„Žalgiris“ tiesiausiu keliu žengė į pusfinalį
Photo: Fotodiena.lt/J. Elinskas

„Žalgiris“ tiesiausiu keliu žengė į pusfinalį

Author: H. Augustynas
2018-05-25

Antrojo kėlinio pabaigoje pabėgęs Kauno „Žalgiris“ dar kartą įrodė savo pranašumą prieš Kėdainių „Nevėžį“ ir žengė į pusfinalį be didesnių sunkumų. Kauniečiai ketvirtfinalio seriją iki trijų pergalių laimėjo 3:0.

„Žalgiris“ susitvarkė su svečiais iš Kėdainių ir be komandos kapitono Pauliaus Jankūno, kuriam buvo suteikta poilsio. Kauniečiai antrą kartą per dvejas dienas įrodė savo pranašumą 84:69 (21:19; 27:15; 19:16; 17:17) prieš „Nevėžį“. „Žalgiris“ pusfinalio serijoje varžysis su Panevėžio „Lietkabeliu“, o pirmasis pusfinalio susitikimas vyks kitos savaitės antradienį.

Paskutinės serijos rungtynės galėjo ir neįvykti, kadangi rungtynių dieną „Nevėžio“ žaidėjai pagrasino komandos vadovams, kad boikotuos šias rungtynes dėl vėluojančių atlyginimų. Vis dėlto „Nevėžio“ krepšininkai į Kauną atvyko, tačiau pratęsti serijos nesugebėjo.

„Nevėžio“ komandos neišgelbėjo ir geriausios Gintauto Matulio karjeros rungtynės „Betsafe–LKL“ pirmenybėse. Puolėjas šiame susitikime surinko 21 tašką ir pagerino savo rezultatyvumo rekordą Lietuvos krepšinio pirmenybėse.

„Žalgirio“ gretose išsiskyrė Brandonas Daviesas pelnęs 13 taškų ir keturis tritaškius įmetęs Artūras Milaknis, kuris surinko 12.

Kauniečiams pirmoje rungtynių dalyje sunkiai sekėsi atitrūkti nuo varžovų ir sužaidus pusketvirtos minutės antrajame kėlinyje komandas skyrė vos du taškai – 29:27. Vis dėlto „Žalgiris“ antrąjį ketvirtį užbaigė spurtu 19:7 ir po pirmų 20 minučių pirmavo 48:34.

Po pertraukos „Nevėžis“ buvo sumažinęs atsilikimą iki 12 taškų (41:53), tačiau kauniečiai kėlinį užbaigė sėkmingiau ir prieš lemiamą ketvirtį turėjo 17 taškų persvarą – 67:50.

Ketvirtajame kėlinyje, kuris buvo tik formalumas, komandos keitėsi rezultatyviomis atakomis, tačiau „Nevėžio“ krepšininkams jėgų kilti į lemiamą šturmą neužteko. Ramiai rungtynes užbaigęs „Žalgiris“ užtikrintai žengė į pusfinalį.

Ramūnas Cvirka šiame susitikime vertėsi praktiškai su septyniais krepšininkais. Aikštėje tik epizodiškai buvo pasirodę Justas Tamulis ir Mauro Veljačičius, kurie atitinkamai žaidė penkias ir dvi minutes.

Šiame susitikime Šarūnas Jasievičius pademonstravo pasitikėjimą Pauliumi Valinsku. Gynėjas praėjusiose rungtynėse žaidė tik penkias minutes ir surinko -3 naudingumo balus. Vis dėlto šias rungtynes P. Valinskas pradėjo startiniame penkete ir per 25 minutes pelnė 9 taškus ir atkovojo 5 kamuolius.

„Žalgiris“: Brandonas Daviesas 13, Artūras Milaknis 12 (4/10 trit.), Edgaras Ulanovas (5/6 dvit.) ir Beno Udrihas (9 rez. perd.) po 10, Paulius Valinskas 9.

„Nevėžis“: Gintautas Matulis 21 (5/6 dvit., 25 n.b.), Lesteris Medfordas 15 (5/13 metimai), Vaidotas Volkus 8.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Medical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner