„Žalgiris“ 57 taškų persvara sudaužė be V. Šeškaus likusį „Vytautą“
Photo: Fotodiena.lt

„Žalgiris“ 57 taškų persvara sudaužė be V. Šeškaus likusį „Vytautą“

Author: H. Augustynas
2018-05-09

Be Pauliaus Jankūno, Antano Kavaliausko ir Artūro Milaknio žaidusi Kauno „Žalgirio“ (32/4) ekipa reguliarųjį sezoną užbaigė įspūdinga pergale prieš aštuonis žaidėjus turintį Prienų–Birštono „Vytautą“ (8/28) .

„Žalgiris“ paskutinėse rungtynėse prieš atkrintamąsias 109:52 (28:14; 21:15; 31:13; 29:10) sudaužė, be Virginijaus Šeškaus, likusį „Vytautą“. 57 taškų skirtumu pasiekta pergalė – didžiausia šį sezoną „Betsafe–LKL“ pirmenybėse. Vis dėlto šį pasiekimą kauniečiai tik pakartojo, kadangi Vilniaus „Lietuvos rytas“ tuos pačius prieniškius taip pat buvo įveikęs 57 taškų skirtumu. 

Paskutinėje vietoje likusiam „Vytautui“ paskutinėse sezono rungtynėse vadovavo vyriausiojo trenerio asistentas Mindaugas Arlauskas. V. Šeškus rungtynes praleido, kadangi asmeniniais reikalais išvyko į užsienį.

Šiose rungtynėse „Žalgirio“ talentas Martynas Arlauskas žaidė prieš savo tėčio treniruojamą komandą. Vis dėlto net ir skirtingos barikadų pusės nesutrukdė „Vytauto“ treneriui palaikyti savo sūnaus.

„Įmetus tritaškį, net paplojau jam. Kalbant apie šį sezoną, jis toks dvejopas. Martynas pradėjo žaisti pagrindinėje komandoje, po to sezoną tęsė NKL, o galiausiai – moksleivių čempionate. Dabar vėl čia, kur gauna pasireikšti. Gerai, kad dabar žaidžia.

Kaip tėvas, matau, ką jis daro tiek gerai, tiek ir blogai, bet akcentuoju tik blogesnius dalykus. Su Martynu kalbamės apie tai, ką jam reikia taisyti, ką daryti kitaip kitose situacijose“, – kalbėjo prieniškių strategas.

Šiose rungtynėse savo rezultatyvumo rekordą „Betsafe–LKL“ pirmenybėse pasiekė Martyanas Sajus pelnęs 14 taškų. Asmeninį rekordą pagerino ir Gytis Masiulis, tačiau atkovotų kamuolių grafoje. Aukštaūgis nusiėmė 12 kamuolių ir taip pat pridėjo 14 taškų.

„Žalgiriečiai“ įtikinamą kelionę link pergalės pradėjo nuo pat pirmųjų minučių. Sužaidus kiek daugiau negu 6 minutes kauniečiai jau pirmavo 17:6, o po pirmųjų 10 minučių turėjo įgiję 14 taškų pranašumą (28:14).

Šis skirtumas tik augo ir jau po dviejų kėlinių aikštės šeimininkai pirmavo 49:29. Po pertraukos kauniečiai surengė spurtą 15:3 ir įgijo triuškinamą pranašumą – 69:38.

„Žalgiris“ ir toliau nemažino apsukų ir prieš lemiamą ketvirtį turėjo nepadorų pranašumą – 80:42. Ketvirtasis kėlinys paskutinėse reguliaraus sezono rungtynėse liko tik formalumas. Jo metu Šarūnas Jasikevičius leido pasireikšti jauniesiems žalgiriečiams, o šie skirtumą tik didino.

„Lengvos rungtynės. Gerai, kad jaunimas pažaidė, – po pergalės teigė Šarūnas Jasikevičius. – Manau, kad ir veteranai žaidė susikaupę, kas yra malonu. Rytoj pradėsime ruoštis tiek atkrintamosioms varžyboms, tiek finaliniam ketvertui.“

„Žalgiris“: Aaronas White‘as 16 (6/6 dvit., 6 atk. kam.), Paulius Valinskas 15, Gytis Masiulis (12 atk. kam., 23 n.b.) ir Martynas Sajus po 14, Edgaras Ulanovas 12, Axelis Toupane‘as 9.

„Vytautas“: Egidijus Dimša 13 (5 atk. kam.), Eigirdas Žukauskas, Edvinas Šeškus (5 rez. perd.) ir Paulius Ivanauskas po 9, Justas Sinica 5.

Šiose rungtynėse prieniškiai vertėsi tik su 8 krepšininkais. Vienas iš jų, Bartas Aleksandravičius, šį sezoną buvo žaidęs vos 16 minučių. Šiame susitikime gynėjas per 13 minučių pelnė 2 taškus, kurie buvo pirmieji B. Aleksandravičiaus taškai šį sezoną.

„Vytauto“ ekipa, paaiškėjus, jog komanda negali pakilti iš turnyrinės lentelės dugno, išleido namo legionierius Rashauną Broadusą, Kerviną Bristolį ir Denisą Lukašovą. Komandą anksčiau paliko ir LiAngelo bei LaMelo Ballai.

„Žalgirio“ ekipoje ir vėl pasirodė visi 12 krepšininkų, o pasižymėti iš jų nepavyko tik Beno Udrihui.

Tai buvo paskutiniosios „Betsafe–LKL“ reguliaroojo sezono rungtynės. „Žalgiris“ ketvirtfinalio seriją pradės gegužės 12 d. su Kėdainių „Nevėžiu“. „Vytauto“ ekipai šiuo pralaimėjimu užsibaigė 2017-18 metų sezonas, kadangi prieniškiai užėmė paskutinę vietą Lietuvos krepšinio pirmenybėse.

Rungtynių komentarai:

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Medical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner