„Neptūno“ žaidėjas – vėl savaitės naudingiausiasis, penketuke – ir žalgirietis
Photo: Fotodiena/M. Baranauskas

„Neptūno“ žaidėjas – vėl savaitės naudingiausiasis, penketuke – ir žalgirietis

Author: LKL.LT
2017-12-04

Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai rinko individualius apdovanojimus sezono pradžioje. Atėjus žiemai vėl geriausiuoju tapo „Neptūno“ atstovas.

Edgaras Želionis tapo naudingiausiu praėjusios savaitės „Betsafe–LKL“ žaidėju. Puolėjo indėlis buvo didžiausias į „Neptūno“ pergalę prieš Panevėžio „Lietkabelį“.

E. Želionis surinko 31 naudingumo balą: pelnė 23 taškus (7/12 dvitaškių), atkovojo 10 kamuolių ir blokavo 3 metimus.

„Daugiau kamuolių gaunu, – paklaustas, kodėl žaidimo kreivė pastaruoju metu šovė į viršų, atsakė E. Želionis. – Galbūt ir šiek tiek sekasi.“

Pastaruoju metu E. Želionis perėmė lyderio rolę iš anksčiau „Betsafe–LKL“ savaitės žaidėjais pripažintų Arno Butkevičiaus ir Juano Palacioso. Aukštaūgis buvo pergalės kalvis prieš Vilniaus „Lietuvos rytą“, o dabar griežė pirmuoju smuiku prieš „Lietkabelį“.

Per pastarąsias trejas rungtynes E. Želionis renka po 21,3 naudingumo balo – tai geriausias rezultatas komandoje.

Į geriausių savaitės žaidėjų penketuką taip pat pateko Anthony Irelandas, Adas Juškevičius, Axelis Toupane‘as ir Mindaugas Kupšas.

10-os „Betsafe–LKL“ savaitės TOP5
Poz. Žaidėjas Komanda Eff
G A. Ireland Juventus 22
G A. Juškevičius Lietkabelis 24
F A. Toupane Žalgiris 23
F E. Želionis Neptūnas 31
C M. Kupšas Juventus 26

Matyti Kauno „Žalgirio“ atstovą penketuke – retenybė. Šarūnas Jasikevičius padalija visiems krepšininkams apylygį žaidimo laiką ir retai kuris spėja išsiskirti.

Vis dėlto A. Toupane‘as sužaidė ypatingas rungtynes prieš Pasvalio „Pieno žvaigždes“. Aikštėje praleidęs ilgiausiai iš komandos – 23 minutes – prancūzas pelnė 17 taškų, atkovojo 6 kamuolius ir surinko 23 naudingumo balus – tai geriausios jo sezono rungtynės.

Vidurio puolėjo poziciją penketuke užėmė M. Kupšas. Utenos „Juventus“ aukštaūgis per 25 minutes surinko 26 naudingumo balus: pelnė 15 taškų, atkovojo 9 kamuolius ir išprovokavo 10 pražangų. Vos septyniese žaidę uteniškiai pranoko „Šiaulius“.

Penketuke – ir kitas „Juventus“ atstovas: A. Irelandas su 22 naudingumo balais. Įžaidėjas pelnė 20 taškų, atkovojo 8 kamuolius ir atliko net 9 rezultatyvius perdavimus. Tačiau pataikė tik 7 metimus iš 18.

Tarp gynėjų – ir A. Juškevičius iš „Lietkabelio“. Jis per rungtynes Klaipėdoje surinko 18 taškų, atkovojo 7 kamuolius ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus – gavo 24 naudingumo balus.

Praėjusią savaitę „Betsafe–LKL“ žaidė tik aštuonios komandos. Alytaus „Dzūkijos“ ir Prienų–Birštono „Vytautas“ 13-ojo turo rungtynes žais šį vakarą.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Medical partner
Broadcasting partner