I. Vaitkus buvo arti trigubo dublio, o „Šiauliai“ tritaškiais palaužė „Dzūkiją“
BC „Šiauliai“ nuotr.

I. Vaitkus buvo arti trigubo dublio, o „Šiauliai“ tritaškiais palaužė „Dzūkiją“

Author: LKL.LT
2019-01-04

Alytaus „Dzūkija“ (6/11) pusę ketvirtojo kėlinio rinko taškus be atsako, tačiau vėliau šešis tritaškius pataikę ir įsibėgėję „Šiauliai“ (3/14) „Betsafe–LKL“ iškovojo pergalę namuose 87:76 (24:18, 19:21, 17:17, 27:19).

„Šiauliams“ tai – trečioji sezono pergalė, kuri leido prisivyti Kėdainių „Nevėžį“ (3/13).

Ignas Vaitkus iš viso pelnė 20 taškų, atkovojo 9 kamuolius, atliko 9 rezultatyvius perdavimus ir surinko 34 naudingumo balus.  Jam tai – naudingiausios karjeros rungtynės „Betsafe–LKL“, o taip pat pagerintas buvo ir rezultatyvių perdavimų asmeninis rekordas.  

Alytiškiai beveik 5 minutes ketvirtame kėlinyje neleido šeimininkams pelnyti nė taško, bet galiausiai spurtą 10:0 nutraukė Kristupo Žemaičio tritaškis  – 63:67. Nuo tada jau šiauliečiai įsišaudė bei perėmė rungtynių kontrolę: pataikė ir I. Vaitkus, ir K. Žemaitis, ir Karolis Lukošiūnas – 72:67. Abi komandos naudojosi tolimais metimais, o šiauliečiai toliau pirmavo (78:72) ir pergalės varžovams nebeatidavė. Vien K. Lukošiūnas šiame ketvirtyje pridėjo tris tolimus metimus. 

Pirmoje mačo dalyje „Šiauliai“ nuolat pirmavo, o vienu metu buvo įgiję 12 taškų persvarą (24:12). „Dzūkija“ varžovų bandymus atitrūkti stabdė ir turimą deficitą vis mažino, tačiau po dviejų kėlinių šiauliečiai pirmavo 4 taškais, o šią persvarą išlaikyti labiausiai padėjo aštuoni tolimi metimai, iš kurių keturis pataikė I. Vaitkus.

„Šiauliai“: Ignas Vaitkus 20 (5/11 trit.), Karolis Lukošiūnas 14, Kristupas Žemaitis 12 (7 rez. perd.), Antanas Udras 11, Arminas Urbutis 8.

„Dzūkija“: Dominykas Domarkas 19 (8 rez. perd.), Mindaugas Sušinskas 18, Paulius Petrilevičius 15, Artūras Jomantas 9 (10 atk. kam.), Gediminas Žalalis 6.

„Niekada nemėgau ir nemėgstu skųstis dėl žaidėjų traumų. Penki aikštelėje vis tiek būname. Svarbiausia – nusiteikimas, – po mačo kalbėjo Antanas Sireika. – Pasakiau vyrams, kad paskutinis kėlinys man patiko labiausiai: drąsa aštriau sužaisti, pasidalijimas kamuoliu. Taip turi būti. Geras nusiteikimas ar nežinau, iš kur pliūptelėjusi drąsa, atvedė į labai svarbią pergalę. Ji svarbi psichologiškai, nes turime tų bėdų.“

„Žinojome, kad šios rungtynės šiauliečiams buvo gyvybės ir mirties klausimas. Jie buvo agresyvūs, o mes rungtynes pradėjome blogai. Leidome „Šiauliams“ mesti lengvus tritaškius ir atkovoti kamuolius puolime, kurių jie atkovoti neturėjo, – mačą komentavo „Dzūkijos“ strategas Andrejus Urlepas. – Pabaigoje buvome pavargę, kai kurie nepasirodė taip, kaip turėjo. Deja, bet mūsų rotacija nebuvo tokia, kokia turėjo būti, dėl to ir pralaimėjome.“

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Medical partner