M. Gebenas – kovo mėnesio „Betsafe–LKL“ naudingiausiasis
LKL / BNS nuotr.

M. Gebenas – kovo mėnesio „Betsafe–LKL“ naudingiausiasis

Author: LKL.lt
2019-04-03

Savo vertę Kauno „Žalgirio“ klubui įrodyti siekiantis Martinas Gebenas sulaukė pripažinimo – jis paskelbtas naudingiausiu „Betsafe–LKL“ kovo mėnesio krepšininku.

Aukštaūgis tapo pirmu „Juventus“ žaidėju nuo 2017-ųjų sausio, kuris tapo naudingiausiu lygos mėnesio krepšininku.

„Visada smagu būti pripažintam, – sužinojęs apie apdovanojimą LKL.lt sakė M. Gebenas. – Nori būti kuo naudingesnis ir padėti komandai laimėti. Kovas buvo geras mėnuo komandai, norime tęsti tokį žaidimą.“

24-erių M. Gebenas per penkerias kovą vykusias rungtynes rinko po 18,8 naudingumo balo, o „Juventus“ iškovojo tris pergales.

208 cm ūgio centras pelnydavo po 15 taškų (82,9 proc. dvitaškių), atkovodavo po 5,6 kamuolio ir blokuodavo po 1 metimą.

Aukštaūgis šį sezoną debiutavo ir Lietuvos rinktinėje. M. Gebenas viliasi, kad šiais pripažinimais atkreips ir „Žalgirio“ dėmesį – aukštaūgis turi sutartį su Kauno klubu, bet šį sezoną paskolintas „Juventus“ komandai.

„Dabar esu susikaupęs ties šiuo sezonu ir žaidimu Utenoje, o kaip bus kitą sezoną, pamatysime, – sakė M. Gebenas. – Noriu žaisti „Žalgiryje“ ir atstovauti šiam klubui. Mano tikslas – būti naudingam aikštelėje ir prisidėti prie komandų sėkmės.“

M. Gebenas po studijų JAV žaidžia pirmą profesionalų sezoną. „Juventus“ aukštaūgis yra antras „Betsafe–LKL“ pagal atkovotus kamuolius ir trečias pagal naudingumą.

„Sezoną vertinu neblogai, tą rodo ir pripažinimai, – sakė M. Gebenas. – Pats nežinojau, ko tikėtis grįžus į Lietuvą. Bet su trenerių pagalba ir geru trenerių štabu puikiai sekasi pritapti. Norisi kuo geriau baigti sezoną ir esame ties tuo susikaupę.“

Apdovanojimas M. Gebenui bus įteiktas balandžio 13 d. prieš „Juventus“ rungtynes namie su Vilniaus „Rytu“.

Kaip ir vasarį, dėl naudingiausiojo apdovanojimo M. Gebenas kovojo su Keremu Kanteriu. Alytaus „Dzūkijos“ centras buvo naudingesnis ir kovą, tačiau prizas M. Gebenui atiteko dėl komandos rezultatų. „Dzūkija“ kovą laimėjo tik 2 susitikimus iš 6.

Be dviejų aukštaūgių, simbolinį penketuką kovą sudaro gynėjai Yannickas Franke (Pasvalio „Pieno žvaigždės“) ir Martynas Gecevičius (Prienų „Skycop“) bei puolėjas Arminas Urbutis („Šiauliai“).

Rezultatyviausias lygos žaidėjas Y. Franke kovą buvo geriausias tarp gynėjų – rinko po 17,4 naudingumo balo (vid. 17 taškų, 4,4 atkovoto kamuolio ir 2 rezultatyvūs perdavimai).

M. Gecevičius kovą per 5 susitikimus rinko po 14,8 naudingumo balo (13,4 taško, 2,8 atkovoto kamuolio, 3,2 rezultatyvaus perdavimo.

5 susitikimus taip pat žaidęs A. Urbutis rinko po 17,6 naudingumo balo (15,2 taško, 6,4 atkovoto kamuolio, 1,8 rezultatyvaus perdavimo).

K. Kanteris pagal naudingumo balus buvo geriausias kovą – rinko po 19,3 naudingumo balo (17,5 taško, 7,2 atkovoto kamuolio, 1,2 perimto kamuolio).

Pastarąjį kartą „Juventus“ žaidėjas naudingiausiu mėnesio krepšininku pripažintas už nuopelnus 2017-ųjų sausį – juo tapo tuometis „Juventus“ puolėjas Vytautas Šulskis.

Šį sezoną naudingiausio mėnesio krepšininkais išrinkti Ignas Vaitkus (rugsėjis, „Šiauliai“), Emmanuelis Omogbo (spalis, „Pieno žvaigždės), Arnas Butkevičius (lapkritis, „Rytas“), Jerai Grantas (gruodis, „Neptūnas“), Tomas Lekūnas (sausis, „Pieno žvaigždės“) ir E. Kanteris (vasaris, „Dzūkija).

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Technical partner
Medical partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner