„Betsafe“ prognozė: kovingoji „Juventus“ sieks nuversti „Žalgirį“
Photo: LKL / BNS

„Betsafe“ prognozė: kovingoji „Juventus“ sieks nuversti „Žalgirį“

Author: LKL.LT
2019-01-26

Du kartus Kauno „Žalgiriui“ nervus šį sezoną patampęs Utenos „Juventus“ ruošiasi trečiajai tarpusavio dvikovoje Aukštaitijoje, kur savų žiūrovų palaikoma Žydrūno Urbono armija tikisi nuversti tituluotą varžovą.

LKL.LT kartu su lažybų bendrove „Betsafe” pateikia šių ir kitų 20-ojo „Betsafe–LKL“ čempionato turo mačų prognozę.

Lietuvos čempionai lengvų pasivaikščiojimų „Betsafe–LKL“ čempionate pastaruoju metu neturi. Prieš tris savaites uostamiestyje 93:98 prieš Klaipėdos „Neptūną“ kritę žalgirieičiai, per pastrąsias dvi savaites iškovojo sunkias pergales – išvykoje 73:69 įveikė Panevėžio „Lietkabelį“ bei namuose 82:79 pranoko Kėdainių „Nevėžį“.

„Pirmoji sezono pusė buvo banguota, – tinklalapiui LKL.LT sakė Paulius Jankūnas. – Geras rungtynes keitė prastesnės, o tą didžiule dalimi lėmė gausybė traumų. Žinoma, mes nesame vieninteliai, kurie kenčia nuo to, tad turime išmokti išgyventi tokius laikotarpius. Stengiamės, dirbame, bandome tobulėti kiekvieną dieną.“

„Žalgirio“ kapitonui šis sezonas yra vienas sudėtingiausių karjeroje. Dar praėjusį pavasarį P. Jankūnas pateko į antrąją simbolinį Eurolygos penketuką, o šiemet jam įsibėgėti neleidžia jį vis kamuojančios traumos.

34-erių veteranas tikisi, kad šie sužeidimai jau yra praeityje bei viliasi vis labiau gerinti žaidimą. Šį sezoną kaunietis šalies pirmenybėse spėjo sužaisti 13 mačų, rungtyniavo po 19 minučių, pelnė po 7,3 taško, atkovojo po 3,3 kamuolio bei rinko po 10,8 naudingumo balo.

„Jaučiuosi daug geriau nei prieš mėnesį, bet tobulėjimui vietos dar yra daug. Sezono startas buvo labai sunkus“, – sakė patyręs žalgirietis.

Kauniečiai vėlų ketvirtadienio vakarą patyrė pralaimėjimą Eurolygos dvikovoje Milane, o jau sekmadienį stos į kovą Utenoje, kur jų laukia visada kovingi „Juventus“ krepšininkai.

Pirmuosius du tarpusavio susitikimus „Žalgiris“ laimėjo vidutine vos 5 taškų persvara. Sezono pradžioje Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai Utenoje triumfavo 87:80, tuo metu prieš mėnesį namuose pergalę iškovojo 72:69.

„Tai labai kovinga bei gerai treniruojama komanda, – varžovus gyrė P. Jankūnas. – Utenoje visada yra karšta, o šį sezoną abi tarpusavio dvikovos buvo itin atkaklios.

Mūsų laukia pavojingas varžovas į kurį negalime pažiūrėti pro pirštus. Svarbiausia yra pergalė, bet tuo pačiu norime spręsti ir savo uždavinius.“

Žalgiriečių laukia susidūrimas su klubui priklausančiu Martinu Gebenu, kuris nuomos pagrindais šį sezoną rungtyniauja „Juventus“ ekipoje. Praėjusioje dvikovoje Kaune centras pelnė 22 taškus, atkovojo 14 kamuolių bei surinko 26 naudingumo balus.

Paulius Jankūnas
Matosi, kad M. Gebenas vis labiau įpranta prie europietiško krepšinio.

M. Gebenas tapo pagrindiniu „Juventus“ vidurio puolėju, iš starto penketo išstūmęs Vaidą Čepukaitį. Per pastarąsias aštuonerias rungtynes M. Gebenas vidutiniškai pelno po 14,6 taško, atkovoja po 9,5 kamuolio bei renka po 20,6 naudingumo balo.

„Stebime jo žaidimą bei džiaugiamės rodomu progresu, matosi, kad jis vis labiau įpranta prie europietiško krepšinio, – dėstė P. Jankūnas. – Martinas demonstruoja vis solidesnį žaidimą. Džiaugiuosi, kad Utenoje jis sulaukia didelio trenerio Ž. Urbono pasitikėjimo bei pateisina keliamus lūkesčius.“

„Juventus“ pateko į sudėtingų rungtynių ruožą. Uteniškiai vakar po atkaklios kovos „Kidy Tour“ Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalio starte 85:87 nusileido Vilniaus „Rytui“, o per artėjančius keturis mačus žais su „Žalgiriu“, „Neptūnu“ ir du kartus su tuo pačiu „Rytu“.

„Mes nekalbame apie kažkokias atkarpas, visada žiūrime tik į vieną mačą į priekį. Mes norime duoti kovą kiekvienoje dvikovoje, nesvarbu, prieš ką žaistume“, – tinklalapiui LKL.LT sakė „Juventus“ gynėjas Tomas Dimša.

Uteniškiai šiuo metu yra iškovoję 8 pergales per 19 mačų bei turnyrinėje lentelėje žengia šešti. Iki reguliaraus sezono pabaigos liko dar du ratai, o Aukštaitijos klubas tikisi kilti į viršų.

„Liko dar pakankamai daug rungtynių, kad mums pavyktų tai padaryti. Dar daug kas keisis, bet norėtųsi būti pirmajame penketuke“, – teigė T. Dimša.

Tomas Dimša
Dar daug kas keisis, bet norėtųsi būti pirmajame penketuke.

25-erių „Juventus“ gynėjas šį sezoną pelno po 6,8 taško bei atlieka 2,2 rezultatyvaus perdavimas. T. Dimša buvo sprogęs trejų rungtynių atkarpoje su „Rytu“, „Neptūnu“ ir „Žalgiriu“, kuomet lyderiams vidutiniškai atseikėjo po 20 taškų bei 19,7 naudingumo balo.

„Jaučiuosi labai gerai, – mintimis dalijosi „Juventus“ gynėjas, praeityje žaidęs „Žalgiryje“. – Sezono pradžioje buvo sunkiau, nelabai radau sau vietą, bet išvykus Alexui Hamiltonui reikalai pasikeitė. Dabar tenka rungtyniauti ir įžaidėju, gaunu daugiau pažaisti su kamuoliu, daugiau tenka skaityti situacijas. Manau, kad viskas pagerėjo.“

„Juventus“ siekia kuo greičiau pamiršti skaudų vakarykštį pralaimėjimą sostinėje bei per 48 valandas pasiruošti dvikovai su čempionato lyderiais. Žydrūno Urbono auklėtiniai šį sezoną jau du kartus metė iššūkį „Žalgiriui“, ar jiems tai pavyks padaryti ir trečią kartą?

„Mūsų susikaupimas ir noras laimėti duoda savo, – atkaklius mačus prieš lyderius aiškino T. Dimša. – Utenoje susirenka pilna salė, o žiūrovai stipriai mus palaiko. Norime pasirodyti, kad galime žaisti prieš gerą komandą.

Stebime „Žalgirį“ Eurolygoje, kauniečiai ten atrodo visai kitaip nei šalies pirmenybėse.

Nežinau, gal jiems „Betsafe–LKL“ čempionate nėra tiek jėgų ir susikaupimo, nes visą save atiduoda Eurolygoje. Bandysime tuo pasinaudoti.“

„Betsafe“ lažybų ekspertai prognozuoja, kad „Žalgiris“ šeimininkaus „Juventus“ tvirtovėje bei iškovos įtikinamą pergalę.

„Juventus“ – „Žalgiris“ sekmadienį 17.20 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per BTV arba LKL.LT tinklalapyje. Transliacijos užsienyje pasiekiamos „Fanseat“ platformoje.

Lorenzo Williamsas tik vakar grįžo į Klaipėdą ir veikiausiai Šiauliuose dar nepadės uostamiesčio ekipai, tačiau įspūdingai šį sezoną rungtyniaujantis „Neptūnas“ tikisi pranokti lygos autsaiderius ir be savo pagrindinio įžaidėjo pagalbos.

„Šiauliai“ – „Neptūnas“ šeštadienį 17.20 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per BTV arba LKL.LT tinklalapyje. Transliacijos užsienyje pasiekiamos „Fanseat“ platformoje.

Pasvalio komanda tapo kietu riešutėliu bet kuriems varžovams. Gedimino Petrausko auklėtiniai turi ilgiausią pergalių seriją lygoje (3), o per pastaruosius 7 mačus iškovojo net 6 pergales. Ar sėkmingą žygį „Pieno žvaigždės“ pratęs ir prieš veteranų komanda vadinamą „Skycop?“

„Skycop“ – „Pieno žvaigždės“ sekmadienį 17.00 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per DELFI arba LKL.LT tinklalapyje. Transliacijos užsienyje pasiekiamos „Fanseat“ platformoje.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Technical partner
Medical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner