„Lietkabelis“ reguliarųjį sezoną baigė įveikdamas be V. Šeškaus žaidusį „Skycop“ klubą
LKL/BNS nuotr.

„Lietkabelis“ reguliarųjį sezoną baigė įveikdamas be V. Šeškaus žaidusį „Skycop“ klubą

Author: LKL.LT
2019-05-10

„Betsafe–LKL“ reguliariajame sezone finišavo dar dvi komandos, o rungtynėse Prienuose Panevėžio „Lietkabelis“ (23/13) 78:70 (20:13, 15:17, 19:21, 24:19) nelengvai palaužė Prienų „Skycop“ (13/23).

Abi komandos šiose rungtynėse nebuvo pajėgiausių sudėčių, o „Skycop“ taip pat vertėsi ir be sergančio Virginijaus Šeškaus pagalbos. Vyr. trenerį pakeitė jo asistentas Romualdas Petronis.  

Primename, kad abi ekipos jau prieš mačą žinojo varžovus „Betsafe–LKL“ ketvirtfinalyje: „Skycop“ kovos su Klaipėdos „Neptūnu“, o „Lietkabelis“ su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“.

15:0 – tokiu spurtu Panevėžio komanda pradėjo susitikimą ir pusę ketvirčio neleido varžovams atidaryti taškų sąskaitos. Galiausiai prastą atkarpą nutraukė Darjušas Lavrinovičius, tęsęs sėkmingą savo pasirodymą ir vėliau. Nors antrasis kėlinys „Lietkabeliui“ vėl prasidėjo geriau (29:13), vedami būtent D. Lavrinovičiaus „Skycop“ krepšininkai pernelyg nepaleido į priekį svečių ir į ilgąją pertrauką nešėsi jau tik vienaženklį deficitą – 30:35.

Po jos Gintaro Leonavičiaus ir Žygimanto Janavičiaus tritaškiai leido „Skycop“ kvėpuoti į nugaras oponentams (46:47), bet persverti rezultato šeimininkams nepavyko. Intriga buvo gyva iki ketvirto kėlinio vidurio (60:64), kadangi Sauliaus Kulviečio ir Donato Tarolio metimai artino „Lietkabelį“ prie pergalės – 72:63. Galiausiai ją beliko įtvirtinti.

Marius Valinskas šiose rungtynėse pelnė pirmuosius savo taškus kaip „Lietkabelio“ žaidėjas. Iki tol per du susitikimus 26 sek. sužaidęs Pauliaus Valinsko brolis šįkart rungtyniavo 19 minučių, per kurias surinko 2 taškus (1/5 dvit., 0/1 trit.).

„Lietkabelis“: Saulius Kulvietis 21 (5/8 trit.), Žiga Dimecas 12, Ike’as Iroegbu 11, Jamaras Wilsonas ir Donatas Tarolis (14 atk. kam.) – po 10.

„Skycop“: Darjušas Lavrinovičius 22, Gintaras Leonavičius 15, Žygimantas Janavičius 14 (8 rez. perd.), Malcolmas Grantas 6, Mindaugas Lukauskis 5.

„Šiame gyvenime mane sunku kažkuo nustebinti, esu ir šilto, ir šalto matęs, – apie V. Šeškaus pavadavimą kalbėjo R. Petronis. – Kolegai linkiu greičiau pasveikti ir sugrįžti į rikiuotę, nes atskiro „lango“ prieš atkrintamąsias nėra, laikui pasiruošti – suskaičiuotos dienos. Tačiau sąlygos visiems vienodos“.

„Lietkabelį“ treniruojantis Nenadas Čanakas pripažino, kad jį, kaip ir varžovus, prieš atkrintamąsias neramina traumos.

„Pradėjome rungtynes labai gerai, tačiau vėliau stabtelėjome ir „Skycop“ pajautė ritmą. Tai – patyrusi komanda su aukštą krepšinio intelektą turinčiais žaidėjais. Galiausiai rungtynės tapo sunkios, bet gal tokio mačo prieš atkrintamąsias mums ir reikėjo.

Mane jaudina tik mūsų traumos. Matysime, kokia toliau bus Sinoveco ir Jasaičio situacija. Atkrintamosiose tikiuosi tokio sirgalių palaikymo, kokį jautėme šiandien“, – kalbėjo treneris.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Medical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner