Naujokais pasidžiaugęs Š. Jasikevičius: „Turėsiu stabdyti Grigonį ir Walkupą“
LKL/BNS nuotr.

Naujokais pasidžiaugęs Š. Jasikevičius: „Turėsiu stabdyti Grigonį ir Walkupą“

Author: LKL.lt
2018-09-22

Kauno „Žalgirio“ ekipa „Betsafe–LKL“ sezoną pradėjo triuškinama pergale 103:66 prieš Pasvalio „Pieno žvaigždes“. Kauniečių gretose šiame susitikime debiutavo keturi krepšininkai ir daliai jų Šarūnas Jasikevičius negailėjo pagyrų.

„Žalgirio“ strategas Š. Jasikevičius po susitikimo išskyrė su didele energija žaidžiantį komandos lyderį Brandoną Daviesą ir palygino ekipos naujokus Marių Grigonį bei Thomasą Walkupą su amerikiečiu.

„Daviesas visada pasižymėjo begaline energija. Jis yra iš tų žaidėjų, kuriuos turi stabdyti. Šiais metais tokių gavome dar du: Marių Grigonį ir Thomasą Walkupą. Juos reikia stabdyti, jie turi labai daug energijos ir viską taip nori padaryti, kad primiršta taisykles. Bet čia yra labai gera problema treneriui. Su laiku jie supras, kur gali rizikuoti ir išleisti savo begalinę energiją, o kur reikia kiek apsiraminti“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.

Vis dėlto Š. Jasikevičius sukritikavo savo ekipos gynėjus, kurie vien per pirmus du kėlinius padarė 13 klaidų.

„Jiems trūko šalto proto ir tai parodo 13 klaidų ir ėjimas su kamuoliu ne pagal mūsų sistemą. Žaidėjai jaučia pirmų rungtynių jaudulį ir nors norisi jiems kažką pasakyti, tačiau jie patys turi su tuo susitvarkyti. Per pertrauką jie šiek tiek apsiramino, pajautė arenos žiūrovus, komandą ir antroji pusė buvo geresnė“, – pridūrė „Žalgirio“ vyriausiasis treneris.

Tuo metu „Pieno žvaigždžių“ strategas Gediminas Petrauskas prakalbo apie komandos legionierių Emmanuelį Omogbo, kuris dar prieš sezono pradžią žadėjo fiksuoti dvigubo dublio vidurkį.

„Jis yra jaunas žaidėjas. Aš jam pasakiau, kad čia reikia įrodyti, o ne kalbėti. Būtų labai gerai, jeigu jis rinktų tuos dvigubus dublius, bet kaip patys matote, jis atkovojo 2 kamuolius ir pelnė 8 taškus. Paties Omogbo laukia daug darbo, ypač kaip jaunam žaidėjui. Tačiau ir kiti turi pasitempti. Laukia ilga kelionė, o pagrindinis tikslas – suvienyti komandą ir padaryti ją vienu kumščiu“, – teigė G. Petrauskas.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Medical partner