio susistumdymo su varžovu žaidėjas Nr. 30 (A. White‘as) griūna 3 sek. zonoje, pasikelia ir išbūna šioje zonoje 6 sek., kol sugauna jam perduotą kamuolį. Tai akivaizdus 3 sek. taisyklės pažeidimas. Teisėjas teisus, tai užfiksavęs.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Medical partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner