Ž. Urbonas: apie išjungtus „Lietkabelio“ įžaidėjus, ankstyvą rankų nuleidimą bei nesikeičiančią pusfinalio prognozę
Photo: Fotodiena/J. Elinskas

Ž. Urbonas: apie išjungtus „Lietkabelio“ įžaidėjus, ankstyvą rankų nuleidimą bei nesikeičiančią pusfinalio prognozę

Author: LKL.LT
2018-05-31

Pirmąjį pusfinalio mūšį Kaune pralaimėjęs Panevėžio „Lietkabelis“ šiandien savų žiūrovų akivaizdoje mėgins atstatyti serijos lygybę. Dvikovos pradžia – 18 val. 50 min.

Solidžiai pirmąjį mačą pradėję panevėžiečiai „Žalgiriui“ priešinosi tris kėlinius, o galiausiai sulūžo ketvirtajame, kurį pralaimėjo 12:29.

Šarūnas Jasikevičius džiaugėsi pergale, tačiau bedė pirštu į nepakankamą auklėtinių motyvaciją bei rungtynių svarbos nesuvokimą. Vis dėlto, „Žalgirį“ pirmajame susitikime gelbėjo pagrindinis viso šio sezono ginklas – gynyba.

„Lietkabelis“ pirmajame mače suklydo 16 kartų, iš dviejų taškų zonos atakavo 42 proc. taiklumu (16 iš 38), tuo metu nuo trijų taškų linijos Ramūno Butauto kariauna pataikė vos 5 metimus iš 23 (23 proc.).

„Žalgirio“ ir „Lietkabelio“ serija: 1-0
Miestas Data Laikas TV
Panevėžys (2-os rungtynės) Gegužės 31 d. 18:50
Kaunas (3-ios rungtynės) Birželio 3 d. 18:50
Panevėžys (4-os rungtynės, jei reikės) Birželio 5 d. 18:50
Kaunas (5-os rungtynės, jei reikės) Birželio 7 d. 18:50

Kauniečiai iš žaidimo sugebėjo išjungti „Lietkabelio“ variklius – įžaidėjus Lorenzo Williamsą ir Dominiką Mavrą. Amerikietis per 25 minutes pelnė 5 taškus, atliko 2 rezultatyvius perdavimus bei surinko -1 naudingumo balą, tuo metu kroatas per 21 minutę pelnė 2 taškus, atliko 3 rezultatyvius perdavimus bei surinko 0 naudingumo balų.

„Viso sezono metu „Žalgirio“ stiprybė buvo gynyba, – tinklalapiui LKL.LT teigė Utenos „Juventus“ strategas Žydrūnas Urbonas. – Vis dėlto, manau, kad „Lietkabelis“ turi potencialo labiau išnaudoti save puolime. Namuose panevėžiečiai turėtų pelnyti daugiau taškų nei 69, kaip kad buvo pirmajame mače. „Lietkabelio“ įžaidėjai Kaune nebuvo produktyvūs, kamuolys vaikščiojo ne ten, kur reikia. Žinoma, prie to stipriai prisidėjo „Žalgirio“ gynyba, tačiau L. Williamsas ir D. Mavra yra pakankamai gero lygio ir pakankamai patyrę, kad sužaistų geriau ir prieš „Žalgirį“. Kauniečiai dvigubino „Lietkabelio“ įžaidėjus, tačiau jie nesugebėdavo nusimesti kamuolį teisingai arba greitai. Buvo arba vėluojama, arba perdavimas atliekamas ne ten, kur reikia. Manau, kad tai mato ir „Lietkabelio“ treneriai, kurie bandys kažką spręsti.“

– Treneriai, kokie įspūdžiai apie pirmąsias „Žalgirio“ ir „Lietkabelio“ rungtynes?
– Įspūdžiai labai tipiniai. Matėsi, kad „Lietkabelis“ nusiteikęs šioms rungtynėms, o „Žalgiris“ nusiteikęs mažiau. Natūralu, kad favoritas yra „Žalgiris“, kad tai visomis prasmėmis daugiau potencialo turinti komanda. Man gaila, kad „Lietkabelis“ šiose rungtynėse nulūžo. Ne tai, kad buvo galingas „Žalgirio“ užbaigimas, tiesiog panevėžiečiai nuleido rankas, pamatę, kad deficitas jau dviženklis. Mane, kaip trenerį ar žiūrovą, labiausiai erzina tas ankstyvas rankų nuleidimas. Tai yra psichologija, kai įsijungia pasąmonėje mygtukas, jog deficitas jau dviženklis, žaidžiama su „Žalgiriu“ ir dar išvykoje, tad komanda ima nebetikėti. Žinoma, „Žalgiris“ padarė tai, ko iš jų reikalauja Šaras ir kas yra jų arkliukas šiame sezone – puiki gynyba. Ar su rėkimais, ar su reguliavimais, jie čiupo už gerklės „Lietkabelį“ ir neleido jam pelnyti lengvų taškų.

– Galbūt panevėžiečiai pasąmonėje jau ruošiasi kovai dėl bronzos?
– Aš taip negalvoju. Vyresni žaidėjai nėra tokio lygio, kad pasiduotų anksčiau laiko. Broliai Lavrinovičiai, Simas Jasaitis ir kiti – jie gal pirmosios dvikovos pabaigoje nuleido rankas, galvodami, kad nebeverta taškyti tiek jėgų, nes turės rungtynes namuose. Manau, kad savų žiūrovų akivaizdoje jie kovos ilgiau, net jei bus toks scenarijus, kad turės greitą dviženklį deficitą. Manau, kad antrų rungtynių eiga bus atkaklesnė.

– „Lietkabelio“ gretose vėl spindėjo Žanis Peineris, pelnęs 22 taškus. Kokį įspūdį palieka šis latvis?
– Įsivaizduokite, kokio lygio žaidėjus turi „Lietkabelis“, juk tai vienas iš Latvijos rinktinės vedančių žaidėjų. Ž. Peineris pirmajame mače stengėsi maksimaliai, kiek buvo minučių aikštelėje, tiek stengėsi iš paskutiniųjų. Tai puikus žaidėjas, aš jį prieš trejus metus norėjau matyti Utenoje, bet tuomet mums to neleido padaryti finansai, nors ir buvome arti susitarimo. Galiausiai jis išvažiavo į Graikiją už žymiai didesnius pinigus. Aš puikiai žinau jo galimybes – tai labai aukšto lygio žaidėjas. „Lietkabelis“ padarė labai gerą darbą, kad sugebėjo įsigyti tokį krepšininką. Jis rodo, kad gali žaisti aukščiausiu lygiu prieš „Žalgirį“. Žinome, kad kauniečiai yra trečia komanda Eurolygoje, elitinė ekipa, taigi, jei pusfinalyje prieš „Žalgirį“ krepšininkas žaidžia puikias rungtynes, tuomet tai parodo, kad jis turi potencialo.

– Kauniečių tarpe vėl naudingiausias buvo Brandonas Daviesas, ar Jūsų nestebina toks amerikiečio kokybinis šuolis lyginant su sezono pradžia?
– Galbūt nieko naujo nepasakysiu, man irgi labiausiai imponuoja žmogus, kuriam visos rungtynės vienodai svarbios, jis vienodai užsivedęs ir vienodai kovingas. Treneriui turėti tokį žaidėją yra didelis privalumas. Tokį žaidėją kartais reikia stabdyti ir aiškinti, ką daryti, o ne stumti ir reikalauti, kad žaistų. Tai puikus pirkinys. Ar jis žaistų prieš „Šiaulius“ ar Stambulo „Fenerbahče“, jis tą daro maksimaliomis pastangomis. Tai yra tikriausias profesionalumo pavyzdys, kaip ir turėtų būti.

– Kokia buvo Jūsų prognozė prieš seriją ir ar ji nesikeičia po pirmojo susitikimo?
– Ne, mano spėjimas nesikeičia. „Lietkabeliui“ labai trūksta atakuojančio žmogaus, koks buvo Adas Juškevičius. Sezono eigoje panevėžiečiai nepasipildė tokio stiliaus žaidėju. Panevėžio komandai tikrai trūksta atakuojančio krepšininko, kuris įneštų svarų indėlį prieš „Žalgirį“. Ar aš tikiu „Lietkabeliu“? Serijoje laimėti – tikrai ne. Tačiau panevėžiečiai gali iškovoti pergalę namuose, kodėl gi ne?

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Medical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner