„Betsafe–LKL“ klubų komplektacijos: kiek dar sandorių įvyks šį tarpsezonį?
BNS nuotr.

„Betsafe–LKL“ klubų komplektacijos: kiek dar sandorių įvyks šį tarpsezonį?

Author: LKL.LT
2018-09-03

„Betsafe–LKL“ klubai dėlioja paskutines sudėties gaires bei artėja prie komplektacijų pabaigos. Sezono atidarymo rungtynės Kaune įvyks rugsėjo 22-ąją, o iki jų sirgaliai turėtų išgirsti dar apie aštuonius „Betsafe–LKL“ klubų pirkinius.

Tinklalapyje LKL.LT – oficialios klubų sudėtys bei visi tarpsezonio perėjimai.

Amerikietį gynėją Andre Hollinsą praėjusį ketvirtadienį įsigijęs Kėdainių „Nevėžis“ tapo ketvirtąja lygos komanda, nebeketinančia drebinti žaidėjų turgaus. Kitos trys ekipos jau turinčios surikiuotas ir kovai pasiruošusias sudėtis – Klaipėdos „Neptūnas“, „Šiauliai“ bei Alytaus „Dzūkija“.

Kėdainiečiai artėjantį sezoną pasitinka stipriai pasikeitę – klubo marškinėlius iš po praėjusio sezono vilkės vienintelis Gabrielius Maldūnas. Alytiškiai šį tarpsezonį sulaukė 7 naujokų, Kėdainių komanda – šešių naujų žaidėjų, tuo metu Antano Sireikos vadovaujama Saulės miesto ekipa pasikvietė vos 4 naujus žaidėjus bei tapo mažiausiai per vasarą pasikeitusiu „Betsafe–LKL“ klubu.

Čempionų titulą ginantis Kauno „Žalgiris“ yra viena iš keturių lygos komandų, kuriai iki komplektacijos pabaigos trūksta vieno pirkinio. Tokioje situacijoje yra ir Vilniaus „Rytas“, Panevėžio „Lietkabelis“ bei vakar apie naujoką Alexą Hamiltoną pranešusi Utenos „Juventus“.

„Žalgiris“ rinkoje jau kurį laiką dairosi atakų organizatoriaus, kuris nuo suolo keistų pagrindinį įžaidėją Nate‘ą Woltersą.

Šarūnas Jasikevičius
Norėtųsi mažo, aštraus ir ardančio.

„Norėtųsi mažo, aštraus ir ardančio. Su metimu ir dar pigaus“, – prieš savaitę žurnalistams sakė Šarūnas Jasikevičius.

Kauniečių akys krypsta už Atlanto – klubas laukia NBA klubų sprendimų teikiant žaidėjams garantuotas sutartis, o tai turėtų paaiškėti per artimiausią savaitę.

„Rytas“ rinkoje intensyviai ieško aikštelę išplėsti galinčio aukštaūgio. Nors sostinės ekipos strategas Dainius Adomaitis prieš tris savaites teigė, kad klubas norėtų įsigyti ir lengvojo krašto puolėją, tačiau persigalvoję vilniečiai šią poziciją stiprins nebent sezono eigoje.

Galimybės sezono eigoje stiprintis neatmeta ir uostamiesčio strategas Kazys Maksvytis, kuris pirmiausia nori įsitikinti esamos sudėties pajėgumu.

„Komandos darbas ir rezultatai rodys, ar mums reikia papildymo, – dėstė „Neptūno“ treneris. –  Jokių paslapčių tame nėra – jei matysime, kad jaunimas patempia, o veteranai žaidžia gerai, tuomet korekcijų nedarysime. Jei matysime, kad kažkurioje vietoje reikia pasitempti, tuomet kreipsimės į klubo vadovus.“

Kazys Maksvytis
Komandos darbas ir rezultatai rodys, ar mums reikia papildymo.

Per žingsnį nuo komplektacijos pabaigos yra ir ketvirtąją vietą praėjusiame „Betsafe–LKL“ sezone užėmęs Panevėžio „Lietkabelis“.

Ambicingą sudėtį renkantis ir ant prizininkų pakylos sugrįžti trokštantis Aukštaitijos klubas paskutines dvi sudėties vietas tikėjosi skirti perspektyviems krepšininkams, tačiau galiausiai paskelbė apie pasirašytą sutartį su 31-erių panevėžiečiu Ernestu Ežerskiu.

„Paskutines vietas sudėtyje norėjome užpildyti jaunais ir talentingais žaidėjais, bet realybė tokia, kad dauguma jų turi kontraktus ir jų įsigyti mums nepavyko. Ernestas yra panevėžietis, sukaupęs daug patirties ir mums pagelbės tiek įžaidėjo, tiek atakuojančio gynėjo pozicijose“, – sakė „Lietkabelio“ vyr. treneris Gintaras Kadžiulis.

Paskutinę poziciją Panevėžio ekipos sudėtyje, kaip ir „Juventus“ komandoje, užims priekinės linijos žaidėjas. „Lietkabelio“ peržiūroje dalyvavo 25-erių Aurimas Majauskas, tačiau sutarties marijampoliečiui Aukštaitijos klubas nepasiūlė.

Vaidui Čepukaičiui kompanijos po krepšiu ieškanti „Juventus“, pasak spaudoje pasirodžiusių pranešimų, yra nusitaikę išsinuomoti „Žalgiriui“ priklausantį aukštaūgį Martiną Gebeną, tačiau oficialių naujienų vis dar nėra.

Prienų „Skycop“ bei Pasvalio „Pieno žvaigždės“ yra vienintelės lygos komandos, kurios siekia įsigyti po du žaidėjus.

Pasvaliečiai šiuo metu vieši Kinijoje, kurioje žaidžia draugiškų rungtynių ciklą bei ruošiasi sezonui. „Pieno žvaigždės“ iki sezono pradžios tikisi surasti įžaidėją bei atakuojantį gynėją.

Virginijus Šeškus
Jaunimui reikėtų pasimokyti iš D. Šalengos – tai neįtikėtinas savęs prisižiūrėjimas

„Skycop“ savo sudėtyje dabar turi 11 krepšininkų, įskaitant 18-metį Ernestą Mankausą. Virginijaus Šeškaus diriguojama komanda artimiausiu metu norėtų paskelbti apie du naujokus, siurprizų čia nebus – „Skycop“ ketina siūlyti sutartis su komanda sezonui besiruošiantiems 41-erių Dainiui Šalengai bei 25-erių trenerio sūnui Domantui Šeškui.

„D. Šalenga treniruotėse palieka gerą įspūdį, kaip tikras profesionalas. Jaunimui reikėtų iš jo pasimokyti – tai neįtikėtinas savęs prisižiūrėjimas tiek kalbant apie mitybą, tiek apie sportavimą“, – tinklalapiui LKL.LT sakė V. Šeškus.

Prienų komanda yra vienintelė lygoje neturinti nė vieno žaidėjo iš praėjusio sezono.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Medical partner