„Žalgiris“ reikalus sutvarkė per du kėlinius ir žengė į SIL–Karaliaus Mindaugo taurės finalą
Photo: Fotodiena.lt/M.Baranauskas

„Žalgiris“ reikalus sutvarkė per du kėlinius ir žengė į SIL–Karaliaus Mindaugo taurės finalą

Author: H. Augustynas
2018-02-17

Kauno „Žalgirio“ krepšininkų iš vėžių neišmušė rezultatyviausios Darjušo Lavrinovičiaus sezono rungtynės ir užtikrintai įveikę Panevėžio „Lietkabelį“ žengė į SIL–Karaliaus Mindaugo taurės finalą.

Kauniečiai nuo pirmųjų minučių neleido varžovams galvoti apie pergalę, išsprendė visus klausimus per du kėlinius ir 88:74 (25:17; 29:17; 18:24; 16:16) įveikė „Lietkabelio“ krepšininkus. Žalgiriečiai iškovojo teisę SIL–Karaliaus Mindaugo taurės čempionų titulą ginti rytoj prieš Vilniaus „Lietuvos rytą“.

Pirmąjį kėlinį spurtu 16:6 užbaigę žalgiriečiai jau po pirmųjų 10 minučių pirmavo 25:17. Negana to, žalgiriečiai antrojo kėlinio pabaigoje spurtavo 16:5 ir jau pradėjo triuškinti „Lietkabelio“ komandą – 54:34.

Panevėžiečiai dar trečiajame kėlinyje sugebėjo sumažinti atsilikimą iki 14, tačiau atkurti intrigos ketvirtajame kėlinyje jiems nepavyko ir „Žalgirio“ komanda iškovojo užtikrintą pergalę 88:74.

„Galiu pasidžiaugti tik vienu dalyku, kad komanda nesugriuvo po pertraukos ir bandė atsitiesti.  Vyrai sukovojo garbinai. Na ką gi, rytoj mūsų laukia kova dėl trečios vietos“, – teigė „Lietkabelio“ strategas Ramūnas Butautas.

„Kadangi čia atvažiavome tik laimėti, tad bandome žengti į aikštę agresyviai ir tikiuosi, kad padarėme šiandien gerą darbą“, – kalbėjo P. Valinskas.

„Lietkabelio“ neišgelbėjo ir rezultatyviausios D. Lavrinovičiaus sezono rungtynes. Vienas panevėžiečių lyderių pelnė 18 taškų (5/10 dvit., 2/3 trit., 2/2 baud.) bei atkovojo 3 kamuolius. Prieš tai aukštaūgis „Betsafe–LKL“ čempionate buvo pelnęs 17 taškų prieš „Šiaulius“.

„Labai prastai kovojome dėl atšokusių kamuolių. Bandėme neleisti jiems pasijusti laisvai prie trijų taškų zonos, tačiau kažkur pritrūko mums fizinių jėgų, šalto proto. Bet yra labai svarbu, kad žaidėjai labai tiki treneriu ir tai matėsi ir rūbinėje, ir aikštelėje“, – teigė „Lietkabelio“ lyderis D. Lavrinovičius.

„Žalgiris“: Brandonas Daviesas 17 (7 atk. kam., 22 n.b.), Paulius Valinskas 14 (4 per. kam.), Kevinas Pangosas 13 (1/6 dvit.), Edgaras Ulanovas 9.

„Lietkabelis“: Darjušas Lavrinovičius 18, Donatas Tarolis 10, Lorenzo Williamsas ir Dominikas Mavra po 8.

„Lietkabelio“ ekipa šiose rungtynėse itin užtikrintai atakavo iš dviejų taškų zonos ir pataikė net 61 proc. metimų (19/31). Nors panevėžiečiai tiksliau metė už žalgiriečius (21/42), jie taip pat suteikė labai daug šansų varžovams prie baudų metimų linijos.

Žalgiriečiai šiame susitikime metė net 32 baudas ir pataikė net 28 (87 proc.), kai „Lietkabelis“ realizavo tik 12 iš 18 (66 proc.).

Šiose rungtynėse Šarūnas Jasikevičius rodė nemažai pasitikėjimo jaunaisiais komandos krepšininkais. Paulius Valinskas žaidė 26 minutes, Gytis Masiulis 12, o Martynas Sajus – 5.

„Planas buvo toks, kad kai kuriose individualiose dvikovose jis gali duoti naudos. Kai gerai pradedi rungtynes, treneris gali rizikuoti. Planas buvo laimėti, o po to skaičiavome ir minutes“, – kalbėjo Š. Jasikevičius apie G. Masiulį.  

Būtent P. Valinskas savo laiką išnaudojo geriausiai ir pelnė 15, taškų, kai G. Masiulis pasižymėjo dviem baudų metimais, o M. Sajus taškų nepelnė.

Pats kauniečių strategas teigė, kad ilgai žaidęs G. Masiulis pagal planą turėjo padėti kai kuriose situacijose.

„Tai buvo ir planas, ir pagal rungtynių eigą. Planas buvo toks, kad kai kuriose individualiose dvikovose jis gali duoti naudos. Kai gerai pradedi rungtynes, treneris gali rizikuoti. Planas buvo laimėti, o po to skaičiavome ir minutes“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.  

„Žalgirio“ ekipa rytoj finale su „Lietuvos rytu“ mėgins apginti čempionų titulą iškovotą praėjusiais metais Kaune. Tuo metu „Lietkabelis“ dėl trečios vietos kovos su Alytaus „Dzūkijos“ krepšininkais.

Rungtynių komentarai:

Rungtynių momentas:

Rungtynių apžvalga: 

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Medical partner
Technical partner