LKL partnerystė su CBA: bendradarbiavimas – šiandien, nauda – ateityje

LKL partnerystė su CBA: bendradarbiavimas – šiandien, nauda – ateityje

Author: LKL.lt
2019-02-12

Šį savaitgalį Vilniuje vyksiančiame „Kidy Tour“ Karaliaus Mindaugo taurės turnyre žiūrovai matys naujovių lyginant su trimis ankstesniais KMT turnyrais. Kai kurios jų – atgabentos iš Kinijos.

Lietuvos krepšinio lyga (LKL) tęsia bendradarbiavimą su Kinijos krepšinio asociacija (CBA). LKL prezidentas Remigijus Milašius kartu su delegacija antrą kartą viešėjo Kinijoje ir apsilankė šios lygos „Žvaigždžių dienos“ renginyje.

LKL atstovus priėmė CBA prezidentas Yao Mingas.

„Apsilankėme ir pasisėmėme idėjų, kaip didžiausia krepšinio šventė organizuojama Kinijoje, – sakė R. Milašius. – Jie daug kur kopijuoja NBA, šventę daro pagal amerikiečių modelį. Tačiau pamatėme naujų sprendimų, kai kuriuos ketiname panaudoti ir savo Karaliaus Mindaugo taurės turnyre.“

CBA delegacija su R. Milašiaus kvietimu šią savaitę atvyksta į Lietuvą ir Vilniuje stebės „Kidy Tour“ Karaliaus Mindaugo taurės turnyrą.

LKL ir CBA bendradarbiauja jau daugiau nei metus. LKL tapo pirma pasaulio lyga, su kuria CBA pasirašė bendradarbiavimo sutartį.

Pasak LKL prezidento, šio bendradarbiavimo nauda turėtų būti jaučiama ateityje.

„Tai ilgas procesas, – pripažino R. Milašius, parašą ant bendradarbiavimo sutarties padėjęs 2017-ųjų lapkritį. – Bet žengiame tvirtus pirmuosius žingsnius.

Šį kartą turėjome susitikimą su viena didžiausių sporto inventoriaus gamintojų „Li-Ning“. Kalbėjome apie bendradarbiavimo galimybes.

Juos domina LKL veikla, jaunų žaidėjų vystymo programos.

O mus domina nauji partneriai, kurie galėtų finansuoti šias programas. Be to, mūsų rėmėjai per krepšinį gali pasiekti Kinijos rinką.“

Pasak LKL prezidento, sutartis su CBA – stipriausių pasaulio krepšinio lygų noras.

Kinai taip pat nusprendė bendradarbiauti su Australijos krepšinio federacija.

Be lietuvių ir australų, CBA šventėje taip pat lankėsi NBA ir FIBA atstovai.

„Yao Mingui įdomus projektas su Lietuva, – pabrėžė R. Milašius. – Jis mato dideles galimybes. Kinijos klubai savarankiški, bet susiduria su jaunimo ugdymo problemomis. Todėl jiems įdomi partnerystė.

Bendradarbiavimo su kinais nori daugelis lygų, tarp jų – ir Eurolyga. Į Kiniją vyko ir Madrido „Real“, ir kiti klubai, bet dėl tam tikros specifikos reikia kantrybės, dėl to projektai stringa arba nesivysto.“

Pasak LKL prezidento, artimiausi kinų planai – surengti kasmetinį turnyrą, vyksiantį vis kitoje šalyje. Jame dalyvautų Kinijos, Lietuvos ir Australijos klubai, komandos žaistų prieš sezoną. 

„Svarbiausias dalykas – ne biudžetas, o kalendorius. Vasarą vyksta Europos čempionatai, pasaulio pirmenybės, Olimpinės žaidynės, klubų sezonai prasideda skirtingu metu, tad reikia rasti optimalią datą“, – sakė R. Milašius.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Medical partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner