Namų pranašumą perėmęs „Lietkabelis“ – favoritas iškovoti bronzą
Photo: Fotodiena/Fotodiena

Namų pranašumą perėmęs „Lietkabelis“ – favoritas iškovoti bronzą

Author: LKL.LT
2018-06-12

Mažąjį finalą pergale svečiuose pradėjęs ir aikštės pranašumą perėmęs Panevėžio „Lietkabelis“ tapo favoritu iškovoti bronzos medalius.

Ramūno Butauto auklėtiniai pirmajame serijos mače Klaipėdos „Neptūną“ vienu metu traiškė 29 taškų persvara, o susitikimą laimėjo įtikinamu rezultatu – 83:69.

Serijoje iki trijų pergalių „Lietkabelis“ pirmauja 1-0, o antroji dvikova vyks jau šiandien Aukštaitijos sostinėje. Rungtynių pradžia – 18 val. 50 min. Susitikimas tiesiogiai bus transliuojamas BTV kanalu.

Prognozė. Netikėta „Lietkabelio“ pergale pusfinalio starte apvertė ir bukmekerių prognozes. Panevėžiečiai – aiškūs favoritai laimėti trečiąją vietą, pasak lažybų bendrovės „Betsafe“.

„Betsafe–LKL“ mažojo finalo tvarkaraštis
Kur? Kada? TV
Panevėžyje Šiandien 18:50
Klaipėdoje Penktadienį 18:50
Panevėžyje Sekmadienį 17:20 (jei reikės)
Klaipėdoje Birželio 19 d. 18:50 (jei reikės) 

Prieš pirmąjį susitikimą Klaipėdoje serijos favoritu buvo laikomas „Neptūnas“, kuriam prognozuota 58 proc. tikimybė laimėti bronzą. Vis dėlto, sekmadienį uostamiestyje vykęs mačas sumaišė serijos kortas ir dabar serijos favoritu laikomas „Lietkabelis“ – 58 proc.

Panevėžiečiai laikomi ir aiškiais favoritais šios dienos dvikovoje. Jų pergalė vertinama 64 proc., o „Neptūnui“ skiriama 36 proc.

Meistras. „Lietkabelį“ serijos starte į pergalę atvedė Darjušas Lavrinovičius. 38-erių veteranas surinko 30 naudingumo balų bei užfiksavo geriausią asmeninį rezultatą šiame sezone.

Vidurio puolėjui šiam rodikliui pasiekti prireikė vos 19 minučių. Per šį laiką Brolis pelnė 19 taškų (5/8 dvit., 2/2 trit, 3/3 baud.), atkovojo 6 ir perėmė 1 kamuolį, atliko 2 rezultatyvius perdavimus bei išprovokavo 6 pražangas.

„Tikrai nenustebino. Broliai yra super meistrai. Su tokia patirtimi ir su tokia didele širdimi jis manęs tikrai nenustebino“, – auklėtinio pasirodymu nesistebėjo R. Butautas.

Nuovargis? Klaipėdos ir Panevėžio komandos turėjo kardinaliai skirtingas pusfinalio serijas bei laiko tarpą pasiruošimui kovai dėl bronzos.

„Lietkabelis“ neturėjo jokių šansų prieš Kauno „Žalgirį“ bei seriją pralaimėjo 0-3. Tuo metu „Neptūnas“ turėjo fiziškai ir psichologiškai sunkią 5 rungtynių seriją su „Lietuvos rytu“, kuri pasibaigė sostinės klubo pergale. Panevėžiečiai turėjo 3 dienomis daugiau pasiruošti mažajam finalui.

„Klaipėdoje neatrodėme švieži, trūko energijos. Panevėžyje privalome žaisti visai kitaip ir atkurti serijos lygybę. Toks mūsų tikslas. Gali būti, kad pusfinalio serija su „Lietuvos rytu“ išvargino. Bet yra diskusija kas lengviau: ar laukti ir nieko nedaryti, ar būti žaidybiniame ritme?“, – prieš antrąjį serijos mačą kalbėjo Kazys Maksvytis.

Rezervai. Pirmajame susitikime buksavęs „Neptūnas“ savo sudėtyje turėjo net keturis žaidėjus, kurie surinko minusinius naudingumo balus.

Klaipėdiečių lyderiu pusfinalyje buvęs Simas Galdikas pasižymėjo vos 2 taškais, 2 atkovotais kamuoliais ir -1 naudingumo balu.

Jerry Johnsonas įmetė 3 taškus bei surinko -4 naudingumo balus, Vytautas Šulskis ir Laimonas Kisielius taškų nepelnė ir kartu komandai atnešė net -9 efektyvumo balus.

Labiausiai uostamiesčio ekipai pritrūko tolimų metimų – K. Maksvyčio kariauna realizavo vos 4 tritaškius iš 22 (18 proc.).

Žiūrovai. Kova dėl bronzos Klaipėdos gyventojų nesudomino. „Švyturio“ arenoje pirmojo pusfinalio susitikimo susirinko pažiūrėti vos 2100 sirgalių.

Tai ženkliai mažesnis skaičius lyginant su pusfinalio serija, kurią Klaipėdoje vidutiniškai stebėjo po 5000 aistruolių.

Praėjusį sezoną lankomumo rekordus gerinęs „Lietkabelis“ į pusfinalio seriją su „Žalgiriu“ prisišaukė vos 3542 žiūrovus. Tuo metu pernykštę finalo seriją su Kauno klubu Panevėžyje vidutiniškai stebėjo 7000 krepšinio aistruolių.

„Lietkabelis“ tęsia kovą dėl bronzos apdovanojimo, o tai būtų antras geriausias pasiekimas klubo istorijoje. Ar panevėžiečio krepšinio sirgaliai padės komandai siekti dar vieno istorinio miestui pasiekimo?

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Technical partner
Medical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner