„Betsafe“ prognozė: principinių varžovų akistatoje finale – menki vilniečių šansai triumfuoti
Photo: Fotodiena/J. Elinskas

„Betsafe“ prognozė: principinių varžovų akistatoje finale – menki vilniečių šansai triumfuoti

Author: LKL.LT
2018-06-09

Šį vakarą startuos „Betsafe–LKL“ pirmenybių finalo serija, o ryškiu jos favoritu yra laikomas aštuntojo paeiliui titulo siekiantis Kauno „Žalgiris“.

Kauniečiai nuo lygos įkūrimo nėra praleidę nė vieno finalo, o Vilniaus „Lietuvos rytas“ ant didžiosios Lietuvos krepšinio scenos grįžta po dvejų metų pertraukos.

Serija iki keturių pergalių startuos šiandien Kaune, o pirmojo mačo pradžia – šiandien 17 val. 20 min.

Prognozė. Lažybų bendrovė „Betsafe“ skiria vos 7 proc. galimybę „Lietuvos rytui“ triumfuoti finalo serijoje, kai tuo metu „Žalgiriui“ – 93 proc.

Panašios nuomonės yra ir „Betsafe–LKL“ komandų treneriai vieningai titulą skyrę Kauno ekipai bei prognozavę serijos baigtį per ketverias arba penkerias rungtynes.

Tikėjimas. „Lietuvos rytas“ pusfinalyje sulaukė galingo Klaipėdos „Neptūno“ pasipriešinimo ir į finalą pateko seriją laimėjęs 3-2.

Vis dėlto, daug fizinių ir psichologinių jėgų kainavusi serija bei puikus „Žalgirio“ žaidimas šį sezoną Vilniaus ekipos trenerio Rimo Kurtinaičio nebaugina. Specialistas tiki, kad vilniečiai gali kautis su Šarūno Jasikevičiaus kariauna.

„Žalgiris“ dabar yra po Eurolygos sezono, bet manau, kad mes pajėgūs kautis su kauniečiais. Ar sugebėsime laimėti – bus matyti, bet mes pajėgūs kautis su „Žalgiriu“, – po penktųjų pusfinalio serijos rungtynių  sakė R. Kurtinaitis.

Istorija. Šį sezoną „Lietuvos rytas“ su „Žalgiriu“ „Betsafe–LKL“ pirmenybėse pasidalino po dvi pergales, o vidutinis laimėjimas pasiektas vos 5,8 taško persvara.

Kauniečiai laimėjo pirmąjį sezono mūšį „Siemens“ arenoje 70:67 bei ketvirtąjį tarpusavio susitikimą Kaune – 77:66. Tuo metu „Lietuvos rytas“ 65:63 laimėjo rungtynes „Žalgirio“ tvirtovėje bei 75:68 savų žiūrovų akivaizdoje.

Tiesa, reikia pabrėžti, kad kauniečiai SIL–Karaliaus Mindaugo taurės finale principinį varžovą patiesė 81:62.

Jei šios sezono tarpusavio mačų istorija vilniečiams teikia vilčių, kad jie gali kautis su Kauno ekipa, tai finalų istorija nuteikia pesimistiškai.

Pastarąjį kartą „Lietuvos rytas“ finale žaidė 2015-aisiais, tačiau tuomet „Žalgiriui“ nusileido 0-4. Sausu rezultatu sostinės komandą finale pralaimėjo ir 2013-aisiais bei 2012-aisiais, o paskutinė pergalė svarbiausioje sezono serijoje iškovota dar 2011-ųjų kovo 9-ąją.

Statistika. Finalo serijoje susikaus pirmenybių lyderės pagal efektyvumo balus („Žalgiris“ – 106,8, „Lietuvos rytas“ – 102,4), pelnomus taškus („Žalgiris“ – 84,7, „Lietuvos rytas“ – 86,8) bei rezultatyvius perdavimus („Žalgiris“ – 21,1, „Lietuvos rytas“ – 21,2).

Finalo dalyvės nė vienoje statistinėje kategorijoje, išskyrus efektyvumo balus, neturi apčiuopiamo pranašumo.

Naudingiausi komandų žaidėjai – vidurio puolėjai. „Žalgirio“ lyderis statistiškai yra amerikietis Brandonas Daviesas. 26-erių centras antroje sezono pusėje demonstruoja puikų žaidimą bei pratęsė kontraktą su klubu.

„Betsafe–LKL“ finalo tvarkaraštis
Kur? Kada? TV
Kaune Šiandien 17:20
Vilniuje Pirmadienį 18:50
Kaune Birželio 14 d. 18:50
Vilniuje Birželio 16 d. 17:20
Kaune Birželio 18 d. 18:50 (jei reikės) 
Vilniuje Birželio 20 d. 18:50 (jei reikės)
Kaune Birželio 22 d. 18:50 (jei reikės)

B. Daviesas šį sezoną pelno po 10,1 taško, atkovoja 5,1 kamuolio bei renka po 13,9 naudingumo balo (11 rezultatas lygoje). Visa tai jis padaro vos per 16 vidutiniškai ant parketo praleidžiamų minučių.

„Lietuvos ryto“ lyderiu šį sezoną netikėtai tapo jaunasis Martynas Echodas. Iš Šiaulių praėjusių vasarą persikėlęs aukštaūgis pelno po 9,5 taško, atkovoja po 6 kamuolius bei renka po 14,7 naudingumo balo.

„Norėčiau šiandien išskirti. Jis sužaidė kaip tikras vyras, grūmėsi su stipresniu Simu Galdiku, tačiau pagal pasitikėjimą buvo vienas iš mūsų lyderių“, – po penktųjų pusfinalio rungtynių auklėtinį gyrė R. Kurtinaitis.

Žiūrovai. Ar didžiojo krepšinio išsiilgę vilniečiai gausis rinksis į finalą? Pusfinalis su „Neptūnu“ sostinės ekipos sirgalių nelabai domino – per trejas rungtynes vidutiniškai krepšinio atėjo pažiūrėti 4471 žiūrovai, nors „Siemens“ arena talpina kiek daugiau nei 10 tūkst. žmonių.

Į reguliariojo sezono rungtynes su „Žalgiriu“ vidutiniškai ateidavo 8560 krepšinio sirgalių. Ar per finalo seriją „Siemens“ arena bus sausakimša?

Prastu lankomumu pusfinalio serijoje pasižymėjo ir „Žalgirio“ sirgaliai, kurių dvikovų su „Lietkabeliu“ susirinkdavo pažiūrėti vos 2634, kai „Žalgirio“ arena talpina virš 15 tūkst. žmonių.

Pernykštę finalo seriją su „Lietkabeliu“ „Žalgirio“ arenoje stebėdavo vidutiniškai 7208 žmonės, tuo metu prieš dvejus metu vykusią seriją su „Neptūnu“ – 8473. Ar principinis varžovas šįmet finale pritrauks daugiau žiūrovų?

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Medical partner