60-metį paminėjęs V. Chomičius: apie įsimintiniausią pergalę, dvikovą su M. Jordanu ir „Žalgirį“
LKL/BNS nuotr.

60-metį paminėjęs V. Chomičius: apie įsimintiniausią pergalę, dvikovą su M. Jordanu ir „Žalgirį“

Author: LKL.LT
2019-05-08

Kaip ir daugelis savo laikmečio krepšininkų, Valdemaras Chomičius žodžio niekada neieško, kaskart sugeba ištraukti vis naujų ir nepasakotų istorijų iš spalvingos ir ilgos savo karjeros.

O karjera tęsiasi jau ilgai – buvęs legendinis krepšininkas ir dabartinis Alytaus „Dzūkijos“ treneris šeštadienį minėjo savo 60-ąjį jubiliejų.

„Pamenu, pats anksčiau apie tokio amžiaus sulaukusius žmones sakydavau, kokie jie pasenę, tačiau pats jaučiuosi gerai, sportuoju. Reikia džiaugtis gyvenimu ir eiti į priekį, negalvojant apie metus“, – LKL TV komandai pasakojo V. Chomičius.

Savo karjeros metu jis buvo gavęs ir „Geležinio žmogaus“ pravardę ir visai nekyla klausimų kodėl.

„Man nebūdavo žodžio „pavargau“. Žinoma, po poros valandų treniruotės šioks toks nuovargis ateidavo, tačiau nieko baisaus“, – teigė iki šiol aktyviai sportuojantis treneris, savo pavyzdžiu bandantis užkrėsti ir jaunesnius komandos žaidėjus.

Nors savo karjeros metu V. Chomičius yra iškovojęs ne vieną svarbų trofėjų, paklaustas apie tai, koks laimėjimas jam buvo mieliausias, strategas nesuabejoja – 1992-ųjų metų olimpiados bronza su Lietuvos rinktine.

„Tai buvo momentas, kada labiausiai to reikėjo Lietuvai, mums. Ką tik atsiskyrę ėjome vieni į tokį žygį ir mums pasisekė tikrai neblogai. Tada sakėme, jog tas bronzinis medalis mums vertas tiek, kiek ir aukso“, – pergales prisiminė V. Chomičius.

Toje pačioje olimpiadoje lietuviai susirėmė ir su svajonių komanda tituluojama JAV rinktine, o pačiam V. Chomičiui teko žaisti prieš legendinį Michaelą Jordaną.

„Žinojome, kad ir kaip gerai bežaistume, šansų laimėti nelabai yra. Išėjome sužaisti, o pačiose rungtynėse tiesiog kaifavome. Po mačo pasidarėme nuotraukų tiek su komanda, tiek atskirais žaidėjais, o M. Jordanas man net yra pasirašęs ant nuotraukos, turiu ją namuose. Tose rungtynėse, atsimenu, prieš jį neveikė jokie mano klaidinami judesiai“, – su šypsena pasakojo V. Chomičius.

Treneris taip pat pasidžiaugė ir pastarųjų metų Kauno „Žalgirio“ sėkme.

„Dar Tarybų Sąjungoje visur žinojo, kas yra „Žalgiris“, visi darė viską, kad komanda gyvuotų ir progresuotų. Atėjus Šarūnui Jasikevičiui viskas ten apsivertė. Žmogus su patirtimi, krepšinio supratimu, meile krepšiniui įnešė daug. Smagu, kad nusprendė tapti treneriu ir visa tai perduoti žaidėjams“, – sakė V. Chomičius. 

Pilnas LKL TV reportažas su treneriu – jūsų dėmesiui žemiau:  

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Medical partner
Technical partner
Broadcasting partner