LKL sukanka 25-eri, savaitgalį laukia šventinės rungtynės
Photo: Fotodiena.lt

LKL sukanka 25-eri, savaitgalį laukia šventinės rungtynės

Author: LKL.LT
2018-04-19

Lietuvos krepšinio lyga šį sekmadienį švęs 25 metų jubiliejų. Šia proga LKL parengė dvejas šventines rungtynes.

1993 metų balandžio 22 d. daugiausia Šarūno Marčiulionio pastangomis įkurta Lietuvos krepšinio asociacija, kurią sudarė 8 klubai.

Netrukus Asociacija virto Lietuvos krepšinio lyga, o iki pirmojo sezono pradžios prie jos prisijungė dar dvi komandos ir debiutinį LKL sezoną pradėjo 10 klubų – tiek pat, kiek ir šiame „Betsafe–LKL“ čempionato sezone.

„Negalvojau, kad taip gerai atrodys, – teigė Š. Marčiulionis, prasidedant šiam sezonui paprašytas įvertinti LKL pasikeitimus per 25 metus. – Sunku buvo įsivaizduoti, kad po tiek metų atsiras nuostabios salės.“

REMIGIJUS MILAŠIUS, LKL prezidentas
Per 25 metus nužengėme 25 didelius žingsnius ir dabar turime vieną stipriausių Europos krepšinio lygų.

Jubiliejaus proga LKL prisidės prie dvejų savaitgalio rungtynių, o akcentu taps 25-mečio rungtynės Klaipėdoje tarp „Neptūno“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“.

Prieš šį susitikimą žiūrovai arenoje ir per BTV televiziją galės stebėti šventinį komandų pristatymą, o aistruolių laukia ypatingas krepšinio renginys – vienų stipriausių Lietuvos komandų akistata. LKL kartu su „Neptūno“ klubu žada žiūrovus apipilti dovanomis.

„Per 25 metus nužengėme 25 didelius žingsnius ir dabar turime vieną stipriausių Europos krepšinio lygų, – džiaugėsi Remigijus Milašius, LKL prezidentas. – Didžiausias mūsų turtas – į arenas besirenkantys ir per televiziją rungtynes stebintys žiūrovai. Todėl jie taps svarbiausiu šventinio paminėjimo akcentu.“

Be sekmadienio paminėjimo Klaipėdoje, šventinės rungtynės žiūrovų laukia ir šeštadienį Pasvalyje. „LKL akademijos“ dalyviai organizuoja šventę per rungtynes tarp „Pieno žvaigždžių“ ir Panevėžio „Lietkabelio“.

Žiūrovų lauks 1000 eurų prizas, grupė „Nemuno krantai“ ir daugiau pramogų. Šventę organizuoja „LKL akademija“, kurioje stažuojasi 14 krepšinio entuziastų ir studentų, kurių tikslas – prisidėti prie LKL klubų rinkodaros ir komunikacijos.

Pirmosios LKL rungtynės įvyko 1993 m. spalio 1 d., o pirmuoju čempionu tapo Kauno „Žalgiris“. Per 24 sezonus „Žalgiris“ čempionu tapo 19 kartų, kitus penkis titulus iškovojo „Lietuvos rytas“.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Medical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner