Trileris Kaune baigėsi „Žalgirio“ išsigelbėjimu prieš Ch. Collinso vedamą „Nevėžį“
LKL/BNS nuotr.

Trileris Kaune baigėsi „Žalgirio“ išsigelbėjimu prieš Ch. Collinso vedamą „Nevėžį“

Author: H. Augustynas
2019-01-20

Kauno „Žalgiris“ (17/2) buvo arti antrojo pralaimėjimo „Betsafe–LKL“ pirmenybėse per paskutines trejas rungtynes, tačiau Lietuvos čempionams pavyko išsigelbėti prieš Kėdainių „Nevėžį“ (4/15).

Chauncey Collinsas ir Adonte Parkeris kartu pelnė 51 tašką, tačiau „Žalgiris“ vis tiek sugebėjo palaužti „Nevėžį“ 82:79 (24:18, 14:18, 26:25, 18:18).

Po Aarono White'o ir Brandono daviesų taškų, likus mažiau negu minutei, kauniečiai turėjo trijų taškų pranašumą (80:77).

Po minutės pertraukėlės A. Parkeris prametė iš toli, tačiau Gabrielius Maldūnas perėmė kamuolį likus 20 sekundžių, o „Nevėžis“ turėjo dar vieną galimybę išsigelbėti. Specialiai prasižengęs Marius Grigonis persistengė ir užsidirbo nesportinę pražangą, o A. Parkeris sumažino deficitą iki minimumo (79:80).

Vis dėlto lemiamoje atakoje Ch. Collinsas įsirėžė į B. Daviesą, užsidirbo pražangą puolime ir prarado galimybę persverti rezultatą.

Kitoje aikštės pusėje Edgaras Ulanovas pataikė abu baudos metimus (82:79), o kėdainiškiams liko 5 sekundės išsigelbėti. Vis dėlto per jas „Nevėžis“ taškų pelnyti nesugebėjo.

„Jie pradėjo žaisti kosminį krepšinį, – varžovus gyrė Šarūnas Jasikevičius. – Tačiau vis tiek urime laimėti ir turime atrodyti, kaip „Žalgirio“ lygio krepšininkai, o kai kurie šiandien nebūtų praėję į mūsų dublerių sudėtį, o jų vardai Europoje nemaži.  Atsipalaiduoti yra gerai, ta pergalė prieš „Panathinaikos“ buvo labai laukta, bet šiandien buvo labai prastas vaizdas.“

Ch. Collinsas sužaidė rezultatyviausias rungtynes Lietuvoje, pelnė 29 taškus ir surinko 30 naudingumo balų. Jam puikiai talkinęs A. Parkeris pridėjo 22.

„Žalgirio“ gretose iniciatyvos ėmėsi 16 taškų pelnęs A. White‘as ir arti trigubo dublio Buvęs Derrickas Waltonas. Įžaidėjas pelnė 10 taškų, atkovojo 10 kamuolių, atliko 7 rezultatyvius perdavimus ir surinko 25 naudingumo balus.

„Pažiūrėkite į statistiką ir suprasite, kuo jis džiugina, – apie Ch. Collinsą kalbėjo „Nevėžio“ treneris Darius Dimavičius. – Ėmėsi viską ant savęs, šiandien buvo jo diena. Buvo sugalvoti deriniai specialiai žaidžiant prieš „Žalgirį“, bet jų buvo sumažinta arba visiškai atsisakyta, kadangi žmogus sugebėjo vienas prieš vieną įveikti bet kokį „Žalgirio“ žaidėją. Tačiau to neužteko.“

 „Žalgiris“ rungtynes pradėjo kur kas geriau ir iškart pradėjo bėgti nuo varžovų bei įgijo dviženklį pranašumą (18:8).

Nors „Nevėžis“ dar prieš pirmojo ketvirčio pabaigą priartėjo prie varžovų (18:24), antrajame kėlinyje kauniečiai ir vėl bandė atitolti – 31:23. Vis dėlto „Nevėžis“ pasiduoti nesiruošė ir į ilgąją pertrauką išėjo turint vos dviejų taškų deficitą (36:38).

Negana to, įpusėjus trečiajam kėliniui svečiai iš Kėdainių sugebėjo ir išsiveržti į priekį – 51:50. „Nevėžis“ trečiąjį kėlinį užbaigė tritaškiu su sirena ir po 24-ojo Ch. Collinso taško komandas skyrė tik trys taškai (61:64). Negana to, svečiai iš Kėdainių ketvirtąjį kėlinį pradėjo spurtu 7:0 ir išsiveržė į priekį – 68:64.

Vis dėlto likus žaisti kiek daugiau negu minutei Aaronas White‘as baudų metimais persvėrė rezultatą „Žalgirio“ naudai, o Brandonas Daviesas jį dar ir padidino (80:77). Žalgiriečiai dar suteikė šansų savo varžovams, tačiau pergalės neatidavė.

„Žalgiris“: Aaronas White‘as 16, Paulius Jankūnas ir Artūras Milaknis po 12 (4/7 trit.), Derrickas Waltonas 10 (10 atk. kam., 7 rez. perd., 25 n.b.), Laurynas Birutis 8.

„Nevėžis“: Chauncey Collinsas 29 (5/8 trit., 30 n.b.), Adonte Parkeris 22 (4/9 trit.), Martinas Junakovičius 10, Regimantas Miniotas 6 (6 at. Kam.).

Rungtynių komentarai:

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Technical partner
Medical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner