„Betsafe“ prognozė: G. Masiulio sugrįžimą į Kauną aptemdys „Žalgirio“ pergalė
Photo: LKL / BNS

„Betsafe“ prognozė: G. Masiulio sugrįžimą į Kauną aptemdys „Žalgirio“ pergalė

Author: LKL.LT
2018-10-13

Centrinėje turo dvikovoje – turnyrinės lentelės viršūnėje įsitaisiusių Kauno „Žalgirio“ ir Klaipėdos „Neptūno“ ekipų mūšis. Kauniečiai žengia be pralaimėjimų, tuo metu Kazio Maksvyčio kariauna per penkis mačus iškovojo keturias pergales.

LKL.LT kartu su lažybų bendrove „Betsafe” pateikia šių ir kitų 6-ojo „Betsafe–LKL“ čempionato turo rungtynių prognozę.

Uostamiesčio komandos puolėjas Gytis Masiulis pirmą kartą rungtyniaus prieš savo buvusį klubą, kuris jį nuomos pagrindais šią vasarą išsiuntė į „Neptūną“. Tai bus ir pirmasis 20-mečio mačas prieš tėtį Tomą Masiulį, kuris nuo šio sezono dirba Šarūno Jasikevičiaus asistentu.

„Laukia ypatingos rungtynės, – tinklalapiui LKL.LT apie artėjančią dvikovą sakė G. Masiulis. – Bus keista pirmą kartą žaisti prieš „Žalgirį“, pirmą kartą prieš savo tėtį. Manau, kad laukia smagi dvikova.“

Nors rungtynės – išskirtinės, tačiau jaunasis puolėjas nejaučia papildomo spaudimo.

„Nėra taip, kad tai papildoma motyvacija. Esu dar jaunas, tad tikrai netrūksta motyvacijos žaisti krepšinį“, – sakė „Neptūno“ sunkusis krašto puolėjas.

G. Masiulis Klaipėdoje greitai rado savo vietą po saule. Kaunietis vidutiniškai rungtyniauja po 21 minutę, pelno po 10,6 taško (64,7 proc. dvit., 40 proc. trit., 86,7 proc. baud.), atkovoja po 6,8 kamuolio bei renka po 15,6 naudingumo balo.

Puolėjas lygoje užima 7-ąją vietą pagal naudingumo balus bei 3-ąją pagal atkovotus kamuolius. G. Masiulio žaidimą uostamiestyje seka ir jo buvę kolegos „Žalgiryje“.

„Labai džiaugiuosi dėl Gyčio, matau, kad jis gauna žaisti, – tinklalapiui LKL.LT dėstė „Žalgirio“ puolėjas Edgaras Ulanovas. – Klaipėdoje yra daug jaunų krepšininkų, o K. Maksvytis randa gerą balansą tarp jaunų ir vyresnių žaidėjų.  

Viskas priklauso nuo pačių jaunų krepšininkų, jei matys, kad neužtenka, reikės daryti kažkokias išvadas. Šiai dienai smagu, kad viskas gerai, bet reikia nenustoti ir dirbti toliau.“

Būtent žaidimas K. Maksvyčio treniruotame „Neptūne“ padėjo stiprų pamatą E. Ulanovo karjeroje, kuris gali tapti pavyzdžiu G. Masiuliui.

Puolėjas 2013-14 metų sezone su Klaipėdos klubu nužygiavo iki pirmenybių finalo, o jau kitą sezoną išvyko į „Žalgirį“. Kauno ekipoje E. Ulanovas tapo vienu iš pagrindinių žaidėjų – šią vasarą kontraktą pratęsęs puolėjas „Betsafe–LKL“ čempionų gretose pradėjo jau penktąjį sezoną iš eilės.  

„Visos vietos yra geros, jei jaunas žaidėjas gauna žaisti, – karjeros etapą Klaipėdoje prisiminė E. Ulanovas. – Gavęs žaisti jaunas žaidėjas gauna pamokų, kurios kartais nebūna geros, tačiau labai svarbios.

Svarbiausia viską patirti pačiam. Suprasti, kur reikia pridėti pačiam. Jaunam žaidėjui geriausias dalykas yra minutės ir patyrimas.“

Vis dėlto sekmadienį laukiančiame mūšyje lengvo pasivaikščiojimo G. Masiuliui nebus – nors „Žalgiris“ iškovojo visas pergales „Betsafe–LKL“ čempionate, tačiau šešis žaidėjus tarpsezonyje pakeitęs klubas dar yra norimo žaidimo paieškose.

Edgaras Ulanovas
Jaunam žaidėjui geriausias dalykas yra minutės ir patyrimas.

Vakar Lietuvos čempionai Eurolygos starte 79:87 nusileido į finalinį ketvertą besitaikančiai Pedro Martinezo vadovaujamai Vitorijos „Baskonia“ ekipai.

„Kuo mažiau nuopuolių rungtynių metu, – apie taisytinus „Žalgirio“ žaidimo aspektus sakė E. Ulanovas. – Rungtynėse su „Rytu“ trečiajame kėlinyje visai nesilaikėme savo plano, ką buvome susitarę, nepadarėme reikiamose situacijose pražangų, o tai leido varžovams spurtuoti ir pelnyti lengvus taškus. Reikia gerinti greito puolimo stabdymą. Trūksta susikalbėjimo, pagalbos.

Tai kažkiek normalu, nes dar tik sezono pradžia. Daug komandų dar nerodo gerų rezultatų, būna gerų momentų, tačiau juos keičia blogesni. Dirbame bei bandome gerinti žaidimą, tikimės, kad viskas gerės.“

Taisytinų dalykų žaidime mato ir „Neptūno“ puolėjas G. Masiulis. Uostamiesčio klubas FIBA Čempionų lygos starte apmaudžiai krito Bolonijoje.

Klaipėdiečiai dar ketvirtojo kėlinio pradžioje turėjo 12 taškų persvarą, tačiau galiausiai per pratęsimą 78:83 turėjo pripažinti „Segafredo Virtus“ pergalę.

„Iš šio mačo galime daug ko išmokti, – sakė G. Masiulis. – Tai buvo mano pirmos rungtynės, kuomet daug žaidžiau Europiniame turnyre. Tai davė daug patirties, įtampa visai kitokia – smagu žaisti ir naudotis tokia proga.

Iš ketvirtojo kėlinio turėtume išmokti šaltakraujiškumo. Pralaimėjome jau praktiškai laimėtas rungtynes – pasimėtėme prieš jų spaudimą, neužpuolėme puolime, o varžovai viską pataikė.“

Gytis Masiulis
Rungtynės prieš „Žalgirį“ bus sunkios, bet turime tikėti savo jėgomis bei gerai dirbti gynyboje.

„Neptūno“ puolėjas teigiamai vertina „Žalgirio“ tarpsezonio pokyčius bei mano, kad kauniečiai šiemet gali žengti toli. Vis dėlto G. Masiulis sekmadienį yra pasiryžęs kautis bei siekti pergalės Kaune prieš savo buvusią ekipą.

„Turime išeiti į aikštelę nusiteikę kovai, nebijoti imtis iniciatyvos. Rungtynės prieš „Žalgirį“ bus sunkios, bet turime tikėti savo jėgomis bei gerai dirbti gynyboje“, – sakė talentingas 20-metis.

Nors Klaipėdos ir Kauno ekipos demonstruoja solidžius rezultatus, tačiau abi komandos dar tik pakeliui į geriausią savo žaidimą.

„Betsafe“ krepšinio lažybininkai prognozuoja, kad „Žalgiris“ namuose nukaus svečius iš uostamiesčio bei pratęs pergalių seriją.

„Žalgiris“ – „Neptūnas“ sekmadienį 17.20 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per BTV, LNK.LT arba LKL.LT tinklalapyje. Transliacijos užsienyje pasiekiamos „Fanseat“ platformoje.

Utenos „Juventus“ praėjusį savaitgalį paleido pergalę iš rankų Panevėžyje. Žydrūno Urbono auklėtiniai šiandien mėgins atsigriebti prieš Virginijaus Šeškaus treniruojamą Prienų „Skycop“, kuri pastaruoju metu striga. Prieniškiai praėjusį savaitgalį patyrė skaudų sutriuškinimą Klaipėdoje.

„Skycop“ – „Juventus“ šeštadienį 17.00 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per DELFI.LT arba LKL.LT. Transliacijos užsienyje pasiekiamos „Fanseat“ platformoje.

Alytaus „Dzūkija“ tampa kiete „Betsafe–LKL“ riešutėliu. Andrejaus Urlepo kariauna per susitikimą praleidžia po 71,5 taško, o tai yra trečias rezultatas lygoje, nusileidžiantis tik „Žalgiriui“ ir „Rytui“. Būtent sostinės ekipa šeštadienį keliauja pas dzūkus.

 „Dzūkija“ – „Rytas“ šeštadienį 17.20 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per BTV, LNK.LT arba LKL.LT. Transliacijos užsienyje pasiekiamos „Fanseat“ platformoje.

Kėdainiečiai ir pasvaliečiai trokšta įšokti į pergalių kelią, o tam puiki proga bus sekmadienį. Ramūno Cvirkos ir Gedimino Petrausko diriguojami klubai sezoną pradėjo iškovodami vos po vieną pergalę per penkerias rungtynes, o „Pieno žvaigždės“ griebėsi ir pirmųjų permainų. Vietoj išvykusio Erico McClellano į Aukštaitiją persikėlė olandas Yannickas Franke.

„Nevėžis“ – „Pieno žvaigždės“ sekmadienį 17.00 val., o tiesiogiai stebėti galėsite per DELFI.LT arba LKL.LT. Transliacijos užsienyje pasiekiamos „Fanseat“ platformoje.

Nors sunkiai, tačiau charakterį demonstruojantis Panevėžio „Lietkabelis“ per pirmąsias ketverias rungtynes iškovojo tris pergales. Tik pergalės Gintaro Kadžiulio kariauna sekmadienį namuose sieks ir dvikovoje prieš dar pergalės skonio šį sezoną nepatyrusius „Šiaulius“.

„Lietkabelis“ – „Šiauliai“ sekmadienį 18.15 val., o tiesiogiai stebėti galėsite per DELFI.LT arba LKL.LT. Transliacijos užsienyje pasiekiamos „Fanseat“ platformoje.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Medical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner