Pergalę Pasvalyje pasiekęs „Žalgiris“ – reguliaraus sezono nugalėtojas
Photo: Fotodiena.lt/J. Elinskas

Pergalę Pasvalyje pasiekęs „Žalgiris“ – reguliaraus sezono nugalėtojas

Author: H. Augustynas
2018-05-05

Eurolygos finaliniam ketvertui besiruošiantis Kauno „Žalgiris“ (30/4) iškovojo pergalę Pasvalyje ir užsitikrino reguliaraus sezono nugalėtojo vardą. Jaunimu pasitikėjęs Šarūnas Jasikevičius pasirūpino, kad „Pieno žvaigždės“ (14/22) reguliarųjį sezoną užbaigtų pralaimėjimu.

Krauju pažymėtame 17-mečio Roko Jokubaičio debiute „Žalgiris“ 85:76 (21:21; 20:12; 23:19; 21:24) susitvarkė su „Pieno žvaigždėmis“ ir tapo antrąja ekipa šį sezoną pasiekusia 30 pergalių ribą.

Dar šį sezoną „Mezon–NKL“ pirmenybėse debiutavęs R. Jakubaitis stipriausiose šalies pirmenybėse debiutavo antrojo kėlinio viduryje.

Gynėjas per 12 minučių pelnė 6 taškus, atkovojo 2 kamuolius ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus. Krepšininko minutes šiose rungtynėse sumažino pasipylęs kraujas iš nosies.

„Galvoju, kad Rokas nesutriko, – apie 17-mečio debiutą kalbėjo Š. Jasikevičius. – Palyginus, visai neblogas debiutas, matosi, kad gynyboje neįpratęs žaisti su tokiu kietumu, kokio mes reikalaujame. Gynyboje vėlavo, o puolime jam daug problemų nėra – jis labai daug ką mato, išskaito ir yra talentingas žaidėjas. Tikimės, kad jam tai bus paspirtis tobulėti ir bandyti prasimušti į pagrindinę „Žalgirio“ sudėtį.“

„Pieno žvaigždėms“ kilo daug problemų su varžovų aukštaūgiais, kadangi jau antrajame kėlinyje ketvirtąją pražangą užsidirbo Viačeslavas Bobrovas.

Vis dėlto puikiai komandos lyderį pavadavo rezultatyviausias karjeros rungtynes „Betsafe–LKL“ pirmenybėse sužaidęs Osvaldas Olisevičius. Puolėjas pelnė 24 taškus (9/12 dvit., 2/7 trit., 0/1 baud.), atkovojo 8 kamuolius ir surinko 27 naudingumo balus.

„Pieno žvaigždės“ trečiąjį kėlinį pradėjo turint 8 taškų deficitą (33:41), tačiau greitai jį ištirpdė vos iki dviejų – 44:46. Vis dėlto žalgiriečiai į tokį aikštės šeimininkų išsišokimą atsakė pelnydami 10 taškų paeiliui ir taip įgavo dviženklę persvarą (56:44).

Lemiamą ketvirtį „Žalgiris“ pasitiko pirmaujant 12 taškų skirtumu (64:52), tačiau pasvaliečiai likus žaisti pusketvirtos minutėms „Žalgirio“ pranašumą buvo sumažinę iki 5 – 77:72.

O likus žaisti kiek daugiau negu 2 minutėms pasvaliečių deficitas buvo ištirpęs ir iki vieno metimo (74:77). Vis dėlto Axelis Toupane'as pelnė du taškus su pražanga, Steponas Babrauskas užsidirbo techninę pražangą ir žalgiriečiai sugebėjo pabėgti nepavejamai (82:74).

„Pieno žvaigždės“: Osvaldas Olisevičius 24 (9/12 dvit., 8 atk. kam., 27 n.b.), Jehennsas–Ley Manigat 14, Viačeslavas Bobrovas 12, Steponas Babrauskas 9 (6 atk. kam.).

„Žalgiris“: Brandonas Daviesas 18 (8 atk. kam., 25 n.b.), Aaronas White‘as 11 (6 atk. kam.), Paulius Valinskas 10,  Antanas Kavaliauskas 8 (6 atk. kam.).

Šiame susitikime Gediminas Petrauskas buvo priverstas verstis be Tomo Lekūno, Liso Shoshi bei Nikitos Balašovo.

„Labai džiaugiamės vyrų noru, agresija. Galbūt nebuvo jokio spaudimo, kadangi lentelės atžvilgiu jos nieko nelėmė, – po pralaimėjimo teigė pasvaliečių treneris G. Petrauskas. – Kadangi trys aukštaūgiai negalėjo žaisti, tai žaidėjai galėjo tiesiog nuleisti galvas, bet taip nebuvo.

Per pirmus du kėlinius sugebėjome atkovoti 9 kamuolius puolime, o tai rodo, kad buvo kovingumas. Kartais tie centimetrai nieko nereiškia, o viską lemia noras ir agresija. Tada ir jiems būna lengviau, nes pradeda pasitikėti vienas kitu ir man aišku lengviau vadovauti.“

Š. Jasikevičius šiose rungtynėse parodė didelį pasitikėjimą jaunaisiais krepšininkais. Rungtynes startiniame penkete pradėjo Martynas Arlauskas, o nuo suolo kilo Paulius Valinskas, Martynas Sajus, Gytis Masiulis ir jau minėtasis R. Jokubaitis.

Šiose rungtynėse „Žalgirui“ nepadėjo poilsio gavęs Paulius Jankūnas bei traumas besigydantys Edgaras Ulanovas ir Vasilije Micičius.

„Žalgiris“ E. Ulanovą prarado rungtynėse su Panevėžio „Lietkabeliu“, tačiau puolėjas jau artimiausiu metu turėtų sugrįžti į aikštę. Š. Jasikevičius po rungtynių atskleidė, kad V. Micičiui į koją įsimetė nedidelė infekcija.

Pagrindinė „Žalgirio“ pergalės priežastis – puiki kova po krepšiais. Kauniečiai kovą dėl kamuolių laimėjo 42:29. Taip pat žalgiriečiai pavyzdingai dalinosi kamuoliu ir atliko 22 rezultatyvius perdavimus, kai „Pieno žvaigždės“ atliko 17.

Vis dėlto „Žalgiris“ turėjo problemų su klaidomis ir kamuolį prarado net 19 kartų. Aikštės šeimininkai tokių dovanėlių varžovams turėjo 10.

Po šios pergalės tapo aišku, kad „Žalgiris“ ketvirtfinalyje susitiks su Kėdainių „Nevėžio“ ekipa. Serija iki trijų pergalių prasidės gegužės 12 d. „Pieno žvaigždžių“ varžovas ketvirtfinalyje buvo žinomas dar iš anksčiau – juo taps Klaipėdos „Neptūnas“.

Rungtynių komentarai:

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Medical partner
Technical partner
Technical partner