Geležinę gynybą pademonstravęs „Lietuvos rytas“ išlygino pusfinalio serijos rezultatą
Photo: Fotodiena.lt/M.Baranauskas

Geležinę gynybą pademonstravęs „Lietuvos rytas“ išlygino pusfinalio serijos rezultatą

Author: H. Augustynas
2018-05-30

Pavyzdingą gynybą antrose pusfinalio rungtynėse pademonstravęs Vilniaus „Lietuvos rytas“ iškovojo pergalę Klaipėdoje ir susigrąžino namų aikštės pranašumą. Namuose žaidusio „Neptūno“ toliašaudę artileriją išjungę vilniečiai išlygino pusfinalio serijos rezultatą 1-1.

Klampiose ir nerezultatyviose rungtynėse „Lietuvos rytas“ 67:49 (19:15; 13:12; 14:11; 19:11) įveikė „Neptūną“ ir išsivežė pergalę iš Klaipėdos. Trečiosios pusfinalio serijos rungtynės vyks šeštadienį Vilniuje.

Šiame susitikime „Neptūnas“ tiesiog katastrofiškai atakavo iš trijų taškų zonos ir pataikė vos 2 tritaškius iš 25 (8%). Uostamiesčio krepšininkų pataikymas nespindėjo ir atakuojant iš dviejų taškų zonos (11/33, 33%). „Neptūnas“ šiose rungtynėse metė net 31 baudą, iš kurių pataikė 21 (68%).

Šiose rungtynėse į savo vėžes sugrįžo Loukas Mavrokefalidis. Pirmose pusfinalio rungtynėse vos vieną dvitaškį iš devynių pataikęs graikas Klaipėdoje vedė vilniečius į pergalę. Aukštaūgis pelnė 18 taškų ir buvo rezultatyviausias rungtynių žaidėjas.

Jam puikiai talkino Jimmy Baronas, kuris pelnė 16 taškų. Tai buvo praktiškai pirmosios amerikiečio rungtynės nuo balandžio 13 d. Pirmajame pusfinalio mače snaiperis žaidė tik 22 sekundes.

„Neptūno“ gretose nė vienas krepšininkas neperkopė dviženklės taškų ribos, o rezultatyviausiai žaidė Tomas Delininkaitis, pelnęs 9 taškus (1/5 trit.).

Vilniečiai nuo varžovų pabėgti bandė dar antrajame kėlinyje. Pirmojo ketvirčio pradžioje pradėję ir antrajame kėlinyje pratęsę spurtą vilniečiai sužaidė atkarpą 9:0 ir įgijo aštuonių taškų pranašumą (23:15).

Vis dėlto „Lietuvos rytui“ nepavyko pasinaudoti katastrofišku klaipėdiečių pataikymu iš trijų taškų zonos (1/13) per pirmus du kėlinius. Į ilgąją pertrauktą vilniečiai išėjo pirmaujant 32:27.

Po pertraukos vilniečiai ir toliau demonstravo pavyzdingą gynybą, o po Jimmy Barono ir Roko Giedraičio dvitaškių „Lietuvos rytas“ pirmą kartą įgijo dviženklę persvarą – 41:31.

„Neptūnas“ per trečiąjį kėlinį prametė visus septynis tritaškius, tačiau savo varžovų toli nepaleido ir prieš lemiamą ketvirtį turėjo aštuonių taškų deficitą (38:46).

Ketvirtajame kėlinyje T. Delininkaitis pataikė antrąjį „Neptūno“ tritaškį (46:53), tačiau vilniečiai varžovams sumažinti skirtumo daugiau neleido, pelnė 10 taškų iš eilės ir pabėgo nebepavejamai (63:46).

„Neptūnas“: Tomas Delininkaitis 9 (1/5 trit.), Renaldas Seibutis 8 (2/8 metimai), Simas Galdikas 7 (3/9 dvit., 10 atk. kam.), Edgaras Želionis 6 (2/9 metimai, 9 atk. kam.).

„Lietuvos rytas“: Loukas Mavrokefalidis 18 (7 atk. kam.), Jimmy Baronas 16 (3/4 trit.), Rokas Giedraitis 10, Chrisas Krameris 9 (3/9 dvit., 8 rez. perd.).

Rungtynių apžvalga

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Medical partner